آفتابنیوز : آفتاب: رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز با بيان اينكه از سال گذشته 8 رمال و دعانويس دستگير و روانه زندان شدند گفت: تاكنون 45 مالباخته از اين رمالان شكايت كردند.
سرهنگ حميدرضا گلصباحي در گفتوگو با خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اينكه در دو ماهه سالجاري سه تن كه اقدام به فالگيري و رمالي در سطح حوزه استحفاظي استان تهران و البرز ميكردند توسط ماموران دستگير شدهاند، گفت: سال گذشته نيز پنج رمال و فالگير دستگير شدند.
وي با بيان اينكه از ميان رمالان دستگير شده دو زن و شش نفر مرد بودند، گفت: تاكنون 45 نفر مالباخته از اين رمالان شكايت كردند.
گل صباحي در تشريح پروندههاي اين رمالان گفت: سال گذشته ماموران پليس از طريق تماس و اطلاعات مردمي دريافتند زني به نام «سعيده» با دريافت عكس دختران دمبخت و افرادي كه دچار مشكلاتي بودند اقدام به رمالي و دعانويسي به صورت حضوري براي مردم ميكرد.
وي با بيان اينكه پس از دريافت اين اطلاعات كارآگاهان براي دريافت صحت و سقم اين مسئله وارد شدند؛ گفت: پس از تحقيقات مشخص شد اين زن بيسواد كه اقدام به رمالي و دعانويسي براي حل مشكلات مردم ميكرد از فرزندش براي تحرير دعاها استفاده ميكرد.
به گفته رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز تاكنون چهار نفر كه بيشتر آنان را زنان و دختران جوان تشكيل ميدهند از اين رمال بيسواد شكايت كردند.
وي در ادامه افزود: چندي پيش نيز با شكايت زن جواني از فردي به نام «امير» پروندهاي تحت عنوان تجاوز به عنف پيش روي ماموران پليس آگاهي گشوده شد.
گلصباحي با بيان اينكه اين زن جوان در اظهارات خود عنوان كرده بود كه براي حل مشكلات و بختگشايي به سراغ امير رفته است، گفت: اين زن جوان مدعي شد كه اين رمال با وعدههاي پوچ و براي حل مشكل بختگشايي وي به او تعرض كرده است.
رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز افزود: ماموران با انجام تحقيقات نامحسوس از فعاليت اين فرد مطمئن شده و با انجام مستندسازي نسبت به دستگيري اين رمال متجاوز وارد عمل شدند.
وي به ايسنا گفت: كارآگاهان در تحقيقات گسترده دريافتند اين رمال به بهانه نوشتن دعاي حل مشكلات و دعاي گشايش بخت بر روي بدن زنان با زعفران و گلاب به آنان تعرض ميكرده است.
گلصباحي افزود: تاكنون 15 زن و دختر جوان از اين رمال بختگشاي شيطانصفت شكايت كردهاند.
رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز تصريح كرد: چندي پيش ماموران پليس آگاهي نسبت به دستگيري فردي به نام «احمد» با نام مستعار «سيد» كه پس از فريب زنان و دختران آنان را به بهانههاي پوچ اغفال كرده بود اقدام كردند و پس از دستگيري اين متهم تعداد زيادي كتب رمالي، سنگ و فلز و پوست حيوانات در منزل وي كشف و ضبط شد.
گل صباحي افزود: تاكنون شش نفر از اين رمال شكايت كردهاند.
به گفته رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز، شخصي به نام «سيدمحمد» كه در منزلش واقع در حصارك اقدام به رمالي و دعانويسي ميكرد دستگير و تاكنون تعداد زيادي عليه اين فرد اقامه دعوي كردند.
گلصباحي با بيان اينكه چندي پيش زني جوان با مراجعه به پليس مدعي شد كه به سفارش دوستان و آشنايان و براي رفع بيماري به فرد رمالي به نام «حسين» مراجعه كرده است، گفت: اين فرد علاوه بر دعانويسي براي افراد مختلف داروهاي گياهي نيز تجويز ميكرده كه نه تنها گرهاي از مشكلات اين افراد نگشوده بود بلكه سبب تشديد بيماري اين زن جوان شده بود.
رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز با بيان اينكه ماموران پس از اخذ دستور قضايي «حسين» را در منزلش دستگير و تعداد زيادي گياهان دارويي و كتب دعانويسي در منزل وي كشف و ضبط كردند، گفت: تاكنون شش نفر از اين رمال شكايت كردهاند.
وي در ادامه با تشريح علل گرايش افراد به رمالان و دعانويسان به ايسنا گفت: بر اساس مدارك موجود گرهگشايي از مشكلات، علاج بيماري، بختگشايي، انداختن مهر به دل فردي ديگر و نوشتن ادعيه براي گرهگشايي علل گرايش افراد به رمالان و دعانويسان بوده است.
گلصباحي با بيان اينكه اكثر مالباختگان زنان و دختران جوان بودند، گفت: برحسب انواع پرونده، نوع متهم و ميزان شهرت و مقبوليت رمالان مبالغي بين 20هزار تا 300هزار تومان دريافت و در برخي موارد مبالغ قابل توجهي تا سقف پنج ميليون تومان نيز از شكات دريافت شده است.
به گفته رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز چنانچه مردم يا افرادي كه در زمره شكات قرار دارند داراي اعتقاد قوي و شرعي باشند هيچگاه طعمه افراد سودجو قرار نميگرفتند.
گلصباحي در ادامه افزود: افراد داراي مشكلات خانوادگي به جاي مراجعه به اين افراد سودجو به مراكز مشاورهاي داراي پايه علمي مراجعه كنند و براي حل مشكلات و مسائل خانوادگي به جاي دنبال كردن رمل و اسطرلاب و معجون با متخصصان و روانشناسان صحبت كنند.
وي در مورد شيوه فعاليت بسياري از اين رمالان و دعانويس گفت: بسياري از اين افراد از طريق بستگان و آشنايان خود اقدام به بازار گرمي و جلب مشتري ميكنند و در پاسخ به سوالات مراجعهكنندگان به كليگويي ميپردازند و يك نسخه كلي را به اصطلاح براي تمام مشتريان خود ميپيچند كه ميتوان حرفهاي كلي آنان را به بسياري از مسائل مرتبط دانست.
وي افزود: اغلب رمالان به واسطه آشنايانشان اطلاعاتي را از فرد مراجعهكننده دريافت و با پرورش اين اطلاعات اعتماد مالباخته را جلب ميكنند.
رييس پليس آگاهي استان تهران و البرز با بيان اينكه رمالان با استفاده از مواد شيميايي اقدام به تغييرات شيميايي در مايعات همچون تغيير رنگ مواد، دود و قلقل مايعات ميكنند گفت: اين در حالي است كه تنها آنان با استفاده از پودر آهك و مواد شيميايي اينگونه تغييرات را ايجاد ميكنند.
وي افزود: علاوه بر مواردي كه به صورت حرفهاي مبادرت به اينگونه جرايم ميكنند در بسياري از مواقع مشاهده شده است كه در مجالس و مهمانيها افرادي صرفنظر از نيتشان اقدام به پيشگويي و گرفتن فال به بهانه حل مشكلات ميكنند كه اين نيز يكي از مصاديق رمالي است چرا كه سبب فريب و القاء افكار غلط ميشود.
رييس پليس آگاهي افزود: به هيچ عنوان اين افراد قابل اعتماد نيستند و مردم نبايد با شنيدن هر نوع راهگشايي و حل مشكلات به اين افراد كلاهبردار و سودجو اعتماد كنند چرا كه در بسياري از موارد مراجعه به اينگونه افراد به جز از هم پاشيدگي خانواده و ايجاد دشمني بين افراد، ضرر و زيان مالي و معنوي براي مخاطبان هيچ نتيجهاي ندارد.
گلصباحي در پايان خاطرنشان كرد: پليس برحسب وظايف ذاتي نه تنها با رمالان بلكه با كليه مجرمان و متخلفان اعم از كلاهبرداران، جاعلان و كليه افرادي كه نظم و امنيت آرامش مردم را برهم ميزنند برخورد قانوني خواهد كرد.