آفتابنیوز : آفتاب: در پی فراخوان برای برگزاری تظاهرات میلیونی علیه حسنی مبارک، رئیسجمهوری مصر، به طور فزاینده ای بر شمار تجمع کنندگان در میدان تحریر قاهره افزوده میشود.
صدها هزار نفر در میدان تحریر و خیابانهای اطراف آن در مرکز قاهره تجمع کردهاند. سازماندهندگان امیدوارند که این تظاهرات را به بزرگترین نمایش قدرت مردم علیه دولت حسنی مبارک تبدیل کنند.
حضور پلیس در شهر چندان چشمگیر نیست و ناظران انتظار دارند که جمعیت هر لحظه بیشتر شود. گردهمایی امروز در حالی صورت میگیرد که به دلیل اجرای مقررات منع رفت و آمد حرکت قطارها متوقف شده و پروازهای داخلی لغو شده است.
در عین حال امروز تلویزیون دولتی مصر از برگزاری تظاهرات دیگری توسط هواداران حسنی مبارک و در حمایت از او خبر داده است.
همزمان محمد البرادعی از حسنی مبارک خواسته است که حد اکثر تا روز جمعه از قدرت کنارهگیری کند. وی گفته است تا زمانی که آقای مبارک از قدرت کناره نگیرد با دولت مذاکره نخواهد کرد.
اخوانالمسلمین هم اعلام کرده است که تا برکناری رئیسجمهوری مصر، هیچ گفتوگویی با دولت انجام نخواهد داد.
ارتش مصر طی بیانیهای قول داده است که علیه تظاهرکنندگانی که خواستار برکناری رژیم حسنی مبارک هستند به زور متوسل نشود و به "حقوق مشروع مردم" احترام بگذارد. اگر این اعلامیه نمایانگر اراده فرماندهان ارشد نظامی باشد، ضربهای ویرانگر برای آقای مبارک خواهد بود.
آقای مبارک برای بازپسگیری کنترل خیابانها، نیازمند استفاده، یا حداقل تهدید به استفاده از زور توسط ارتش است. اعلامیه ارتش پس از درخواست مخالفان برای تظاهرات یک میلیونی در روز سه شنبه در مرکز قاهره صادر شد. اکنون به پایان رسیدن حکومت ۳۰ ساله آقای مبارک بیش از پیش محتمل به نظر میرسد.
همزمان عمر سلیمان معاون رئیسجمهور مصر گفت که آقای مبارک از او خواسته است تا برای اصلاح قانون اساسی گفتوگوهایی را با احزاب سیاسی آغاز کند.
او میگوید که در بعضی از حوزهها که شواهد نقض مقررات در انتخابات پارلمانی سال گذشته در آنها وجود داشته، انتخابات تازه برگزار خواهد شد.
آقای سلیمان میگوید که رئیسجمهور در چند روز آینده سیاستهای تازه دولت را اعلام خواهد کرد. "اینها شامل سیاستهای روشن و قطعی برای اجرای تعهداتش در یک چارچوب تسریع شده به شکلی است که اعتماد را به اقتصاد مصر بازگرداند.... و فورا به اولویتها یعنی رسیدگی به بیکاری، مبارزه با فقر و فساد و دستیابی به توازنی لازم میان درآمدها و قیمتها بپردازد."
روز گذشته (دوشنبه ۳۱ ژانویه) حسنی مبارک، با هدف تغییر در دولت وزرای جدیدی را برای پستهای وزارت کشور و اقتصاد معرفی کرد.
سمیر رادوان، وزیر جدید اقتصاد گفت که حال او از معاون رئیسجمهور و نخستوزیر دستوراتش را میگیرد.
ایجاد تغییر در مصر هر روز در بین مردم این کشور قویتر میشود.
براساس گزارشها دستکم ۱۰۰ نفر از زمان شروع اعتراضات در مصر در سراسر کشور کشته شدند.
دسترسی به اینترنت در مصر از زمان شروع درگیریها، قطع شده است.
سایت اینترنتی گوگل اواخر روز گذشته ( دوشنبه ۳۱ ژانویه) خبر از ارائه خدمات وِیژه ای به مردم مصر را داد. به این ترتیب مردم میتوانند با گرفتن شماره تلفنی پیامهایشان را آن جا بگذارنند.
واکنشها به تظاهرات امروز در مصر به گفته خبرنگاران، بسیاری از رهبران کشورهای خاورمیانه با نگرانی رویدادهای مصر را دنبال میکنند.
در اردن، جنبش اسلامگرای مخالفان گفته است که آنها به دنبال تکرار وقایع مصر نیستند، اما در عین حال خواستار انجام اصلاحات سیاسی در کشور شدهاند.
بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه هم وقایع مصر را به نوعی "بیماری" تشبیه کرده که رهبران جهان باید به آن رسیدگی کنند.
اما آقای اسد در عین حال گفت رهبری سوریه عقاید مردم را در نظر میگیرد.
رجب طیب اردوغان، نخستوزیر ترکیه هم گفته است که حسنی مبارک باید به درخواستهای مردم این کشور گوش دهد.
به گفته آقای اردوغان راهحل این بحران در برگزاری انتخابات است.
بر اساس گزارشها، فرانک وایزنر هم که به تازگی به عنوان نماینده ویژه امریکا در مصر برگزیده شده برای انتقال پیام آمریکا به مقامات مصری مبنی بر انجام تغییرات واقعی به قاهره سفر کرده است.
دیدگاه حاکم این است که آقای مبارک باید برود و ارتش این کشور تا زمان برگزاری انتخابات، قدرت را در اختیار بگیرد.