کد خبر: ۱۳۱۰۲۴
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۰ - ۰۹:۴۴

دیدار مجید مجیدی با آیت‏الله جوادی‏آملی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: مجید مجیدی كارگردان و محمد مهدی حیدریان تهیه‌كننده‌ فیلم سینمایی "محمد" (ص) با حضرت آیت‌الله جوادی آملی دیدار كردند. 

در این دیدار گزارشی از روند تحقیق و نگارش فیلمنامه، مضامین در نظر گرفته ‌شده، شكل روایت فیلم و چگونگی انتخاب عوامل دست‌اندركار این پروژه به اطلاع ایشان رسید.

آیت‌الله جوادی آملی پس از شنیدن صحبت‌های حیدریان و مجیدی، گفتند: گزارش نافع و مسرت‌بخشی را شنیدم. امیدوارم كه خداوند سعی بلیغ شما را به احسن وجه مشكور كند و توفیق ارائه خدمات برتر و بهتر را به همه شما و همكاران‌تان مرحمت كند.

سپس با تأكید بر این ‌كه این یک فیلم عادی نیست و قرار است درباره‌ والاترین موضوعات باشد، گفتند: اگر كسی خواست درباره موضوعات عادی هنرنمایی كند، داشتن همان فكر عادی كافی است. اما اگر كسی خواست درباره موضوعات عالی هنرنمایی كند، باید هنرش عالی باشد. یعنی همان‌طور كه خود پیغمبر (ص) تحولی در جهان ایجاد كرد، فیلم آن حضرت هم باید تحول ایجاد كند. وگرنه می‌شود یک فیلم عادی.
ایشان در ادامه صحبت، هنرمند واقعی را هنرمندی دانستند كه توانایی داشته باشد سخن وحی را درک كند و به عالم حس بیاورد: ما هنرمندی نداشتیم كه بتواند مفاهیم وحی را از مرحله شهود به عقل دربیاورد، عقل را به مرحله‌ خیال درآورد، خیال را حسی كند تا بشود سینما. قالب سینما از خیال به حس می‌آید. یک هنرمند سینمایی باید وحی را خوب بشناسد، مشهود را از دالانی صحیح به معقول تبدیل كند، بعد معقول را متخیل كند و متخیل را محسوس كند تا قابل عرضه باشد. وگرنه علمی نیست. و این معنا چون نبوده كسی دركش نكرده... پس اگر هنرمندی بخواهد وارد این حوزه شود، باید چهارضلعی باشد؛ یعنی وحی‌شناس، معقول‌شناس، متخیَل‌شناس و محسوس‌شناس باشد تا بتواند دست به كار شود. این كار عظیمی است. این فیلم باید معلم فیلم‌های دیگر باشد، چون درباره كسی است كه معلم افراد دیگر است.

آیت‌الله جوادی آملی درباره جنبه‌هایی از زندگی حضرت رسول اكرم (ص) كه باید در یک اثر هنری مورد توجه قرار گیرد، تذكر دادند: حضرت رسول (ص) نگاهی عاشقانه به جهان دارد؛ نه فقط نگاه عالمانه و عاقلانه. نقل كرده‌اند كه حضرت زندگی ساده‌ای داشته است: در خانه‌ ایشان اشیائی بوده از قبیل بشقاب، كوزه و همین وسایل روزمره، كه همه این‌ها شناسنامه داشته‌اند. می‌گویند برخی علما، اسامی اشیاء خانه حضرت را نوشته‌اند، كه مثلاً برای فلان شانه یا فلان دكمه یا فلان در، چه اسم‌هایی می‌گذاشته‌اند. ایشان این‌گونه زندگی می‌كردند. همه را با چشم كرامت می‌دیدند، نه فقط انسان‌ها را.

در این دیدار كه نزدیک به یک ‌ساعت به طول انجامید، مجید مجیدی سكانس‌هایی از فیلمنامه را با ذكر جزئیات برای آیت‌الله جوادی آملی توصیف كرد و ایشان دیدگاه‌شان درباره نحوه رویكرد هنری به زندگی پیامبر اسلام را برای گروه سازنده فیلم محمد (ص) تشریح كردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین