آفتاب: به دلیل نظارت نکردن و بیتوجهی سازمان محیط زیست 70 درصد صنایع بازیافت کشور تعطیل شدهاند.
کامیار فیلسوفی در آستانه روز جهانی زمین پاک با انتقاد از عملکرد سازمان محیط زیست کشور در حمایت و نظارت بر واحدهای بازیافت کشور گفت: زمانی که در سال 85 طرح مدیریت پسماند به تصویب رسید سازمان محیط زیست مسئول نظارت بر اجرای دقیق این طرح شد تا به درستی اجرا شود ولی سهل انگاری مسئولان این سازمان موجب شد پس از گذشت 4 سال از تصویب این طرح 70 درصد صنایع بازیافت تعطیل شوند.
وی افزود: امروز صنایع بازیافت کشور مجبورند مواد اولیه خود را از دست زبالهجمعکنها و مافیای طلای کثیف خریداری کنند که در فصل زمستان قیمتها بالا و در تابستان پایین است و نبض بازار در دست این دوره گردها است.
نایب رئیس اتحادیه صنایع بازیافت ایران با بیان اینکه بیش از 4 سال است که هیچگونه ناظری از سوی سازمان محیط زیست از صنایع بازیافت بازدید و نظارت نکردهاند، گفت: دهها بار با روسای قبلی و فعلی سازمان محیط زیست و قائممقام این سازمان مکاتبه کردهایم ولی حتی وقتی برای دیدار هم به اعضا ندادهاند.
وی افزود: این در حالی است که بیش از 200 واحد بازیافت در کشور با سرمایهگذاری بخش خصوصی به ارزش هر واحد 3 تا 15 میلیارد تومان ایجاد شده و 70 درصد این واحدها به دلیل سهلانگاری مسئولان مربوطه تعطیل شده است.
ایران قابلیت سالیانه 10 هزار میلیارد تومان درآمد از بازیافت دارد
فیلسوفی با اشاره به اهمیت بازیافت در محیط زیست انسانی در کشورها گفت: ما برای برنج، چای، زیتون و... پژوهشکده داریم ولی در مورد بازیافت هیچگونه مرکزی برای تحقیق و پژوهش در کشور نیست در حالی که ایران هم تکنولوژی و هم نیروی متخصص این صنعت را دارد و میتواند حداقل به طور میانگین سالیانه تا 10 هزار میلیارد تومان از این طلای کثیف بهرهبرداری کند.
پلیس و مسئولان یک برگ جریمه ریختن زباله را نشان دهند
این کارشناس حوزه بازیافت و پسماند کشور گفت: به عنوان مثال چرا باید روغن سوخته به فاضلای شهری وارد شده یا به چین برای بازیافت صادر شود در حالی که هر گالن روغن سوخته توانایی آلوده کردن یک میلیون لیتر آب زیرزمینی تهران را دارد و می توان با بازیافت روغن خالص را مجدد تولید و یا به گریس تبدیل کرد.
وی افزود: در قانون مدیریت پسماند آمده است که ریختن زباله روی زمین 13 هزار تومان جریمه دارد ولی آیا پلیس میتواند یک برگ جریمه را با موضوع ریختن زباله نشان دهد.
تولید روزانه 50 میلیون کیلوگرم زباله در ایران
فیلسوفی اظهار داشت: ایرانیها روزانه 50 میلیون کیلو زباله تولید می کنند در حالی که تنها 5 درصد آن بازیافت شده و به چرخه بازمیگردد و این یک فاجعه است.
وی گفت: سازمان محیط زیست صندوق صندوقی به عنوان صندوق ملی محیط زیست ایجاد کرده که در آمدش از همان جرائم و عوارض است ولی برای یک صنایع بازیافت چند میلیاردی تنها 12 میلیون وام میدهد آن هم با سند ملکی که در نوع خود قابل تامل است.