کد خبر: ۱۲۵۹۴۹
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۱۴:۰۳
ادامه نشت گاز در کوه‌های کوهدشت

سرمایه‌ای که دود می‌شود

‌نگرانی‌های تشکل‌های زیست‌محیطی از استمرار آتش‌سوزی
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: اولین بار آتش سوزی به علت نشت گاز طبیعی در محل کوه‌های بخش رومشکان شهرستان کوهدشت در روز 28 فروردین ماه مشاهده شده که این امر هنوز ادامه دارد.

این در حالیست که به گفته مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان ممکن است نشت گاز در این منطقه مربوط به حتی ماهها قبل باشد و اکنون با ترغیب حس کنجکاوی فردی که برای گشت و گذار به کوه رفته و بوی گاز را استشمام کرده و اقدام به زدن کبریت کرده است، مشتعل شده باشد.

‌نگرانی‌های تشکل‌های زیست‌محیطی از استمرار آتش‌سوزی در منطقه

با این اوصاف می‌توان در نگاهی خوشبینانه فرض کرد که تنها در طول یک‌ماه اخیر با اشتعال گاز در کوه‌های اطراف رومشکان، گاز طبیعی به عنوان سرمایه‌ای ملی به راحتی در حال سوختن است و هنوز عملیات مهار به نتیجه دل‌خواه دست نیافته است.

از سوی دیگر استمرار آتش سوزی در منطقه برخی نگرانی‌های دوستداران محیط زیست را نیز برانگیخته است به طوریکه تشکل‌های زیست محیطی از استمرار آتش‌سوزی با توجه به در پیش بودن روزهای گرم سال و همچنین خشک شدن مراتع و در پی آن آتش سوزی در مراتع و حتی زمین‌های کشاورزی رومشکان ابراز نگرانی کرده‌اند.

این در حالیست که مدیرکل محیط زیست استان لرستان نیز با تایید این نگرانی، عنوان کرد: در حال حاضر چند فقره چاه اکتشافی نفت در منطقه در حال حفاری است که دو حلقه آن به پایان رسیده و حفر چاه سوم در حال انجام است.

محمدحسین بازگیر با اشاره به فعالیت یک شرکت چینی در منطقه، بیان داشت: در آخرین بازدیدی که کارشناسان محیط زیست از منطقه داشتند چاه سوم به میزان دو هزار و 600 متر در منطقه حفر شده بود.

آبخوان منطقه در پی عملیات اکتشاف دچار آسیب نشده است

وی با اشاره به نشت گاز در منطقه، ادامه داد: در برخی موارد به دلایل مختلف از جمله حفر غیراصولی و نقص فنی در اجرا و یا به دلیل مشکلات سازند و ساختار زمین‌شناسی منطقه اینگونه مشکلات رخ می‌دهد.

مدیرکل محیط زیست استان لرستان افزود: در جریان حفاری‌های انجام شده لایه غیرقابل نفوذ مخزن سوراخ شده و گاز از این لایه بالا آمده و وارد لایه متخلل زمین شده و در نهایت در هر جایی که راه خروج داشته به سطح زمین آمده است.

بازگیر تصریح کرد: خوشبختانه با توجه به بررسی کارشناسان محیط زیست به آبخوان منطقه آسیبی نرسیده است چرا که اگر آسیب می‌رسید آب‌های زیرزمینی دچار مشکل می‌شدند.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بحثی که ما با کارشناسان وزارت نفت داشتیم این است که باید این چاه‌های حفاری شده به طور کامل ایزوله و نشت گاز در محل مهار شود.

نگرانی‌های محیط زیست در مورد آتش‌سوزی مراتع و اراضی

مدیرکل محیط زیست استان لرستان با اشاره به نگرانی‌های موجود در زمینه آتش‌سوزی در منطقه، بیان داشت: در روزهای آینده با توجه به گرم شدن هوا علف‌ها خشک می‌شوند و همین موضوع ما را نگران کرده است.

بازگیر با اشاره به طرح نگران‌های موجود با مسئولان شرکت نفت، گفت: در صحبت‌های مطرح شده به ما قول داده شده است که در کمترین زمان نشت گاز در منطقه مورد نظر کنترل شود.

وی با تاکید بر اینکه حفاری چاه‌های نفت در منطقه دارای مجوز زیست محیطی بوده است، ابراز امیدواری کرد که به زودی عملیات مهار گاز در منطقه به نتیجه مطلوب برسد.

