آفتابنیوز : آفتاب: فاطمه راکعی(نویسنده و شاعر) که چندی پیش خبر افتتاح جشنوارهی شعر نیمایی «ققنوس» را در نشست خبری انجمن شاعران ایران اعلام کرد، از سنگینی بار وظایف فرهنگی این انجمن و رسالتی که نسبت به مردم احساس میکند، سخن گفت.
راکعی هرچند دارای شناسنامهای سیاسیست اما در طول زندگی، هرگز از اشائهی فرهنگ و هنر ایرانزمین، خصوصا در حوزهی ادبیات و شعر، غافل نماندهاست. آنچنانکه در زمان حضورش در مجلس شورای اسلامی ششم نیز در کمیسیون فرهنگی عضویت داشت و همواره معتقد بوده که فرهنگسازی پیشدرآمد بلامنازعهی اصلاح مسائل مختلف در جامعه است.
فاطمه راکعی، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس ششم؛ موسوم به مجلس اصلاحات بوده و یکی از اعضای شناخته شده در جبههی اصلاحات است.
این شاعر و نویسنده که مدتها ترجیح میداد در پاسخ به خبرنگاران و مطبوعات، درمورد تصمیمهای سیاسی و حزبیاش سکوت کند، پس از انتشار لیست بیستنفره که در چند روز اخیر حرف و حدیثهای زیادی برانگیختهاست، سکوت را شکست و ترجیح داد مواضع خود را با خبرگزاری ایلنا درمیان بگذارد.
وی درمورد انتشار لیست بیستنفرهی اصلاحطلبانی که بهزعم راوی، قصد شرکت در انتخابات مجلس را دارند، گفت: واقعا شرمآور است که برخی از این سایتها که حتی نامشان به گوش ما نرسیده، به خود اجازه میدهند هر مطلب کذبی را منتشر کرده، از راههای نامشروع برای خود آبرویی دست و پا کنند.
راکعی ادامه داد: هرچند ما به مدعیالعموم بابت نشر این لیست کذایی شکایت میکنیم، ولی برخوردمان کاملاً حقوقیخواهد بود و به خود اجازه نمیدهیم که به کسی دراین مورد تهمت بزنیم. اما به نظر میرسد، حضور جریانهای سیاسی خاص در پشت این اقدام است.
نمایندهی مجلس ششم درباره انگیزهی ناشران این لیست گفت: فکر میکنم ساکت ماندن اصلاحطلبان، برنامهریزیها و تحلیلهای سیاسی برخی گروهها و جریانهای خاص را به مخاطره انداختهاست. گویا میخواهند با درج مطالب کذب از طریق رسانههای نه چندان مطرح، ما را به پاسخگویی و دفاع وادارند و از این طریق؛ احیاناً از تصمیمات و مواضع اصلاحطلبان مطلع شوند.
وی ضمن بیان این مطلب که تصمیمات کلان اصلاحطلبان، تصمیماتی جمعی خواهد بود، اظهار داشت: ما تابع رای نهایی جبهه اصلاحات هستیم؛ خصوصاً اینکه اتفاقات دوسال اخیر، شرایط حساسی را در عرصهی سیاست کشور به وجود آوردهاست و قطعاً در تصمیمات آتی اصلاحطلبان، موقعیتی که برای پیشگامان این جبهه، پس از انتخابات ریاستجمهوری پیشآمده، مدنظر خواهدبود.
دبیرکل جمعیت زنان نواندیش مسلمان، با اشاره به شیوع تعرضات به عنف در جامعه ادامه داد: متاسفانه جامعهی ما روزهای سختی را تجربه میکند و فسادهای اخلاقی بدون مهار در حال افزایش است. هر روز از گوشه و کنار خبر تجاوزهای فجیع و دستهجمعی مانند ماجرای خمینیشهر، کاشمر، تهاجم به استخر زنان در تهران و ... میشنویم. این اخبار تکان دهنده؛ موقعیت زن مسلمان و خانوادهی اسلامی را به مخاطره انداخته است. این درحالی است که قوهی قضائیه به هیچیک از اعتراضات ما در این زمینه پاسخی نداده است. پنداری جمعیتهای متعدد زنان هیچ هویتی برایشان ندارد و مدعیالعموم نسبت به حساسیتهای این گروهها بیتفاوت است.
مدیرعامل انجمن شاعران ایران در پاسخ به این سوال که حضور و بازگشت دوبارهی اصلاحطلبان را به عرصهی سیاست چطور ارزیابی میکنید، گفت: درحالیکه بسیاری از سیدمحمد خاتمی گلهمندند که چرا خواستههای خود را تا این اندازه؛ حداقلی و دستپایین مطرح کردهاست؛ اما حتی با این اوصاف، معتقدم اگر شرایط اجرای همین حداقلها فراهم میآمد، میشد درباره ورود دوبارهی اصلاحطلبان به عرصهی سیاست فکر کرد. اما در شرایطی که پیشنهادهای دلسوزانهای از ایندست با بیاعتنایی و حتی توهین مواجه میشود، فکر نمیکنم انگیزهای برای اصلاحطلبان دراین زمینه باقی مانده باشد.
راکعی افزود: اگر روزی احساس کنیم که شرایط جامعه تابع قطعی رفع بیقانونیهاست، به عرصههای سیاست بازمیگردیم و حتی حاضریم آبروی خود را برای تعالی ایران اسلامی، دستمایه قرار دهیم. ما هرچند که به برخی قوانین و نحوهی اعمال آنها در کشور انتقاد داریم اما همانطور که پیشتر برای نظام هزینه دادهایم، هنوز هم به آن وفاداریم و معتقدیم اصلاحات باید در درون نظام اتفاق بیافتد.