آفتابنیوز : آفتاب: بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ساعت 17 عصر امروز (سهشنبه 13 اردیبهشت) با حضور احمدینژاد در مصلای بزرگ امامخمینی (ره) تهران گشایش یافت.
کاش یک پنجم بودجه 1200 میلیارد دلاری کشورها برای مسائل نظامی، صرف ترویج اندیشه و فرهنگ میشد
محمود احمدینژاد در آئین افتتاحیه نمایشگاه با اشاره به اهمیت کتاب در شکلگیری هویت انسان گفت: بدون تردید انسان موجودی لایتناهی است و افق تعالی و کمال او نامحدود است و وجهی از انسان که او را نامحدود میکند، اندیشه است.
وی افزود: انسان بدون اندیشه با سایر موجودات تفاوتی ندارد و اندیشهای هم زیباتر و برتر است که سکویی برای پرش روح و اندیشه انسان از افق بالاتر و متعالیتر شود.
احمدینژاد با بیان اینکه "هر اندیشهای که خود را سقف پرواز انسان به حساب بیاورد، کُشنده حقیقت انسان و سد راه تعالی اوست" تاکید کرد: اندیشهای حرکت دهنده است که دائماً افقهای بالاتر و والاتر را در برابر انسان بگشاید.
احمدینژاد در ادامه سخنانش راه ماندگاری و اثرگذاری اندیشه را ثبت آن دانست و با اشاره به برگزاری نمایشگاه کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب یک رویداد عظیم انسانی است، چرا که یک بازار نامحدود است؛ گرچه به لحاظ فیزیک محدود است، اما از لحاظ اندیشه نامحدود است و بازاری نامحدود را برای تعامل فراهم میکند.
وی یادآور شد: زیباترین صحنههایی که در عالم انسانی خلق میشود، صحنه تبادل اندیشههاست و همین تبادل، رمز و راز حرکت تکاملی انسانهاست.
احمدینژاد کتاب را زیباترین ظرف برای جاری کردن اندیشه در دل و جان انسانها عنوان کرد و افزود: عظیمترین میراث انسانی و فرهنگی بشر در لابهلای صفحات و سطور کتابها به ودیعه گذاشته شده است و من خدا را سپاسگزارم که علیرغم حضور رقبای جدی و پرجاذبه برای کتاب، کتاب همچنان در برقراری ارتباط میان دلها و اندیشهها حرف اول را میزند.
احمدینژاد در ادامه گفت: ای کاش روزی میشد که فصل مشترک انسانها و صفحه تلاقی آنها تنها و تنها اندیشه بود؛ آن زمان همه طعم حقیقی انسان بودن را میچشیدند. ای کاش به جای نمایشگاههای گوناگون که در خدمت تن انسان هستند، نمایشگاههای کتاب و عرصههای گفتگو و اندیشه گسترش پیدا میکرد و ای کاش زبان همه سیاستمداران عالم به زبان اندیشه، علم و انسانیت تبدیل میشد.
وی همچنین افزود: ای کاش به جای هزینه دفاعی 1200 میلیارد دلاری کشورها به خصوص کشورهای سلطهگر و قدرتمندان ضد انسان، بخشی از آن لااقل یک پنجم آن صرف ترویج اندیشه و فرهنگ میشد.
احمدینژاد ادامه داد: آنها که مدعیاند با جنگ میخواهند صلح برقرار کنند، بزرگترین دروغگویان تاریخاند. اگر بخشی از هزینههای لشگرکشی و هجوم نظامی صرف ترویج کتاب، علم و اندیشه شود جایی برای نزاع و درگیری باقی نمیماند.
احمدینژاد ابراز امیدواری کرد، روزی برسد که همه سلاحها تبدیل به قلم شوند و آن روز دور نیست.
وی همچنین با تقدیر از برگزارکنندگان بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: مسلماً به دلیل کمبود جا، بخش وسیعی از کسانی که علاقهمند بودند در این فضا حضور پیدا کنند و حاصل عمر خودشان را ارائه کنند، امکان و فرصت این کار را پیدا نکردند.
احمدینژاد خطاب به وزیر ارشاد و دیگر مسئولان برپایی نمایشگاه افزود: ما بیش از اقتصاد و نمایشگاههای اقتصادی نیازمند نمایشگاه کتاب هستیم و من امیدوارم با همت شما و کمک اعضای دولت فضای فراهم شود که همه متقاضیان و داوطلبان بتوانند در این رویداد عظیم فرهنگی مشارکت کنند.
نمایشگاه کتاب تهران از جهت تعداد مخاطب قابل مقایسه با مهمترین نمایشگاههای جهان است
در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه همچنین سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این نمایشگاه را مهمترین رویداد فرهنگی کشور توصیف کرد که در محیطی اسلامی و در فضایی بالغ بر 125 هزار مترمربع برگزار میشود.
