آفتابنیوز : آفتاب: سایت جهان با ادعای حضور همسر محمود احمدینژاد در شورای فرهنگی زنان، از این تصمیم انتقاد كرد.
این سایت نوشت: مدتی است اعظم السادات فراحی همسر محمود احمدینژاد بنا به پیشنهاد مسئول سابق شورای فرهنگی اجتماعی زنان «منیره نوبخت» به جمع زنان تصمیم گیرنده در شورا ی فرهنگی اجتماعی زنان كه زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی است پیوسته است.
گفته میشود خانم فراحی به این علت به این شورا پیوسته است كه ضرورت داشته علاوه بر رئیس مركز امور زنان ریاستجمهوری فرد دیگری نیز از قوه مجریه در این شورا حضور داشته باشد و همسر رئیسجمهوری میتواند گزینه مناسبی باشد این در حالی است كه منتقدین به این تصمیم معتقدند از قوه مجریه غیر از رئیس مركز امور زنان نمایندگان دیگری از وزارت خانه ها حضور دارند كه عدد نمایندگان قوه مجریه را بسیار بالاتر می برد از سویی صرف همسر رئیسجمهور بودن نباید عاملی برای حضور در یک جمع تخصصی مسائل زنان باشد و این مسأله بر روند تخصصی فعالیتهای این شورا تاثیر گذار خواهد بود.
اعظمالسادات فراحی دانشآموخته حوزه آموزش و پرورش است و در بسیاری از سفرهای رئیسجمهور چه سفرهای استانی و چه سفرهای بینالمللی همراه اوست.
وی همچنین از همراهان ویژه رئیسجمهور در سفر به نیویورک بوده است كه همسران آقایان مشایی، بقایی، نجار، هاشمیثمره وی را در این سفر همراهی میكردهاند.
البته حضور همسران رئیسجمهورها در سفرهای خارجی مسأله تازهای نیست و معمولا در حاشیه بسیاری از نشستها و فعالیتهای سیاسی همسران رئیسجمهور نقش خود را دارند كه نگاهی به فعالیتهای خیر النساء گل همسر رئیسجمهور تركیه، میشل اوباما همسر رئیسجمهور آمریكا و نمونههای مشابه دیگر ابعاد فعالیتهای آنها را نشان میدهد.
آنچه در این زمینه مورد سوال است این است كه تا چه اندازه همسران رئیسجمهورها در امور اجرایی و تصمیمگیری یک كشور به صرف همسر رئیسجمهور بودن وارد میشوند؟ و آیا در پیش گرفتن چنین روندی صحیح است یا خیر و آیا حضور همسر رئیسجمهور در جلسهای كه نمایندگان وزارتخانهها حضور دارند و هر كدام هم رای خود را دارند بر روند تصمیمگیریها موثر نخواهد بود؟
اعظمالسادات فراحی نشان داده است فرد فعالی است و حضور پر رنگی در حوزههای تصمیمگیری زنان دارد و همچنین نظرات تخصصی در حوزه آموزش و پرورش ارائه میدهد. اما به نظر میرسد آنچه لازم است اهمیت آن یادآوری شود حساسیتها و انتظارات خاصی است كه همسر رئیسجمهور بودن به دنبال دارد و این موضوعی است كه به نظر میرسد در بیشتر كشورهای دنیا به آن توجه میشود و البته توجه به سابقه عملكرد همسران رئیسجمهوریهای پیشین ایران نیز در این زمینه راهگشا خواهد بود.