آفتابنیوز : 
نيكلاس برنز، معاون وزير امور خارجه آمريكا طي روزهاي گذشته در يك مصاحبه گفته بود كه ايران به دليل ازسرگيري فعاليتهاي هسته ای خود بيشتر منزوي شده است. او پيشبيني می كرد كه شوراي حكام آژانس بينالمللي انرژي اتمي، ايران را به شوراي امنيت سازمان ملل ارجاع كند. اما تحولات اخير احتمالا ميتواند سودهايي را نصيب ايران كند.
قيمت نفت اكنون به حدی رسيده كه باعث غني شدن ملتي ميشود كه بر روي دومين ذخيره نفت جهان نشسته است. ايران برنامه هسته ای را از سر گرفت، اما با هيچ تنبيهي مواجه نشد. با وجود اظهارات برنز، روسيه در مخالفت با ارجاع مساله هستهاي ايران به شوراي امنيت به چين پيوست. هر دوی اين كشورها در شوراي امنيت حق وتو دارند. منوچهر متكي، وزير امور خارجه ايران نیز گفته است: هيچ دليل حقوق يا مشروع براي ارجاع ايران وجود ندارد.
ريچارد كلارك، رييس بخش ضد اطلاعات در دولتهاي بوش پدر و كلينتون معتقد است اقدامات آمريكا از زمان 11 سپتامبر 2001 موقعيت استراتژيك ايران را ارتقا بخشيده است.
وي گفت، ايران به اهداف خود در دهه 80 ميلادي دست يافته است؛ يعني سقوط صدام و حقوق سياسي براي اكثريت شيعيان در عراق و دسترسي آزادانه به شهرهاي مقدس شيعي مثل نجف و كربلا.
كنث كاتزمن، كارشناس مسايل ايران در سرويس تحقيقاتي كنگره ادعا می كرد که ايران همچنان با مخالفتهايي در عراق روبروست و با چالشهاي بلندمدتي نیز مواجه خواهد بود.
والي نصر، استاد مسايل امنيت ملي در مدرسه عالي دريانوردي مونتري نیز بر این باورست كه گزينههاي آمريكا در برابر ايران ممكن است كمتر شود و ايران چيز زيادي از دست نخواهد داد.
گزينه برتر آمريكا یعنی مذاكرات ايران و سه كشور اروپايي از هم فروپاشيده است و گزينههاي ديگري كه ميتوان به كار گرفت نيز مشكلدار هستند:
- تحريمهاي اروپايي: بوش در ازاي حمايت آمريكا از مذاكرات سه كشور اروپايي با ايران قول داد كه بر ايران چنانچه برنامه هستهای را از سربگيرد سختگيري كند. اما با وجود لفاظيهاي شديد به ويژه از جانب فرانسه، دولتهاي اروپايي ممكن است به دليل هراس از نرخ تورم قيمتهاي جهاني نفت از اين امر صرفنظر كنند.
ري تكيه، يك محقق امور ايران در شوراي روابط خارجي، موسسه مطالعاتي مستقر در نيويورك در اين باره گفت: فكر ميكنم اروپاييها دچار فروپاشي اما از نوع آرام آن شوند.
- اقدام نظامي: بوش اقدام نظامي عليه ايران را منتفي ندانسته است، اما حتي ايرانيهاي مخالف هم معتقدند كشورشان بايد قادر باشد از فنآوري صلحآميز هستهاي استفاده كند.
كلارك گفت، هرگونه حمله به ايران حمايت از گروههاي ضدآمريكايي را در عراق و هر كجاي ديگر در خاورميانه افزايش خواهد داد.
- مذاكرات مستقيم: سناتور چاك هگل، جمهوري خواه و از اعضاي كميته روابط خارجي سنا و از نامزدهاي احتمالي رياست جمهوري آمريكا در سال 2008 پيشنهاد داده است كه دولت آمريكا پيشنهاد مذاكره با رييس جمهور ايران در جلسه مجمع عمومي سازمان ملل را بدهد.