کد خبر: ۱۲۷۰۶۳
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۰ - ۲۱:۱۵

رییس قضا: جریان انحرافی در مفاسد مالی غوطه می‌خورد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس قوه قضاییه گفت: جریان انحرافی اتفاقاً در مفاسد اقتصادی هم غوطه‌ورند و بی‌امان جلو می‌روند.

به گزارش اداره كل روابط عمومی و تشریفات قوه قضاییه آیت الله صادق آملی لاریجانی در جلسه امروز مسئولان عالی قضایی به تلاش‌های صورت گرفته در رژیم گذشته برای دور كردن مردم از اسلام و روحانیت اشاره كرد و افزود: همه ما می‌دانیم كه در اواخر دوره طاغوت، رژیم به ترویج ملیت‌گرایی و ایرانی‌گرایی افراطی و بر پا ساختن جشن‌های آنچنانی پرداخته بود كه هدفی جزء كمرنگ كردن نقش اسلام و نقش عالمان دین نداشت.

وی تأكید كرد: در جامعه‌ای كه بر اساس دین شكل پذیرفته و آحاد مردم مسلمان هستند و بناست بر اساس توحید، كتاب، سنت و وحی پیامبر زندگی كنند مسلماً باید "تفقه در دین‌" داشته باشند. تفقه در دین یعنی درک عالمانه و صحیح از دین و دركی كه بر اساس اجتهاد روشمند و مضبوط از دین حاصل شده باشد.

وی در ادامه به تلاش برخی از جریان‌های انحرافی در طول تاریخ برای دور كردن امت اسلام از تفقه در دین و از عالمان راستین اشاره كرد و ایده "اسلام منهای روحانیت" را زاییده این تلاش دانست و گفت: از قرن‌ها پیش پاره‌ای جریانات انحرافی در مقابل نقش عالمان در دین وجود داشته است و همه ما می‌دانیم كه در برهه‌های متعددی در همین جامعه اسلامی ما دراویش و صوفیه را در مقابل علمای ما قرار می‌دادند و بهانه آنان رجوع به باطن و باطن‌گرایی و اهمیت عالم معنا و معنویت بود اما در واقع نقش علمای دین را می‌خواستند تضعیف كنند.

وی ادامه داد: ما یادمان نمی‌رود كه در زمان طاغوت دراویش را تأیید و كمک‌شان می‌كردند، خانقاهای‌شان را آباد می‌كردند، مساجد را اگر نگوییم خراب می‌كردند ولی هیچ كمكی نمی‌كردند و مراسم دینی را در خانقاه‌ها می‌گذاشتند. این همراهی با جریان‌های انحرافی برای كمرنگ كردن نقش عالمان دینی بود.

رئیس قوه قضاییه با اشاره به اینكه عالمان حقیقی دین توجه اصلی‌شان به عالم واقعیت و معنا بوده، منتها به خوبی دریافته بودند كه اگر می‌خواهیم توجه به باطن پیدا كنیم و به عالم معنا بپردازیم، مسیر همین است و نمی‌شود انسان حلال و حرام خدا را نداند بعد بگوید من دارم به عالم معنا می‌پردازم و نیز نمی‌شود حدود الهی را نداند و حرام و حلال الهی را پاس ندارد بعد بگوید من به عالم باطن می‌پردازم، این سخن نادرستی است.

آملی لاریجانی ظهور روشنفكران سكولار را ادامه این جریان‌های انحرافی توصیف كرد و گفت: جریان سكولاریسم و روشنفكران سكولار را در كشورهای اسلامی تقویت می‌كردند تا باز در مقابل علما و متخصصان فهم دینی جهت‌گیری كنند. در همین كشور ما آرام آرام پر و بال دادند به اینها تا جایی كه اسلام منهای روحانیت تز اصلی برخی‌ها شد.

وی افزود: البته روحانی كسی نیست كه فقط عمامه‌ای بر سر و ردایی بر تن دارد، آنچه كه مهم است فهم عالمانه دین و تقوا است. آیا از علمای راستین دین از قرون اولیه مثل شیخ صدوق، شیخ مفید، شیخ مرتضی، شیخ طوسی، علامه حلی حتی تا زمان حال عالمی را دیده‌ایدكه بیاید ادعا كند كه به لباس، كسی می‌شود روحانی. اینها خودشان مجاهد فی سبیل الله بودند در فهم دین و فهم معارف دینی و چه زحمات طاقت فرسایی برای بقای دین كشیدند. واضح است كه روحانیتی كه می‌گوییم تفقه در دین دارد همین روحانیت حقیقی است و اتفاقاً مخالفان نیز وقتی می‌گویند تز اسلام منهای روحانیت، همین روحانیت حقیقی را مدنظر دارند كه فهم آنان از دین عالمانه است.

آملی لاریجانی سپس افزود: واقعاً تأسف‌آور است كه در زمانی كه البته بیشتر به زمان دولت اصلاحات بر می‌گردد، كتاب‌های متعددی در عرفان‌های كاذب وارداتی در همین كشور مجوز از وزارت ارشاد گرفته است. وقتی انسان كتاب‌های آنها را می‌خواند می‌بیند كه عده‌ای جاهل و شیاد و زن‌باره مدعی باطن و معنویت و عرفان شده‌اند. این چه عرفانی است كه با همه دنیاپرستی می‌سازد. عرفان سرخپوستی كه با مواد مخدر و امثال آن هم هیچ منافاتی ندارد. عرفان بودایی هم جور دیگری. باید تأسف خورد كه این كتاب‌ها در این كشور نشر شد و صدایی هم برنخاست، كشوری كه اساسش اسلام و تشیع است و نظامش نظامی است بر اساس توحید و كتاب و سنت، چگونه می‌تواند این امور را تحمل كند.