وی گفت: نمایشگاه کتاب تهران از جهت تعداد مخاطب قابل مقایسه با مهمترین و معروفترین نمایشگاههای جهان از جمله فرانکفورت است.
حسینی با بیان اینکه شاخص مهم توسعهیافتگی، افزایش سرانه مطالعه و میزان تولید و مصرف کالاهای فرهنگی است، افزود: نمایشگاه کتاب در توسعه فرهنگ مطالعه نقش قابل توجهی ایفا خواهد کرد.
وزیر ارشاد با نقل قولهایی از سقراط و ولتر درباره اهمیت مطالعه گفت: کتاب مهمترین وسیله انتقال اطلاعات از گذشتههای دور تاکنون است و با وجود توسعه تکنولوژی هیچ چیز جایگزین کتاب نخواهد شد و ابزار انتقال پیامهای فرهنگی و تمدنی از نسلی به نسل دیگر است.
وی همچنین با گرامیداشت یاد شهید مرتضی مطهری و روز معلم به نقل قولی از استاد محیط طباطبایی پرداخت و گفت: ایشان میگفتند کتاب بیش از درس و معلم به انسان میآموزد و من هم 9/0 از معلوماتم را از کتاب آموختهام و 1/0 مابقی را از معلم.
حسینی اضافه کرد: شاید مطالعه کتاب برای یک نوجوان در آغاز راه یک تکلیف باشد اما بعد از مدتی حلاوت آن را خواهد جشید و دیگر جدایی از کتاب برایش دشوار خواهد شد.
این عضو کابینه همچنین به تلاشهای احمدینژاد و دیگر اعضای هیأت دولت در کارگروههای فرهنگ و هنر که در سفرهای استانی تشکیل میشود، پرداخت و با اشاره به ظرفیت فرهنگی بسیاری از استانهای کشور گفت: اینکه ما به کتاب و کتابخوانی توجه داشتهایم و داریم، ناشی از آموزههای دینی ماست؛ تنها در قرآن 255 بار واژه کتاب آمده است.
70 درصد مخاطبان نمایشگاه تحصیلات دانشگاهی دارند وی همچنین با بیان برخی نتایج نظرسنجی که سال گذشته توسط پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات از مخاطبان نمایشگاه بیست و سوم انجام شده است، تاکید کرد: بر اساس نتایج این نظرسنجی 5/ 73 درصد بازدید کنندگان نمایشگاه کمتر از 30 سال سن و 70 درصد آنها تحصیلات دانشگاهی داشتهاند.
وزیر ارشاد همچنین با بیان اینکه "بر اساس این آمار 66 درصد بازدیدکنندگان از نمایشگاه مجرد بودهاند" به مزاح گفت: دعا میکنم با پیگیری بحثهای مربوط به مسکن و اشتغال، این بهانهها هم رفع شود و سال آینده وقتی آمار مخاطبان نمایشگاه را ارائه می کنیم، تعداد متاهلها بیشتر از اینها باشد!
به گفته حسینی براساس آمار مذکور 60 درصد بازدیدکنندگان نمایشگاه بیست و سوم اعلام کردهاند که در حد زیاد و خیلی زیاد مطالعه میکنند، 32 درصد نمایشگاه 89 را برتر از نمایشگاه 88 دانستهاند و 44 درصد هم از آن رضایت داشتهاند و بیشترین میزان رضایت هم از برخورد و رفتار غرفهداران بوده است.
وی همچنین از اختصاص دو میلیارد تومان اعتبار یارانهای برای خرید کتاب توسط 100هزار دانشجو از سراسر کشور در نمایشگاه امسال خبر داد و از مشارکت 70 نهاد، دستگاه و وزارتخانه، 20 تشکل صنفی و دهها انجمن دوستی در برپایی این رویداد فرهنگی تقدیر کرد.
نمایشگاه یک مانور عظیم فرهنگی است در مراسم افتتاحیه بیستوچهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همچنین بهمن دری معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رئیس نمایشگاه این رویداد فرهنگی را آوردگاهی بزرگ و مانوری عظیم توصیف و ابراز امیدواری کرد در سالمترین وجه خود برگزار شود.
در این مراسم که جمعی از مسئولان کشوری از جمله سیدمرتضی بختیاری وزیر دادگستری، مهدی چمران رئیس شورای عالی استانها و منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور هم در آن حضور داشتند، برنامه تواشیح و شعرخوانی به چهار زبان فارسی، انگلیسی، عربی و هندی توسط گروه موسیقی "لیلهالقدر" اجرا شد.