این سخنان در حالی مطرح می‌‌شود که مطابق آخرین گزارش‌های خبرنگار مهر از منطقه رومشکان شهرستان کوهدشت تاکنون عملیات مهار نشت گاز توفیقی نداشته چرا که همچنان کوه "درمره" این شهرستان در حال سوختن در آتش است و زبانه‌های آتش از دل صخره‌های آن همچنان شعله‌ور هستند.

از سوی دیگر نگرانی‌هایی نیز نزد مردم منطقه پیرامون تجمع گاز و آتش‌سوزی وجود دارد زیرا در نزدیکی این محل روستاهای مسکونی منطقه قرار دارند.

عملیات مهار گاز به خوبی در حال پیگیری است

با این اوصاف به نظر می‌رسد علاوه بر تبعات زیست محیطی، استمرار نشت گاز در منطقه و دود شدن این سرمایه ملی، این مسأله فرصتی است که به راحتی از دست می‌رود و باید هرچه سریعتر در این زمینه تدابیر لازم اتخاذ شود.

مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان معتقد است که عملیات مهار گاز در منطقه روند خوبی را پشت سر می‌گذارد و کارشناسان شرکت نفت در حال به کار گرفتن تلاش خود برای مهار گاز هستند.

رضا آریایی، نشت گاز در منطقه را ناشی از عملیات حفاری چاه‌های نفت دانست و گفت: استان لرستان یکی از استان‌های لرزه‌خیز کشور است به طوریکه بزرگ‌ترین زمین لغزش تاریخ در شهرستان پلدختر رخ داده و این لرزه خیزی موجب شکستگی‌هایی در لایه زمین در این استان شده است.

وی ادامه داد: احتمال می‌رود عملیات اکتشاف نفت موجب تحریک شدن و در نتیجه شکستگی سنگ پوشش لایه نفتی شده و هر جا که تخلل بالا بوده این گاز خود را به سطح زمین رسانده است.

مدیر کل مدیریت بحران استان لرستان با بیان اینکه کارشناسان شرکت نفت ماه‌هاست که در منطقه حضور دارند، عنوان کرد: عملیات مهار نشت گاز توسط این کارشناسان در حال پیگیری است.

وی با تاکید بر ضرورت مهار آتش و نشت گاز در منطقه گفت: با توجه به اینکه منطقه مورد نظر دارای پوشش گیاهی است و با گرم شدن هوا حداکثر ظرف مدت زمان 15 روز آینده پوشش گیاهی منطقه خشک شده و مستعد آتش‌سوزی است بیم آن می‌رود که در صورت عدم مهار گازهای متصاعد شده آتش سوزی به اراضی منطقه گسترش یابد که در مذاکره با کارشناسان وزارت نفت مستقر در محل آنها تاکید کردند که مشکل خاصی در این زمینه به وجود نخواهد آمد و منطقه تحت تاثیر آتش در کنترل کارشناسان این شرکت است.

مدیرکل مدیریت بحران استان لرستان با تاکید بر اینکه تاکنون مشکلی در این زمینه از محل گزارش نشده است، ابراز امیدواری کرد به زودی عملیات مهار نشت گاز در منطقه با موفقیت به پایان برسد.

میدان نفتی کوهدشت قابلیت استخراج روزانه 10 هزار بشکه نفت را دارد

آریایی با تاکید بر اینکه ایران در زمینه مهار گاز و در حوزه نفت یکی از کشورهای پیشرفته دنیا محسوب می‌شود، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر کارشناسان وزارت نفت اجازه نخواهند داد این گاز طبیعی با این اهمیت فوق‌العاده به راحتی هدر برود.

بنابر این گزارش شعله‌ور شدن زبانه‌های آتش در دل کوه "درمره" بخش رومشکان شهرستان کوهدشت چند روزی است که آغاز شده و به گفته کارشناسان گازی که در منطقه مشتعل شده گاز طبیعی است که این امر حکایت از وجود یک میدان نفت و گاز در منطقه دارد.

این در حالیست که کارشناسان مختلف در مورد علت نشت گاز دو احتمال را مطرح کردند که یکی از آنها که قوت بیشتری دارد نشت گاز به دلیل عملیات‌های اکتشاف نفت در منطقه است و احتمالی که قوت آن ضعیف تر است وجود منبع گازی دیگری در محل نشت گاز است که به دلایل مختلف از جمله شکستگی‌های زمین به سطح زمین آمده است.

عملیات اکتشاف نفت در شهرستان کوهدشت پیش از این توسط شرکت اکتشافی "سی ان پی سی" وابسته به شرکت نفت متشکل از کارشناسان ایرانی و چینی مستقر در منطقه از ماه‌ها قبل آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود این میدان نفتی حداقل قابلیت استخراج روزانه 10 هزار بشکه نفت را داشته باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین