آفتابنیوز : آفتاب: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس ضمن تأیید تصمیم قطر برای به رسمیت شناختن تشکیلات موقت در لیبی، شورشیان لیبی را به عنوان نماینده مشروع این کشور به رسمیت شناختند.
قطر به عنوان نخستین کشور عربی، پیشتر شورای انتقالی لیبی را به رسمیت شناخته بود.
خبرگزاریهای قطر میگویند این تصمیم پس از آن اعلام شد که یک عضو شورای موقت لیبی گفت که تمامی منابع نفتی شرق کشور را در اختیار دارند و با دوحه برای همکاریهای اقتصادی به توافق رسیدهاند.
عبدالرحمان العطیه، دبیر شورای همکاری خلیج فارس، در بیانیهای اعلام کرد: «این شورای نظر قطر را تأیید کرده و تنها نماینده مشروع لیبی را شورای موقت این کشور تشخیص میدهد.»
وی افزود: «حاکمیت لیبی مشروعیت خود را از دست داده و اعضای شورای همکاری همه این مسأله را تأیید میکنند.»
عربستان سعودی، امارت متحده عربی، کویت، قطر، بحرین و عمان، شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس به شمار میآیند.
در همین حال نیروهای مبارز و شورشی مخالف معمر قذافی در لیبی روز دوشنبه اعلام کردند توانستهاند با کمک هوایی نیروهای ناتو، شهر «سرت» را که زادگاه معمر قذافی است، به تسخیر خود درآورند.
خبرنگار خبرگزاری فرانسه از منطقه درگیری میگوید که نیروهای شورشی در دو روز گذشته هدف آتشبار سنگین نیروهای حامی قذافی از سوی «بنجواد» و «نفیلیه» بودند ولی توانستند روز یکشنبه ضمن در اختیار گرفتن بنجواد در ۱۴۰ کیلومتری شرق سرت، کنترل دوباره رأس لانوف را با حمایت نیروهای ناتو به دست آورند.
دستگیر شدن برخی از نیروهای شبهنظامی توسط نیروهای حامی قذافی گزارشها حاکی است روز دوشنبه بار دیگر آتشبار سنگین علیه شورشیان مخالف دولت در لیبی شروع شد و ۹ انفجار قوی، سرت را که در ۳۶۰ کیلومتری شرق طرابلس قرار دارد، لرزاند.
ناتو که عملیات اجرای منطقه پرواز ممنوع برفراز لیبی را عهدهدار شده، هدایت تمامی عملیات نظامی هوایی را در دست گرفته است.
آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل نیروهای سازمان آتلانتیک شمالی، ناتو میگوید هدف نیروهای ناتو، توقف حمله نیروهای قذافی به غیرنظامیان است.
آقای راسموسن گفت: «ناتو فقط مفاد اصلی قطعنامه شورای امنیت در مورد لیبی، نه بیشتر و نه کمتر را اجرا میکند.»
دفتر آقای راسموسن گفته که دبیرکل ناتو روز سهشنبه راهی جلسهای با وزیران خارجه بیش از ۳۵ کشور در لندن میشود تا در مورد عملیات نظامی لیبی تصمیمگیری کنند.
شورای موقت لیبی اعلام کرد آماده است صادرات نفت لیبی را از سر بگیرد و روزانه بین ۱۰۰ تا ۱۳۰ هزار بشکه نفت صادر کند.
این تشکیلات در حال حاضر شرق لیبی را در اختیار گرفته است. ع
لی ترهونی، یکی از مقامهای عالیرتبه شورشیان لیبی در امور اقتصادی، تجاری و نفتی در بنغازی، در این باره به خبرنگاران گفته ست: «ما قرارداری با قطر امضا کردهایم و نخستین محموله در کمتر از یک هفته دیگر ارسال میشود.»
در این میان رابرت گیتس، وزیر دفاع آمریکا، روز یکشنبه با موفقیتآمیز خواندن عملیات ایجاد منطقه پرواز ممنوع برفراز لیبی گفته است، از زمان آغاز این عملیات، نیروی هوایی معمر قذافی هیچگونه پروازی نداشته است و یگانهای زرهی ارتش قذافی نیز ضربات سنگینی متحمل شدهاند.
به گزارش خبرگزاریها، وزیر دفاع آمریکا نیز از آغاز عقبنشینی نیروهای وفادار به معمر قذافی به سوی مناطق غربی لیبی خبر داده است.