آفتابنیوز : آفتاب- سرویس اقتصادی: ذخایر خارجی و ارزی کشورمان در ادامه روند نزولی خود با کاهش 2.6 درصدی به 638 هزار میلیارد ریال معادل 60 میلیارد دلار رسید در حالی که درپایان آذر 1387 حدود 100 میلیارد دلار بوده است و در این مدت بیش از 40 درصد کاهش یافته است.
بانک مركزی كه يكی از مراجع رسمی اعلام شاخصهای اقتصادی كشور به شمار میرود، روز سهشنبه 13 اردیبهشت؛ تازهترين نماگر اقتصادی مربوط به 3 ماهه سوم سال 89 را منتشر كرد ولی در اين گزارش نيز همانند گزارشهای قبلی خبری از اعلام نرخ رشد اقتصادی نيست.
بر اساس این گزارش ذخایر ارزی بانک مرکزی در پایان آذر 1389 به 638 هزار میلیارد ریال رسیده که نسبت به ابتدای سال و در 9 ماه بیش از 2.6 درصد کاهش داشته است. کل داراییهای خارجی و ارزی بانکهای کشور نیز با کاهش 5.2 درصدی از 725217 میلیارد ریال به 687592 میلیارد ریال افت کرده است.
افزایش هزینههای دولت در سالهای گذشته باعث شده دولت به ذخایرارزی و خارجی رو بیاورد و با تبدیل ذخایر ارزی به طلا یا فروش ذخایر به ریال، ضمن تامین هزینههای سرسامآور خود، ذخایر ارزی کشور را بر باد دهد. نتیجه این که با کاهش ذخایر ارزی، امکان گرفتن وام از سایرکشورها از بین میرود و قدرت و اعتبار ارزی و خارجی کشور نیز کاهش مییابد.
بر اساس این گزارش با توجه به بدهی بیش از 22 میلیارد دلاری کشور، دولت باید در سال جاری حدود9.8 میلیارد دلار از بدهی های خارجی را پرداخت نماید که فشار سنگینی به ذخایر خارجی وارد خواهد نمود.