آفتابنیوز : آفتاب: در ادامه اعتراضات مردمی در یمن، روز جمعه نیروهای امنیتی این کشور به روی معترضان در شهر صنعا، پایتخت، آتش گشودند، اقدامی که به مرگ دستکم ۳۹ نفر و زخمی شدن صدها نفر انجامید.
بی بی سی تعداد کشته شدگان را ۳۹ نفر ذکر کرد و گزارش داد: امروز جمعه ۱۸ مارس (۲۷ اسفند) و در واقعه ای که مخالفان از آن با عنوان “قتل عام” یاد می کنند، افراد مسلح از پشت بام های مشرف به میدان مرکزی صنعا، محلی که معترضان در آن تجمع کرده بودند، به سوی آنها تیراندازی کردند.
تلویزیون خبری سیانان پیش از آن تعداد کشتههای روز جمعه در صنعا را دستکم ۳۳ نفر اعلام کرده و گزارش داده بود که بیشتر این کشتهشدگان در خارج از دانشگاه صنعا جان خود را از دست دادهاند.
در همین حال شبکه خبری الجزیره به نقل از شاهدان عینی و امدادگران میگوید که «اراذل و اوباش حامی رژیم» در یمن از پشت بام خانههای اطراف میدان دانشگاه در صنعا به روی مردم معترض آتش گشودهاند. به گزارش الجزیره، اغلب کشتهها از ناحیه سر و گردن هدف گلوله قرار گرفتهاند. الجزیره همچنین میگوید از میان صدها نفری که در جریان حادثه روز جمعه مجروح شدهاند «بسیاری در وضعیت بحرانی هستند».
شبکه الجزیره از قول یک امدادگر حاضر در تظاهرات روز جمعه، تعداد زخمیها را بیش از ۲۰۰ تن اعلام کرده و میگوید احتمالا تعداد کشتهها افزایش خواهد یافت.
الجزیره همچنین میگوید که پس از نماز جمعه امروز مردم معترض علاوه بر صنعا در چهار یا پنج شهر دیگر یمن دست به تظاهرات زدهاند. کشتار روز جمعه تنها یک روز پس از آن اتفاق افتاده است که دستکم ۱۲۰ نفر در درگیریهای شهر بندری الهدایه مجروح و زخمی شدند.
مخالفان دولت یمن، خواهان استعفای آقای صالح هستند. یاسین نعمان، رئیس دوره ای جبهه مخالفان دولت یمن به خبرگزاری رویترز گفته است: “دیگر تفاهم دو جانبه با این رژیم ممکن نیست و آقای صالح چاره ای جز سپردن قدرت به مردم ندارد”.
محمد صبری، یکی دیگر از سخنگویان مخالفان دولت، آقای صالح را مسئول “قتل عام” امروز دانست. او به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت: “این واقعه بخشی از یک طرح جنایتکارانه برای کشتار مخالفان است و شخص رئیس جمهوری و بستگانش مسئول خونریزی امروز یمن هستند”.
در همین حال گزارشها حاکی است که خودروهای نظامی و تانکهای عوامل وابسته به “علی عبدالله صالح” رئیسجمهور دیکتاتور یمن شهر “تعز” را نیز محاصره کردهاند. کشتار معترضان یمنی در حالی صورت میگیرد که رئیسجمهور این کشور اخیرا در اظهاراتی ظاهرسازانه گفته بود امنیت تظاهراتکنندگان باید حفظ شود.
به دنبال آغاز قیامهای مردمی در کشورهای خاورمیانه، یمن نیز هفتههاست که درگیر اعتراض و ناآرامی بهویژه در پایتخت این کشور، صنعا، است. تاکنون علی عبدالله صالح که بیش از ۳۰ سال در یمن قدرت را به دست داشته از توجه به خواسته مردم مبنی بر کنارهگیری او خودداری کرده و تنها وعده داده است که در پایان دوره ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۳ اداره کشور را به کس دیگری بسپارد.
با این حال بهرغم خشونت و تهدیدهای نیروهای امنیتی دولت، معترضان مخالف حکومت در یمن تقریبا هر روز به راهپیمایی در صنعا و دیگر شهرهای یمن دست میزنند.