آفتابنیوز : آفتاب: بیشتر خانوادههای چینی و هندی آرزوی فرزند پسر دارند. آنها در برخی موارد حتی حاضر به سقط جنین دختر نیز میشوند. تحقیقات جدید نشان میدهد که این کشورها ممکن است در سالهای آینده با مازاد جمعیت مردان روبهرو شوند.
در کشورهای چین و هند نوزادان پسر بسیار محبوبتر از نوزادان دختر هستند. ریشههای این پدیده را در فرهنگ و سنن این کشورها بایست جست. درآمد بیشتر مردها و اینکه آنان از این طریق پایداری خانواده را تضمین میکنند، از دلایل محبوبیت نوزادان پسر و در عین حال تبعیض علیه نوزادان دختر است.
کمبود زن و بروز خشونت در جامعه یکی از عواقب این مسألهی فرهنگی آن است که جنینهای دختر را در اغلب موارد سقط میکنند. بر اساس نتایج تحقیقی جدید که در نشریهی علمی Canadian Medical Association Journal منتشر شده است، در ۲۰ سال آینده در چین و هند جمعیت مردان بین ۱۰ تا ۲۰ درصد بیشتر از جمعیت زنان خواهد بود.
عواقب اجتماعی این پدیده آن است که اکثر مردها به دلیل کمبود زن ازدواج نمیکنند و بچهدار نمیشوند. مدیر این پژوهش میگوید: «این نگرانی وجود دارد که این پدیدهی جمعیتی باعث مشکلات روحی و حتی رشد خشونت در جامعه شود.»
پرداخت جهیزیهی سنگین و سقط جنین دختر در کشور هند زمانی که دختری ازدواج میکند، خانوادهی آن دختر مسئول پرداخت جهیزیه است. به همین خاطر پدران و مادران هندی اغلب تصمیم میگیرند دختردار نشوند، زیرا از پرداخت جهیزیهی سنگین هراس دارند.
قرنهاست که چنین شرایطی در چین و هند باعث تبعیض علیه دخترها میشود. این باورها حتی در مواردی منجر به قتل نوزادان دختر تازه به دنیا آمده شده است. از زمانی که از طریق سونوگرافی میتوان مشاهده کرد که بچه دختر است یا پسر، بیشتر خانوادههایی که قرار است دختردار شوند، تصمیم به سقط جنین میگیرند.
درآمد بیشتر مردها و اینکه آنان از این طریق پایداری خانواده را تضمین میکنند، از دلایل محبوبیت نوزادان پسر و در عین حال تبعیض علیه نوزادان دختر است.
نسبت جنسیتی نامتعادل در حالت عادی نسبت جنسیتی نوزدان دختر و پسر متعادل است: ۱۰۵ پسر به ۱۰۰ دختر. اما در استان هنان در شمال چین و حتی در مناطق جنوبی این کشور این نسبت ۱۳۰ به ۱۰۰ است.
تحقیقات نشان میدهد که این نسبت در کشور هند ۱۱۳ به ۱۰۰ است. همچنین بر اساس این تحقیقات، تعداد پسرها در دهلی نو و در استان پنجاب به ۱۲۵ نیز میرسد. بر اساس نتایج همین تحقیقات، مناطق جنوبی و شرقی هند نسبت متعادلی داشتهاند.
انتخاب راحتتر برای خانمها کمبود جمعیت زنان و مازاد جمعیت مردان در چین باعث میشود که زنان بخواهند از طریق ازدواج با مردانی که مقام اجتماعی مناسبی دارند، خود را در جامعه بالا بکشند. از طرف دیگر، این امر باعث میشود که کشاورزهایی که از وضع اقتصادی خوبی برخوردار نیستند و تحصیل نکردهاند، نتوانند به راحتی تشکیل خانواده دهند. در کشور چین ۹۴ درصد مردان مجرد بین ۲۸ تا ۴۹ سال دارند و فاقد تحصیلات عالیاند.
سیاست تکفرزندی کشور چین نیز مسأله پسر و دختر بودن نوزاد را تشدید میکند. اما این سیاست هماکنون به شدت گذشته پیاده نمیشود و تنها در مورد یک سوم جمعیت چین اعمال میگردد. اقلیتها نیز از این بابت مورد استثنا قرار میگیرند. در مناطق روستایی حتی به خانوادهای که اولین فرزندش دختر بوده است، اجازهی به دنیا آوردن دومین فرزند نیز داده میشود.