کد خبر: ۱۳۰۵۰۸
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۹

"زاغ بور" در خطر انقراض

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: زاغ بور یکی از گونه‌های نادر پرندگان در استان فارس است که در خطر انقراض قرار دارد. 

استان فارس به واسطه ظرفیت‌های زیست محیطی که دارد مامنی برای زیست گونه‌های مختلف کشور است.

پرندگان ازجمله گونه‌هایی هستند که در این استان در عرصه‌های زیست‌محیطی فارس ظرفیت‌های مناسبی را ایجاد کرده‌اند که نه تنها به غنای این عرصه‌ها کمک کرده‌اند بلکه شرایط ارتقای گردشگری طبیعی را نیز مهیا ساخته‌اند.

"زاغ بور" ازجمله پرندگانی است که پتانسیل‌هایی بالایی در این استان دارد. این گونه در مناطق بیابانی و بیابانی ماسه‌ای زندگی می‌کند که در استان فارس نیز در مناطق شرقی از جمله منطقه بهرام گور دیده می‌شود. زاغ بور علاوه بر استان فارس در استان‌های کرمان، یزد و سمنان نیز وجود دارد.

زاغ بور تنها پرنده بومی و مخصوص ایران بوده و از مشخصات آن نیز می‌توان گفت که از کلاغ کوچک‌تر و رنگی حنایی دارد. گفته می شود زاغ بور پرنده‌ای خجالتی بوده و بر این اساس یافتن آن دشواراست و بر اساس نظریه کارشناسان با توجه به اینکه این گونه گونه‌ای خجالتی است، در انزواست.

با توجه به اینکه زاغ بور تنها پرنده بومی ایران است نیاز به کار مطالعاتی برای حمایت از این گونه احساس می‌شود. بر اساس نظریه کارشناسان زاغ بور از گونه‌های حمایت شده و در خطر انقراض است.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس در این رابطه گفت: زاغ بور از پرنده‌های بومی ایران است که در مناطق کویری استان دیده می‌شود.

حمزه ولوی افزود: تاکنون مطالعه دقیقی در خصوص رفتار این گونه صورت نگرفته اما از جمله گونه‌های نادر است که به حمایت نیاز دارد. 

وی تصریح کرد: زاغ بور پرنده‌ای نیست که کسی بخواهد آن را شکار کند زیرا پرندگان مرز به خصوصی برای زندگی ندارند.

معاون محیط طبیعی اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس اظهار داشت: تاکنون مطالعه دقیقی در رابطه با رفتار و زیست‌شناسی این پرنده صورت نگرفته به همین دلیل اطلاعات دقیقی از خصوصیات زاغ بور در دست نیست. 

زاغ بور در خطر انقراض است

یک کارشناس محیط زیست نیز در خصوص این گونه نادر گفت: زیستگاه این پرنده در دشت‌های کویری و خشک و در دشت‌های پوشیده از گیاه پیچ است و در لابلای بوته‌‌های گیاهان برای خود لانه‌سازی می‌کند.

علمدار علمداری تصریح کرد: این گونه تنها گونه بومی ایران است که تعداد آن بسیارکم بوده و در خطر انقراض قرار دارد و طی مدت اخیر خشکسالی نیز حیات این گونه را با مشکل روبرو کرده است.

وی اظهار داشت: طی مدت اخیر خشکسالی‌های استان فارس تاثیر منفی بر روی اینگونه داشته اما با توجه به اینکه در مناطق حفاظت شده قرار دارد و حفاظت کلی بر روی آن انجام می شود امکان بقا و پایداری آن وجود دارد.

این کارشناس محیط زیست ادامه داد: تا کنون مطالعه دقیقی در خصوص این‌گونه صورت نگرفته و مطالعات فقط در حد وجود پرنده و زیستگاه‌ها و جمعیت آن بوده است.

زاغ بور یک فرصت مغتنم مطالعاتی است که پژ‍وهشگران می‌توانند از آن بهره کافی ببرند تا نه تنها مطالعات این گونه منحصر به فرد تکمیل شود و در مهجوریت باقی نماند بلکه شرایط برای معرفی آن بیشتر مهیا شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین