آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد در پاسخ به سئوالی درباره وضعیت بحرین گفت: بدترین کار برای یک حاکم این است که در نقطه مقابل مردم خود بایستد و از دولت بحرین میخواهم در فضای دوستانه با مردم تفاهم داشته و کشور خود را مردمی و دوستانه اداره کنند.
به گزارش آفتاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاستجمهوری، محمود احمدینژاد شامگاه روز دوشنبه پس از چهارمین اجلاس کشورهای کمتر توسعه یافته در استانبول در یک کنفرانس خبری با حضور نمایندگان رسانههای خارجی اظهار داشت: اجلاس امروز به لحاظ ماموریت خود از اجلاسهای بسیار مهم بشمار میرود چرا که بزرگترین مشکل جامعه بشری بعد از مشکل امنیت مشکل فقر و فاصله بین کشورهای برخوردار و کشورهای فقیر است.
احمدینژاد افزود: امروز آمار نشان میدهد که بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت جهان در فقر 100 درصد به سر میبرند یعنی حتی از یک وعده غذای گرم در روز نیز برخوردار نیستند.
وی اظهار داشت: هر سال بیش از 10 میلیون کودک به خاطر فقر در دنیا میمیرند و نزدیک به همین میزان کودک نیز به دلیل فقر و عدم دسترسی به امکانات درمانی از دنیا میروند.
احمدینژاد با اشاره به برگزاری نخستین اجلاس سازمان ملل برای کمک به کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته گفت: از آن اجلاس تا به امروز شرایط بدتر شده است. هم تعداد کشورهای فقیر بیشتر شده و هم جمعیت کارتون خوابها افزایش پیدا کرده است. امروز در بخش وسیعی از آمریکا و آمریکای شمالی و اروپا جمعیت فقرا و کارتون خوابها رو به افزایش است اما امیدوارم در نتیجه چهارمین اجلاس که در استانبول برگزار شد با ریشهیابی و برنامهریزیهای مفید این فاصلهها از بین برود.
وی در ادامه به ناامنی و دیگر مشکلات جهان اشاره کرد و گفت: علت ناامنی و مشکلات عالم و بخصوص علت فقر در بخش وسیعی از جهان به مدیریت حاکم بر آن برمیگردد. اگر از عامل مدیریت غافل شویم همواره در بیراهه حرکت می کنیم و تصمیمات و اقدامات ما قادر به حل مشکلات نخواهد بود. احمدینژاد تصریح کرد: تلاشهای برخی کشورها برای کمک به فقرا به نتایج قابل قبولی نرسیده است و به عبارت دیگر میتوان گفت جامعه بشری در رفع فقر شکست خورده است و دلیل آن این است که از تاثیر عامل مدیریت جهان غافل شدهایم.
احمدینژاد مدیریت جهان در عصر حاضر را مدیریت انحصاری توصیف کرد و افزود: هر جا ناامنی رخ داده است یکی از اعضای شورای امنیت دخالت کرده و وقتی یک عضو شورای امنیت در ناامنی ایجاد کرده یا در آن دخالت میکند دیگر کشورها امکان نقشآفرینی در اختیار ندارند.
احمدینژاد ادامه داد: همین وضعیت را شما در فضای اقتصادی جهان نیز میبینید که تقریباً همه مناسبات اقتصادی به نفع چند کشور طراحی شده است، امروز یک پول برجهان حاکم است و معنایش این است که مناسبات پولی جهان به دست مدیران برنامهریز و صاحب آن پول اعمال میشود. در واقع میتوان گفت خزانهداری آمریکا تعیین میکند که ملتها چگونه زندگی کنند.
احمدینژاد گفت: حاکمیت واحد پولی آمریکا بر اقتصاد بینالملل نشان میدهد که ارزش پول دیگر کشورها تابع تصمیمات تیم اقتصادی و خزانهداری این کشور است. این وضعیت باعث شده است که آمریکا و متحدانش از جیب ملتها پول بردارند و به جیب کلانسرمایهداران بریزند.
احمدینژاد با اشاره به حجم بدهی دولتهای استکباری گفت: بدهی غریب به اتفاق سردمداران سرمایهداری بیش از تولید ناخالص داخلی آنهاست و معنای این حرف این است که اقتصاد این کشورها از پول دیگر ارتزاق میکند.
احمدینژاد با بیان اینکه حجم ثروت کاغذی خرج شده از سوی آمریکا و متحدانش سرسامآور است، گفت: عدد 32 هزار میلیارد دلار دارایی کاغذی آمریکا و متحدانش به معنای آن است که همین مقدار از جیب ملتها برداشت شده است و با این روند فقیران فقیرتر میشوند و مردم کشورهایی مثل ترکیه همواره بخش کمتری از مزد کار و تلاشهایشان را در جیب خود مییابند.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم ریشه فقر را بکنیم باید این مناسبات ظالمانه را اصلاح کنیم.
احمدینژاد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: 9 سال قبل اتفاق مهمی در منطقه ما به بهانه 11 سپتامبر رخ داد. مستکبران به بهانه اینکه تروریستها در منطقه ما پنهان شدهاند بزرگترین لشکرکشی را به افغانستان و عراق انجام دادند.
احمدینژاد ادامه داد: البته از همان ابتدا برای ما و بسیاری از آگاهان سیاسی روشن بود که این تهاجم فقط برای نجات اقتصاد رو به مرگ آمریکا و از سوی دیگر غارت منابع دیگر ملتهاست.
وی افزود: یکی از اولین کارهایی که نیروهای اشغالگر در افغانستان انجام دادند این بود که نقشههای معادن افغانستان را با خود بردند و در عراق نیز اولین کارشان مسلط شدن بر چاههای نفت بود. آنها درآمد نفت عراق را در ابتدا به حساب ویژهای واریز میکردند و پس از برداشتن سهم خود مابقی را به دولت عراق میدادند.
احمدینژاد با بیان اینکه امروز نقشه آمریکاییها شکست خورده است و میبینیم که نقشههای جدیدی طراحی کردهاند، گفت: این طراحی جدید هم به دنبال تامین منافع کلان سرمایهداران جهانی است.
وی در ادامه به موضوع هولوکاست اشاره کرد و گفت: بهرهبرداری از هولوکاست با آنچه بر افغانستان و عراق رفت بسیار شبیه است. در داستان هولوکاست دیدیم که سردمداران نظام سلطه با ادعای اینکه در جنگ جهانی دوم اتفاقاتی رخ داده است سرزمین دیگران را اشغال کرده و حکومت تجاوزگر، توسعهطلب و جنایتکاری به نام رژیم صهیونیستی را حاکم کردند و در طول 65 سال به واسطه این رژیم در منطقه ما جنایت کردند.
احمدینژاد با بیان اینکه در ماجرای هولوکاست زورمداران غربی از سویی اجازه ندادند گروههای مستقل تحقیق کرده و نتایج آن را در اختیار دیگران قرار دهند و از سوی دیگر همه را مجبور به پذیرش داستان هولوکاست کردند، افزود: امروز هم در ماجرای 11 سپتامبر با وجود طرح سریع این موضوع در سازمان ملل و تصمیمگیری درباره آن از تصمیمات گروههای مستقل به شدت جلوگیری کردند تا معلوم نشود عامل، هدف و نتایج آن چه بود و چه خواهد بود.
احمدینژاد تاکید کرد: اگر ما به دنبال آن هستیم که فقر و ناامنی در جهان ریشه کن شود باید یک مدیریت دمکراتیک، عادلانه و مردمی در جهان حاکم شود و مراکز اصلی قدرت در اختیار گروههایی باشد که به دنبال منافع انسانی بشر هستند و از سوی دیگر عادلانه عمل میکنند.
احمدینژاد پس از ایراد سخنان خود در جمع خبرنگاران خارجی به سوالات آنان پاسخ گفت.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص تحولات منطقه به خصوص در سوریه گفت: ما معتقدیم همه ملتها حق دارند آزاد باشند و آزادانه انتخاب کنند و به دنبال رفاه و عدالت باشند و این حق ملتهاست. ما فکر میکنیم باید در فضایی منطقی همه ملتها به حقوق خود دسترسی پیدا کنند. دخالت غربیها بخصوص آمریکا و ناتو در حوادث منطقه ما باعث شده است که نه تنها شرایط بهتر نشود بلکه مردم از دسترسی به حقوق خود محروم شوند.
احمدینژاد تاکید کرد: دخالت آنها در لیبی شرایط را بهتر نکرده بلکه پیچیدهتر کرده است به طوری که مردم در لیبی کشته میشوند زیرا هر طرفی که موشک شلیک میکند این مردم هستند که آسیب میبینند.
وی با اشاره به دیدار خود به دبیرکل سازمان ملل گفت: بنده به دبیرکل سازمان ملل گفتم که از دخالت ناتو در حوادث منطقه جلوگیری کنند چرا که بهترین راه این است که گروهی بیطرف که دولت و ملت لیبی آنها را قبول دارند به این کشور بروند و با طرفین گفتوگو کنند اما دخالتهای بیجای ناتو و آمریکا شرایط را به شدت پیچیده کرده است.
احمدینژاد ادامه داد: ما همین توصیه را به دیگر کشورهای منطقه نیز داریم. ملت سوریه، مصر و سایر ملتها امروز از بلوغ و رشد بالایی برخوردارند و میتوانند درباره آینده خود تصمیم بگیرند.
وی تصریح کرد: امروز همه دولتها موظفند شرایط را برای اعمال حاکمیت ملی فراهم کنند، استثنایی هم وجود ندارد اما توصیه من به کشورهای منطقه این است که با گفتوگو و منطق و براساس قانون، عدالت و آزادی مشکلات را حل کنند زیرا هر یک نفری که کشته میشود به ضرر ملتهاست و امکان دخالت بیگانگان را نیز فراهم میکند.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه آیا شما احتمال نمیدهید این درگیریها به ایران سرایت کند؟، گفت: ایران 32 سال است که در حال تحول است. امروز یک دولت مردمی با رای بالای مردم در راس کار قرار دارد. من نگران کشورهایی هستم که با 50 سال سابقه حمایت دولت آمریکا و انگلیس به طور استبدادی کشورشان را اداره کردهاند و امروز با کشتار مردم میخواهند سلطه خود را ادامه دهند.
احمدینژاد بیان داشت: در افق بالاتر من فکر میکنم که این تحولات در اروپا و آمریکا خود را نشان خواهد داد چرا که در برخی کشورها بیش از 70 سال است که یک خاندان حاکم است و در اروپا نیز 150 سال است که یک یا دو حزب حاکم بودهاند که اینها ماهیتشان یکی است و فرصتی برای مشارکت گروههای آزادیخواه و مردمی در حاکمیت وجود ندارد.
احمدینژاد با بیان اینکه این بیداری یک بیداری انسانی است، گفت: امروز ما شاهد اعتراض علیه مدیریت بر جهان هستیم و به زودی این اعتراض به مراکز ظالمانه جهانی نیز خواهد رسید.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه خبر مبنی بر اینکه به نظر شما بهترین راهکار و روش برای تحقق عدالت جهانی در اقتصاد چیست؟، گفت: اولین کاری که باید بکنیم این است که مدیریت و مقررات حاکم بر جهان را به نفع ملتها و عدالت تغییر دهیم. این یک امر پایه است. میبینید سالهاست تقریبا همه ملتها و دولتها به این نتیجه رسیدهاند که ساختار سازمان ملل باید عوض شود و این مطالبه حقیقی ملتهاست.
احمدینژاد ادامه داد: کار دومی که باید انجام داد این است که گروهی مستقل تشکیل شود تا خسارتهایی که در طول دوران بردهداری و استعمار بر ملتها تحمیل شد محاسبه و به دولتها و ملتها برگردانده شود.
وی گفت: باید یک سازمان مستقل از کشورهای غیر وابسته که فاقد سابقه استعماری هستند، تشکیل شود تا به تنظیم روابط عادلانه بین ملتها کمک کرده و از سوی دیگر از غارت ملل ضعیف توسط چند دولت جلوگیری کند.
احمدینژاد با اشاره به سفر سال گذشته خود به کشور آمریکا و آفریقای جنوبی گفت: کشورهای آفریقایی معادن بسیاری غنی دارند اما حتی مسئولین این کشورها از میزان ذخایر خود خبر ندارند و همان کشورهایی که قبلا این کشورها را استعمار میکردند امروز بر معادن آنها مسلط بوده و بیحساب غارت میکنند. در کشوری که 4 میلیون جمعیت و معادن الماس، اورانیوم و فلزات گرانبها با ذخیره بسیار گسترده دارد، شاهد آن هستیم که کشورهای غربی این معادن را استخراج میکنند و مردم این کشور از این غارت بیخبرند و از سوی دیگر خودشان پابرهنه و گرسنه هستند.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه البته جلوگیری از اینگونه غارت ثروت ملتها وظیفه سازمان ملل است، اظهار داشت: اما میبینیم که سازمان ملل هم در اختیار همان چند کشور است. این یک مبارزه انسانی منطقی است و مطمئن هستم به زودی این مبارزه انسانی به پیروزی خواهد رسید و از سوی دیگر روزی خواهد آمد که عدالت بر جهان حاکم شود.
وی در ادامه در پاسخ به خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه به گفته شما دولت بشار اسد به پایان راه خود رسیده است، گفت: خیر. ما چنین اعتقادی نداریم من اعلام کردم که دولت و ملت سوریه به آن اندازه از بلوغ رسیده است که نیازی به سایر ملتها نداشته باشد.
احمدینژاد همچنین در خصوص کشته شدن اسامه بنلادن رهبر القاعده که سوال یکی دیگر از خبرنگاران بود، گفت: به اعتقاد ما ریشه تروریسم به مدیریت ناعادلانه بر جهان برمیگردد و تمام جریان تروریستی با بلوک سرمایهداری در ارتباط است.
وی گفت: ملت ایران خود قربانی تروریسم است زیرا 30 سال پیش 16 هزار نفر در کوچه خیابانهای ایران از سوی تروریستهایی به شهادت رسیدند که مورد حمایت دولت آمریکا و متحدان اروپایاش بوده و هستند.
احمدینژاد افزود: در سالهای اخیر نیز در جنوب شرق ایران عملیاتهای جنایت بار تروریستی انجام میشد که اسناد نشان می دهد این تروریستها نیز مورد حمایت سیاسی، اطلاعات و مالی نظامیان آمریکا و ناتو آن هم در افغانستان بودهاند.
وی با بیان اینکه فرهنگ اسلامی ما از اساس و به طور ریشهای با ترور مخالف است، گفت: امروز تروریسم و گروههای تروریستی همچون ابزاری در اختیار نظام سرمایهداری برای اعمال سیاستهای خود هستند.
احمدینژاد تاکید کرد: ملتهایی که طعم حقیقت توحید را چشیده باشند نیازی به ترور کردن ندارند. اوج تروریسم در منطقه ما در رژیم صهیونیستی مصداق یافته است و به راحتی و در در روز روشن مردم را ترور و سرزمین ها را اشغال میکنند. آنها حتی بنده را بارها و بارها تهدید به ترور کردهاند.
احمدینژاد بیان داشت: از روزی که نیروهای ناتو وارد افغانستان شدند، تروریسم گسترش پیدا کرده و عملیاتهای تروریستی نیز افزایش پیدا کرده است و اگر قبلا هر از چندگاهی عملیات تروریستی در این منطقه رخ میداده است در حال حاضر هر روز چنین اتفاقاتی میافتد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه استکبار حاضر نیست که یک نظام کارآمد برای مبارزه با تروریسم طراحی شود، گفت: سردمداران نظام سلطه حاضر نیستند خارج از کانون مشارکت بینالمللی که تحت نظر خودشان است، یک نظام کارآمد برای مبارزه با تروریسم تشکیل شود زیرا در این صورت دست آنها برای ملتهای منطقه و جهان رو خواهد شد.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص انعقاد قرارداد تشکیل دولت ملی بین فتح و حماس گفت: فکر میکنم ملت فلسطین مظلومترین ملت معاصر ماست. ملت فلسطین تنها ملتی است که سرزمینشان اشغال شده و خانهها برسرشان خراب شده است. معتقدم زشتترین کار در طی سالهای اخیر تاسیس رژیم صهیونیستی است.
احمدینژاد ادامه داد: امروز آرزوی همه ملتهای منطقه این است که روزی برسد که این رژیم آدمکش از صفحه روزگار محو شود و هر گامی که این امید را زنده کند به نفع ملتهای منطقه و گامی مثبت است.
وی با بیان اینکه همه دوست دارند که ملت فلسطین تحت یک پرچم واحد و متحد باشد، گفت: دشمن در کمین است. باید مراقب باشیم در این آرمان خللی وارد نشود تا آزادی واقعی تحقق یابد.
احمدینژاد در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اجرای قانون هدفمندی یارانهها در ایران مورد تایید سازمانهای بینالمللی قرار گرفته است، آیا ایران قصد ندارد چگونگی اجرای این طرح را به دیگر کشورها ارائه کند و همچنین اینکه آیا نزدیکی تهران و قاهره باعث نگرانی رژیم صهیونیستی و آمریکا شده است؟ گفت: امروز مسئولین سازمانهای بینالمللی اذعان دارند که مدیریت اقتصادی ایران موفق است و در شرایطی که سرمایهداران جهانی با تحریم و تهدید تلاش داشتند اقتصاد ایران را به ورطه شکست بکشانند چنین طرحی را اجرا کرد. امروز این تجربه میتواند در سایر کشورها مورد استفاده قرار گیرد. ما هم اعلام آمادگی کردیم که توسط همان سازمانهای بینالمللی کنفرانس هایی تنظیم شود تا کارشناسان ما بتوانند تجربیاتشان را به سایر کشورها و ملتها منتقل کنند.
احمدینژاد در خصوص نزدیکی تهران و قاهره گفت: درباره ملتهای منطقه ما فکر میکنیم که همه ملتها میتوانند با هم در ارتباط باشند زیرا اگر ملتهای منطقه متحد باشند جایی برای استعمارگران و چپاولگران وجود نخواهد داشت.
وی گفت: امروز میبینیم که استعمارگران به بهانه های مختلف حتی به بهانههای مذهبی میخواهند در بین شیعه و سنی، مسلمان و مسیحی، کرد و ترک برای تسلط بر ملتها تفرقه ایجاد کنند. اینها طراحی دشمنان بشریت است در حالی که ملتهای ما صدها سال با هم عزتمندانه زندگی کردهاند و امروز هم باید آن مسیر را دنبال کنیم. ما به دنبال ارتباط صمیمی با تمامی کشورها به جز رژیم صهیونیستی هستیم.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی خود از اخبار آمریکا مبنی بر کشته شدن بنلادن اظهار داشت: اصولاً ما به نیت آمریکا و خبرهایی که میدهد اعتقادی نداریم و این برای ملت ایران یک اصل است چرا که 10 سال قبل از نام این شخص استفاده کرده و سنگینترین حمله نظامی را به منطقه اعمال کرد که در آن بیش از یک میلیون نفر کشته شدند.
وی خاطر نشان کرد: انتشار این خبر از سوی آمریکاییها این احتمال را میدهد که آنها به دنبال فیصله دادن به ماجرای 11 سپتامبر هستند چرا که اگر گروه حقیقتیاب مستقلی در تحقیقات خود به این نتیجه برسد که اطلاعات آمریکاییها در ماجرای 11 سپتامبر یکجانبه بوده، جهان به تصمیم دیگری درباره اقدامات آمریکا خواهد رسید.
وی گفت: احتمال دیگر از انتشار خبر بنلادن این است که دولت آمریکا قصد دارد که دامنه درگیری را به کشور پاکستان گسترش دهد که از همین جا به آقای اوباما هشدار میدهم که از سرنوشت بوش عبرت بگیرد. بهترین راه برای دولت آمریکا این است که نیروهای خود را از منطقه خارج کند و چنانچه دست به اقدام اشتباهی بزند بدون تردید به سرنوشتی به مراتب بدتر از بوش دچار خواهد شد.
احمدینژاد با تاکید بر اینکه ملتهای جهان بیدار شدهاند، تصریح کرد: دولتهای استکباری باید بدانند که در بازیهای تروریستی خود نمیتوانند جان و مال و امنیت ملتها را به بازی بکشند. تاکنون تصویر و گزارشی از مستندات ادعای آمریکا منتشر نشده است و مرجع مستقلی نیز این ادعاها را تایید نکرده است اما به هر حال آنچه بدیهی به نظر میرسد اینکه دیگر شخصی به نام بنلادن در عرصه جهانی نقشی نخواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی درباره زمان ارسال پاسخ نامه خانم اشتون از طرف ایران اظهار داشت: بزودی پاسخ این نامه از طرف مسئولین مربوطه برای خانم اشتون ارسال خواهد شد.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از اینکه گروه 1+5 مجدداً قصد دارد به مسیر مذاکره بازگردد استقبال میکند ضمن اینکه ایران همواره آماده گفتگو البته در چارچوب عدالت، احترام و در جهت همکاری است و امیدواریم طرفهای مذاکره هم به این نتیجه رسیده باشند که گفتگو باید در همین چارچوب انجام شود و بی تردید چنین گفتگوهایی به نفع همه خواهد بود.
احمدینژاد اظهار امیدواری کرد: مذاکرات استانبول به نتیجه نهایی برسد.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره ارزیابی خود از تغییر در ترکیب تیم امنیتی آمریکا اظهار داشت: امروز همگان میدانند که تصمیمگیریهای اصلی در آمریکا خارج از اراده تیم امینت ملی و یا حتی دولت آمریکا است. گروهی که در پشت صحنه، عرصه سیاسی آمریکا را اداره میکند در مقاطع مختلف عوامل و مهرههای متناسب با تصمیم خود را وارد صحنه میکند.
وی خاطر نشان کرد: به نظر میرسد تغییراتی در راهبرد آمریکا در منطقه خاورمیانه در حال وقوع است و امیدواریم به این نتیجه رسیده باشند که خودشان را از منطقه خاورمیانه خارج کنند و البته در این زمینه جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد به آنها کمک کند.
احمدینژاد خطاب به سردمداران آمریکا هشدار داد اگر به دنبال گسترش دامنه تجاوزات خود در منطقه باشید حتماً با سرنوشت زشت و ذلتباری مواجه خواهید شد.
وی در پاسخ به اینکه چرا مذاکرات هستهای به نتیجه نمیرسد و اصولاً غربیها چه خواستهای از ایران دارند؟ گفت: البته نباید چنین فکر کرد که مذاکرات شکست خورده است چرا که اگر این چنین بود گروه 1+5 مجددا به مذاکره بازنمیگشتند. مذاکره تنها راه حل و فصل مساله هستهای ایران است ضمن اینکه اگر واقعاً در مذاکرات مباحث حقوقی مطرح شود چه بسا این موضوع در عرض یک ساعت به نتیجه نهایی برسد چرا که طبق قانون حق ایران است که فن آوری هستهای در اختیار داشته باشد.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: حقیقت این است که موضوعات سیاسی تحت پوشش موضوع هستهای روی میز مذاکره قرار میگیرد. کاملاً مشخص است که بعضی از دولتهای غربی علاقمند نیستند که کشورهای مستقلی مثل ایران و ترکیه پیشرفت کنند و هستهای شدن را پیشرفت بالایی قلمداد میکنند. آنان صدها سال چنین طراحی کرده بودند که ملتهای مستقل را عقبمانده نگه دارند و از دسترسی آنها به پیشرفت های علمی و صنعتی جلوگیری کنند و دقیقا با همین هدف بود که جنگ تحمیلی صدام علیه ایران را به راه انداختند.
وی تصریح کرد: ملت و دولت ایران مطلقا از قوانین آژانس بین المللی اتمی منحرف نشدند و بر این باور هستیم که طرفهای مذاکره هم باید نهایتاً قانون را بپذیرند و خواهند پذیرفت و امیدوارم در مذاکرات آینده استانبول باز هم گامهایی به جلو برداشته شود. همین که متوجه شدهاند که مذاکره تنها راه است، گامی به جلو قلمداد میشود و ایران از آن استقبال میکند.
احمدینژاد در پاسخ به سوالی درباره وضعیت بحرین اظهار داشت: بدترین کار برای یک حاکم این است که در نقطه مقابل مردم خود بایستد. هیچ کس نباید چنین تصور کند که اگر یک ملت را بکشد و یا حتی از جغرافیا حذف کند شرایط بهبود پیدا خواهد کرد. هر انسانی که کشته میشود مسایل پیچیدهتر میشود. دولتها و حاکمان باید با مهربانی، دوستی و احترام با ملت خود رفتار کرده و به حقوق و مطالبات آنان توجه کند. از دولت بحرین هم میخواهم در فضای دوستانه با مردم تفاهم داشته و کشور خود را مردمی و دوستانه اداره کنند.
وی خاطر نشان کرد: البته دولت آمریکا در بحرین پایگاههای نظامی دارد و بیتردید فشارهایی را بر این کشور وارد میکند اما باید توجه داشت که نباید به حرف این دولت زورگو گوش داد چرا که آنها رفتنی هستند و دیر یا زود باید منطقه ما را ترک کنند.
احمدینژاد خاطر نشان کرد: امیدوارم کسانی که عامل ترور، فقر و فشار و زورگویی به ملتها و دولتها هستند از تاریخ عبرت گرفته و از رفتارهای ضدانسانی خود دست برداشته و در کنار ملتها قرار بگیرند تا جهان سرشار از عدالت، محبت، عشق و رفاه باشد.