آفتابنیوز : آفتاب: راتکو ملادیچ، فرمانده سابق صرب ارتش بوسنی و هرزگوین سهشنبه شب به بازداشتگاه دیوان جزایی بینالمللی برای یوگسلاوی سابق در شونینگن در حومه شهر لاهه در هلند انتقال یافت.
به گزارش منابع خبری، ملادیچ با هواپیمای دولت صربستان بعدازظهر سهشنبه از بلگراد به فرودگاه روتردام در غرب هلند انتقال یافت و سپس با یک فروند بالگرد به بازداشتگاه شونینگن منتقل شد.
بر اساس قوانین این دادگاه بینالمللی، ملادیچ ابتدا از طرف پزشکان این دادگاه مورد معاینه پزشکی قرار میگیرد و سپس با قوانین بازداشتگاه آشنا میشود.
احتمال دارد که ملادیچ در 48 ساعت آینده در برابر قضات دادگاه دیوان بینالمللی کیفری در لاهه ظاهر شود و در مورد بندهای کیفرخواست پاسخ دهد.
ملادیچ 69 ساله از سوی نهاد قضایی بینالمللی در لاهه به 11 جرم از جمله نسل کشی، شرکت داشتن در جنایات بر علیه بشریت، محاصره سارایوو و تخلف از قوانین جنگی در سالهای 1992 تا 1995 میلادی متهم شده است.
همچنین تحت فرماندهی ملادیچ بیش از 7 هزار اسیر مسلمان در منطقه سربرنیتسا در بوسنی و هرزگوین کشته شدند که این رویداد به عنوان بزرگترین جنایات جنگی پس از جنگ جهانی دوم به شمار میآید و دادگاه کیفری بینالمللی در لاهه آن را نسلکشی میداند.
ملادیچ روز پنجشنبه هفته گذشته (پنجم خرداد ماه) پس از 16 سال که از دست قانون فراری بود در خانه یکی از وابستگانش در منطقهای کوچک در 80 کیلومتری شمال بلگراد از سوی ماموران امنیتی و اطلاعاتی صربستان دستگیر شد.
دستگیری ملادیچ و تحویل وی به دادگاه بینالمللی کیفری در لاهه راه را برای سرعت بخشیدن به مراحل عضویت صربستان در اتحادیه اروپا هموار میکند.
دادگاه لاهه از زمان تاسیس در سال 1993 میلادی 161 کیفر خواست را برای افراد مختلف از جمهوریهای یوگسلاوی سابق صادر کرده است که 160 نفر از متهمین از جمله راتکو ملاتدیچ دستگیر شدهاند و تنها گوران حاجیچ در فرار بسر میبرد.
'گوران حاجیچ' سیاستمدار سابق صرب در منطقه صربنشین 'صربسکا کراین' در کرواسی تنها فراری باقیمانده متهم به جنایات جنگی از جنگهای دهه 90 میلادی در منطقه بالکان است.
46 نفر از افرادی که از سوی دیوان بینالمللی کیفری در لاهه به جنایات جنگی متهم شدهاند، صرب هستند که تا کنون 45 نفر آنها از جمله ملادیچ به دادگاه لاهه تحویل داده شدهاند و یا خود را داوطلبانه به این دادگاه تسلیم کردهاند.