رئیس قوه قضاییه تأكید كرد: متأسفانه باید گفت در زمان ما هم جریانی انحرافی كه گویا تمام نكات انحرافات گذشته را با هم در یک جا جمع دارد، در كمرنگ كردن نقش علما و در ترویج ایرانی‌گری و قومیت‌گرایی بسیار تلاش می‌كند و مردم را ارجاع می‌دهد به كوروش و هخامنش و دیگران و بعد از آن طرف در ترویج عرفان‌های كاذب، در جن‌گیری و رمالی هم تلاش می‌كند، كه مشخص نیست اینها چه نسبتی با دین دارد. در حالیكه اینها هم دم از روشنفكری می‌زنند و با سكولارها خیلی راحت جمع می‌شوند و همراهی می‌كنند و هم با عده‌ای از هنرمندان لاابالی دم‌خور هستند و عرفان‌های كاذب را ترویج می‌كنند و البته از اینكه با اجانب هم پنهانی ارتباط بگیرند خیلی ابائی ندارند.

آملی لاریجانی ملت ایران را به هوشیاری در برابر این جریان انحرافی دعوت كرد و اظهار داشت: باید به هوش باشیم، نظامی كه بر اساس اسلام و بر اساس كتاب و سنت تشكیل شده می‌بایست مراقب این جریان انحرافی و امثال آن باشد و باید بدانیم كه ما مسلمانیم، مسلمانی كه با حق تعالی عهد بسته كه راه او را طی كند و كتاب و سنت را تبعیت كند، اینچنین مسلمانی حتماً اولین كارش فهم كتاب و سنت است و در اولین قدم نیاز به متخصص و عالم فهمنده دین دارد. اما شما در خصایص این گروه انحرافی می‌بینید كه این گروه دین را به گوشه‌ای در زندگی می‌برند و می‌گویند قلبت صاف باشد.

وی افزود: متأسفانه عقیده اینها اینگونه است كه در روابط با نامحرم آزادند، در تماس با روشنفكران سكولار و گاه ملحد و پریدن با آنها آزاد هستند، در رجوع به جن‌گیر و رمال آزادند، با دراویش آزادند، آیا این است حدود الهی؟ این است حرمات الهی؟

وی تأكید كرد: این جریان اتفاقاً در مفاسد اقتصادی هم غوطه‌ورند و بی‌امان جلو می‌روند. وقتی كه انسان تقوا را از دست داد در همه مجاری و در همه مجال مشكل پیدا می‌كند.

رئیس قوه قضاییه افزود: وظیفه همه عالمان دین است كه در مقابل این انحرافات بایستند و مردم ما نیز به هوش باشند. ملت مسلمان و انقلابی ما به یاد دارند كه حضرت امام‌(ره) چگونه با تمام وجود مقابل تز انحرافی اسلام منهای روحانیت ایستاد و هیچگاه از خاطرم نمی‌رود كه امام چگونه به آنها خطاب می‌كرد كه شما با روحانیون مخالف نیستید بلكه با اسلام مخالفید.

آملی لاریجانی تصریح كرد: حالا هم همین است. این جریان انحرافی در حالیكه جن‌گیری و رمالی را روشنفكری جا می‌زنند در كمرنگ كردن نقش عالمان دینی و متخصصان علوم حقه تلاش می‌كنند. مسلماً مقصود ما نفی عوالم باطن و عوالم معنا نیست. اما یقین داریم اكثر قریب به اتفاق اینها شیادند. مگر هر چیزی در عالم امكان دارد، وقوعش در مورد شخص خاص هم ثابت است؟ ممكن است كسی بتواند قدرت‌های مافوق طبیعی هم داشته باشد اما هر كسی كه دكانی باز كند و بگوید من چنین قدرتی دارم آیا قدرت دارد؟ وانگهی هر قدرت شیطانی، هم مورد تأیید كتاب و سنت است؟

وی به روایتی در این زمینه اشاره كرد و گفت: از امام صادق‌(ع) نقل شده است: كه فرموده‌اند "آیه الكذّاب أن یخبِرَك خَبَر السماء و الارض و المشرقِ و المغربِ فاذا سألته عن حرام الله و حلاله لم یكن عنده شی‌" این روایت عجیبی است. این روایت در كافی (جلد دوم صفحه 340 ) آمده است و می‌فرماید نشانه آدم دروغگو این است، از آسمان و زمین و از مشرق و مغرب به شما خبر می‌دهد، اما وقتی از او راجع به حلال و حرام خدا می‌پرسی هیچ چیز در كفش نیست.

آملی لاریجانی تأكید كرد: این رمال‌ها و جن‌گیرهایی كه قوه قضاییه با آنها برخورد كرده، مصداق همین روایتند.

رئیس قوه قضاییه در پایان با اشاره به نقش علما و هوشیاری مردم در شناسایی جریان‌های انحرافی گفت: البته این رافع مسئولیت قوه قضاییه نیست و طبیعتاً هر شخصی باید مسئولیت خودش را انجام دهد و دستگاه‌های اجرایی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید وظایف خودشان را بدانند و نگذارند كه كتاب‌ها و نشریات ضلال چاپ شوند.

در ادامه جلسه مسئولان عالی قضایی مقرر شد اقتضائات حقوقی و قضایی برنامه پنجم توسعه بررسی شود. همچنین مقرر شد برنامه سوم توسعه قضایی نیز از سوی مسئولان قضایی بررسی و پس از ارائه پیشنهادات جدید و اصلاحات به منظور تصویب و ابلاغ به جلسه مسئولان ارائه شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین