آفتابنیوز : آفتاب: دبیر کل سازمان ملل متحد از آلاسان واتارا، که از سوی جامعه بینالمللی رئیسجمهور ساحل عاج شناخته میشود، خواسته است در مورد مرگ صدها نفر که بخشی از آن به هواداران او نسبت داده شده تحقیق کند.
بان کی مون گفت گزارشها از شهر دوئکوئی او را "نگران" میکند اما آلاسان واتارا گفت طرفدارانش در قتلها نقشی نداشتهاند.
کارکنان سازمان ملل در آن شهر صدها جسد یافتهاند.
در شهر ابیجان، پایتخت ساحل عاج، نبرد میان نیروهای دو رقیب ادامه دارد.
نیروهای آقای واتارا هواداران رقیب او، لوران باگبو، را عقب راندهاند.
هامادون توره سخنگوی سازمان ملل گفت که او در نزدیکی کاخ ریاستجمهوری، که هم اکنون در اختیار آقای باگبو است، صدای تیراندازی شنیده و افزود که وضعیت بسیار متشنج است.
فرودگاه که امنیت آن از روز جمعه توسط نیروهای سازمان ملل تامین شده، اکنون تحت کنترل نیروهای فرانسوی است که امکان بازگشایی آن را فراهم آورده است.
گزارشهایی وجود داشت از اینکه سازمان ملل درحال تخلیه حدود 200 کارمندش از ابیجان است.
اما ایستگاه تلویزیونی ابیجان که هوادار آقای باگبو است از مردم خواست برای مقابله با آنچه "اشغال" توسط فرانسویها خواند بسیج شوند.
گزارش میشود که نیروهای آقای واتارا قصد پیشروی بیشتر به سوی کاخ ریاستجمهوری را دارند و مقررات منع تردد در شهر اعمال کردهاند.
زنگ خطر
خشونتها در دوئکوئی هفته گذشته و زمانی روی داد که جنگجویان وابسته به آقای واتارا با پیشروی به جنوب، نیروهای آقای باگبو را از بخشهای وسیعی از این کشور عقب راندند. هر دو طرف دیگری را مسئول خشونت ها میداند.
شواهدی از غارت در شهر به چشم میخورد و بسیاری از خانهها به آتش کشیده شده است.
سازمان ملل روز شنبه گفت که همزمان با افتادن کنترل دوئکوئی به دست نیروهای واتارا بیش از 330 نفر در این شهر کشته شدند و بیشتر این تلفات را به نیروهای او نسبت داد. با این حال به گفته سازمان ملل بیش از 100 نفر آنها به دست نیروهای باگبو کشته شدند.
مارتین نسیرکی سخنگوی سازمان ملل گفت: "گزارش ها از اینکه نیروهای هوادار واتارا ممکن است بسیاری از غیرنظامیان را در شهر دوئکوئی کشته باشند، دبیر کل سازمان ملل متحد را نگران کرده و زنگ خطر را برای او به صدا درآورده است. دبیر کل گفت که مسببان این حادثه باید مسئول شناخته شوند."
مقام های سازمان ملل هنوز درحال تحقیق هستند و میگویند آمار نهایی تلفات ممکن است بالاتر باشد. سازمان امدادرسانی کاریتاس تخمین زده است که ممکن است تا هزار نفر جان باخته باشند.
به گفته سخنگوی سازمان ملل آقای واتار گفت که هوادارانش نقشی در مرگها نداشته اند، اما گفت به بان کی مون خبر داده که او دستور تحقیق درباره کشتارها را داده و از تحقیقات بینالمللی هم استقبال می کند.
هواداران آقای واتارا میگویند که تاکنون 162 جسد یافته اند که ناشی از نبرد میان شبه نظامیان محلی است.
خلا امنیتی تیه ری برکهارد سخنگوی وزارت دفاع فرانسه میگوید که این کشور 300 سرباز دیگر به ساحل عاج اعزام کرده است که شمار نیروهای این کشور را به 1400 میرساند.
او گفت که هدف تشدید قوا "به دست گرفتن کنترل فرودگاه است که در هماهنگی با ماموریت سازمان ملل انجام شد تا امکان بازگشایی آن به روی هواپیماهای غیرنظامی و پروازهای نظامی فراهم شود."
آقای برکهارد افزود که ماموریت اصلی این نیرو همچنان حفاظت از شهروندان فرانسوی است که از سوی غارتگران تهدید میشوند.
او گفت: "ما درحال حاضر در ابیجان یک خلاء امنیتی را تجربه میکنیم زیرا نیروهای امنیتی ساحل عاج، که تا بحال از دستورهای باگبو پیروی میکردند، در شمار گسترده به فراخوان پرزیدنت واتارا توجه کردند."
او گفت که هیچ طرح فوری برای شروع تخلیه شهروندان خارجی وجود ندارد، هرچند حدود 1600 نفر در یک اردوگاه نظامی فرانسه پناه گرفتهاند.
به گزارش رسانههای فرانسوی اینها شامل حدودا 700 شهروند فرانسوی، تقریبا 600 لبنانی و 60 نفر هم از ملیتهای مختلف اروپایی هستند.