آفتابنیوز : 
وي گفت: آژانس بينالمللي انرژي اتمي فقط ميتواند بر مبناي واقعياتي كه به آن ارايه شده است، اقدام كند اما قصورات جدي بسياري از سوي ايرانيها صورت گرفته است.
بر اساس اين گزارش، گلداشميت معتقد است براي رويارويي موثر با ايران، بازرسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي بايد قدرتهاي بيشتري نسبت به آنچه اكنون در اختيار دارند، داشته باشند.
وي گفت: در وضعيت كنوني اختيار تحقيقات آژانس در رابطه با ايران بسيار محدود است، و به همین دلیل آژانس باید اختیارات بیشتری داشته باشد.
وی معتقد است که بازرسان باید قدرت گفتوگو با هر دانشمند ايراني را داشته باشند. بازرسان همچنين بايد اجازه بازديد از هر موسسه نظامي را براي بازرسي و نمونهبرداريهاي محيطي داشته باشند و تمامي اسناد اصلي مربوط به برنامهي هستهاي ايران در اختيارشان قرار بگيرد.
قدرتهاي مشابهي در اختيار بازرسان آژانس بينالمللي انرژي اتمي براي بررسي برنامهي تسليحاتي صدام در عراق قرار گرفته بود.
بر اساس اين گزارش، گلداشميت از ذكر اين كه آيا معتقد است ايران در عملياتي پنهاني براي فعاليت غيرصلحآميز هستهاي مشاركت دارد، يا خير خودداري كرد. اين بازرس سابق سازمان ملل گفت: اين مسايل بسيار حساس هستند و من ترجيح ميدهم نظر شخصيام را ارايه نكنم.
وي افزود: من يك دانشمند هستم و تمايل دارم با واقعيات مواجه باشم و همچنين تمايل دارم تمامي واقعيات مربوط به ايران را شاهد باشم، آنگاه ميتوانم به نظري مبتني بر اطلاعات، برسم.
گلداشميت گفت: البرادعي ميگويد هرگونه قضاوت درباره ايران بايد بر اساس نياتشان انجام بگيرد. نظر من اين است كه بايد به نشانهها نگاه كنيم و نه به نيات و آنگاه تصميمگيري كنيم.
بازرس سابق آژانس بينالمللي انرژي اتمي اظهار داشت: با توجه به موقعيت كنوني ما نميتوانيم اثبات كنيم كه ايران يك برنامه هستهاي نظامي در اختيار دارد.
وي كه به غير از بازرسي در خصوص ايران، مسووليت بازرسي در ديگر كشورها نظير كره شمالي و ليبي را به عهده داشته است، از مشكلات بازرسيهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي در خصوص برنامه هستهاي ليبي به عنوان نشانهاي از ناتواني آژانس ياد كرد.
گلداشميت ادعا كرد: تجربه ما در ليبي نشان ميدهد كه تقريبا براي آژانس تصميمگيري در اين باره كه نيات هستهاي يك كشور صلحآميز است يا نه غيرممكن است. اگر ليبي نميپذيرفت كه براي ساخت سلاح هستهاي تلاش ميكند ما قادر به اثبات آن نبوديم.