آفتابنیوز : آفتاب: پس از سه اقدام پیاپی و عقبنشینیهای محمود احمدینژاد، وی سرانجام یكشنبه شب در برابر تریبون زنده رسانه ملی ظاهر خواهد شد.
آینده نوشت: از اواخر فروردین ماه سال جاری كه احمدینژاد با عزل شبه استعفای حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات سلسله حركتهای جدید خود را در عرصه سیاسی كشور آغاز كرد، كمتر از یک ماه میگذرد. اما همین مدت كوتاه به اندازه ماهها حوادث را شاهد بوده است. به نحوی كه افراد و مقاماتی كه تنها یک ماه قبل از حامیان سرسخت احمدینژاد بودهاند، امروز به متتقدان تند وی تبدیل شدهاند.
احمدینژاد در گام نخست پروژه جدید خود، وزیر اطلاعات را بركنار كرد، در گام دوم 10 روز از حضور در محل كار خودداری كرد، سپس دبیر شورای عالی امنیت ملی از گردونه پرونده هستهای خارج شد و در گام چهارم فعالیت 9 وزارتخانه دولتی به حالت تعلیق در آمد.
اگرچه وی در فاصله كوتاهی از اكثر اقدامات خود عقبنشینی كرد، اما پیاپی شدن این حوادث و جهتگیری واحد آنها نشان داد كه باید منتظر حركتهای بعدی احمدینژاد بود.
اگرچه بعد از ارسال حكم حكومتی مقام معظم رهبری برای احمدینژاد در ساعات نخستین بركناری احمدینژاد، وی بر موضع خود اصرار كرد و حتی بعد از انتشار نامه رسمی رهبری به مصلحی، همچنان از همراه بردن وی در سفراستانی و پذیرش او در جلسات دولت خودداری كرد، اما پس از سه هفته كشمكش سرانجام رییس دولت تسلیم نظر رهبر انقلاب شد و وزیر مستعفی شده اطلاعات را در جلسه هیأت دولت پذیرفت.
اما این پایان كار نبود، چرا كه همزمان با فروكش كردن خانهنشینی 10 روزه احمدینژاد، وزیر خارجه از ارسال پاسخ نامه هستهای اشتون توسط خود خبر داد كه به معنای حذف سعید جلیلی از مذاكرات هستهای و محور شدن وزیر خارجه بود كه در این موضوع نیز با واكنش برخی نهادها و انتقادات شدید رسانهای، صالحی پس از حدود یک هفته در یک مصاحبه از موضع خود عقبنشینی و اعلام كرد جلیلی همچنان مسئول پرونده هستهای و مقام مذاكره كننده با 5+1 میباشد.
در گام سوم دولت با ادغام غیرقانونی 8 وزارتخانه و بدون سرپرست و وزیر گذاشتن وزارت ورزش و جوانان 9 وزارتخانه كشور را به حالت تعلیق درآورد و حتی با اعلام نظر صریح مجلس مبنی بر غیرقانونی بودن این كار و تفسیر رسمی شورای نگهبان مبنی بر انطباق نظر مجلس با قانون اساسی، احمدینژاد كماكان بر نظر خود اصرار كرده و معاون وی نظر شورای نگهبان را عطفبماسبق ندانست و در این موضوع بیاعتبار ارزیابی كرد.
اكنون احمدینژاد پس از 4 هفته بحرانی به رسانه ملی باز میگردد تا در برابر میكروفون زنده صداوسیما مواضع خود را اعلام كند، در این شرایط پرسش كلیدی این است كه آیا محمود احمدینژاد قصد اعلام پایان اقدامات جنجالی خود و بازگشت به آغوش نظام و اصولگرایان را دارد یا در این تریبون غیرقابل كنترل قرار است گام چهارم خود را بردارد؟
واقعیت آن است كه احمدینژاد در این سه گام ناكام متحمل هزینههای سنگینی از جمله دستگیری عوامل و نزدیكان حلقه نخست خود و پیشروی اصولگرایان و نهادهای نظارتی تا نزدیكترین نقطه به وی شده است و اقتدار و برگشتناپذیر بودن تصمیمات وی شكسته شده است و باید دید آیا وی پس از این هزینهها عقبنشینی كامل را انتخاب میكند و یا بازی را از جایی كه كسی تصور نمیكند شروع خواهد كرد؟
گفتوگوی زنده احمدینژاد پاسخ بخشی از این سوالات را خواهد داد.