آفتابنیوز : آفتاب: هزاران نفر از معترضان مصری در ساعات اولیه صبح امروز ـشنبهـ بعد از سخنرانی «حسنی مبارک»، رئیسجمهوری مصر و برکنار کردن دولت و بهرغم اجرای قانون منع آمد و شد و حضور گسترده نیروهای نظامی، در قاهره در میدان «التحریر» و در اسکندریه در مسجد «القائد ابراهیم» تجمع کردند.
به گزارش الجزیره، نیروهای پلیس با حمایت ارتش مصر صبح امروز به سمت تظاهر کنندگان شلیک کردند و بنا بر گزارشهای رسیده تعداد مصریها از ساعات اولیه صبح امروز در میادین اصلی شهر لحظه به لحظه در حال افزایش است.
شاهدان عینی اعلام کردند که معترضان این شعار را سر میدادند که «ملت خواهان تغییر نظام است».
یکی از شاهدان عینی اعلام کرد که آتش سوزی محدودی در مجتمعی که در برگیرنده چندین دفتر دولتی در میدان التحریر است رخ داد که موجب ایجاد دود گسترده در اطراف منطقه شد.
همچنین شبکه «الحره» اعلام کرد که در درگیری نیروهای پلیس و تظاهرکنندگان در نزدیکی منطقه العریش سه تن از نیروهای پلیس کشته و چهار تن زخمی شدند. تاکنون 27 مصری در جریان اعتراضها کشته و بیش از هزار تن دیگر زخمی شدند.
شاهدان عینی اعلام کردند که نیروهای پلیس و نیروهای ضد شورش در حال حاضر در مناطق اطراف وزارت کشور و راههای منتهی به آن مستقر هستند.
همچنین تجار و شخصيتهای بانفوذ مصری با هواپيماهای اختصاصی قاهره را بهسمت مكانهای نامعلوم ترک كردند.
این در حالی است که «حسنی مبارک»، رئیسجمهوری مصر در واکنش به تظاهرات گسترده مردم، دولت این کشور را منحل کرد.
حسنی مبارک در سخنانی تلویزیونی که تلویزیون مصر آن را پخش کرد، دولت این کشور را برکنار و وعده تشکیل دولت جدید را داد.
مبارک گفت که به خواستههای مشروع ملت واقف است و از آنها دور نیست و هر روز در راستای برآورده کردن خواست ملت عمل میکند.
مبارک افزود: «برای تضمین ثبات کشور مصمم است.»
حاکم نظامی 30 ساله مصر در ادامه گفت: «تظاهراتی که برگزار شد در راستای درخواستهای مشروع و دموکراتیک و بهبود وضعیت اجتماعی بود.»
وی افزود: «راه اصلاحاتی که ما برگزیدیم بازگشتناپذیر است و گامهای جدیدی در راستای آن برخواهیم داشت.»
مبارک گفت: «تظاهرات و اعتراضاتی که برگزار شد بهدنبال پویایی سیاسی در مصر رخ داد و در نتیجه فضای آزادی بیان به وقوع پیوست.»
وی تاکید کرد که مشکلات نباید از طریق خشونت حل شود.
رئیسجمهوری مادام العمر مصر با متهم کردن برخی از طرفها ـکه اسم آنها را نبردـ به نفوذ در میان جوانان و اقدام به سوزاندن و تخریب از جوانان مصری خواست مصالح میهن را رعایت کنند و از داراییهای کشور حمایت کنند.
مبارک با پایبندی حکومت به استفاده نکردن از خشونت علیه تظاهرکنندگان گفت: «همیشه به حق آزادی بیان در چارچوب قانون اساسی احترام میگذارم.»
وی در ادامه سخنانش بر مبارزه بیکاری تاکید کرد.
الجزیره گزارش داد که هنگام سخنرانی حسنی مبارک هزاران تظاهر کننده در میدان التحریر جمع شدند و پس از آن با شعار دادن علیه وی، اعتراض خود را اعلام کردند.
مخالفان مبارک با رد سخنان وی اعلام کردند که به تظاهرات و اعتراضات خود ادامه میدهند.
گروه «اخوانالمسلمین» از مبارک خواسته از قدرت کنار برود و از ارتش نیز خواست برای برون رفت از این اوضاع دخالت کند.
حزب «الغد» نیز با صدور بیانیهای اعلام کرد که سخنان مبارک با خواستههای ملت همخوانی ندارد و مبارک همچنان واقعیت اوضاع را نمیفهمند.
الغد بر ادامه انتفاضه مردمی تا رسیدن به خواستههای ملت تاکید کرد.
«جمعیت ملی برای تغییر» به رهبری «محمد البرادعی»، رهبر اپوزیسیون مصر نیز بر ادامه اعتراضات تا رسیدن به خواستههای ملت تاکید کرد.
در همین حال «جبهه جوانان مصر»، نیروهای معارض و «جوانان آزاده» خواستار تشکیل شوراهای مردمی برای حفاظت از داراییهای عمومی و خصوصی و جلوگیری از اعمال خرابکارانه و سرقت در سایه تظاهرات گسترده شد.