آفتاب: دادگاه بینالمللی ویژه ترور "رفیق حریری " اسامی 4 متهم این پرونده را که گفته میشود از عناصر حزبالله هستند، علنی کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، دادگاه بینالمللی ویژه بررسی پرونده ترور "رفیق الحریری " نخستوزیر اسبق لبنان امروز اعلام کرد که اسامی 4 متهم وابسته به حزبالله لبنان در این پرونده رسانهای میشود.
این دادگاه با صدور بیانیهای اعلام کرد: "دانیال فرنسین" قاضی این پرونده محرمانه بودن اسامی این 4 نفر را لغو کرد و اسامی اصلی، مستعار و اطلاعات شخصی و عکسهای آنها مشخص شده است.
بر اساس این گزارش این 4 تن عبارتند از "سلیم جمیل عیّاش"، "مصطفى أمین بدر الدین"، "حسین حسن عنیسی "و أسد حسن صبرا" که همگی متهمند به عمد در ترور حریری نقش داشتهاند.
قرار بود که اسامی این افراد فاش نشود اما دادگاه بینالمللی مذکور امروز قید محرمانه بودن این امر را لغو کرد و اسامی و اطلاعاتی شخصی این افراد را فاش کرد.
پایگاههای خبری مختلف نیز از لحظاتی پیش شروع به درج جزئیات و اطلاعات شخصی این افراد پرداختند.
پیش از این "مروان شربل" وزیر کشور لبنان با ابراز تردید از اهداف صادرکنندگان کیفرخواست پرونده ترور رفیق حریری نخست وزیر اسبق لبنان در انتشار اسامی متهمان در رسانهها، هشدار داده بود: کاری نکنید اوضاع لبنان متشنج و منفجر شود، زیرا نه از کیفرخواست و نه لبنان اثری باقی نخواهد ماند.
این در حالی است که "سید حسن نصرالله" دبیرکل حزبالله پیش از این هدف ادعانامه دادگاه بینالمللی رسیدگی کننده به ترور رفیق حریری و اعلام حکم بازداشت چهار نفر از اعضای حزبالله را ایجاد فتنه در لبنان و به ویژه فتنه میان شیعه و سنی دانسته بود.
از سال گذشته که گفته شد قرار است نام افرادی از حزبالله به عنوان متهمان ترور رفیق حریری مطرح شود، سید حسن نصرالله علیه دادگاه بینالمللی رسیدگی به پرونده این ترور موضع گرفته و آن را سیاسی و در خدمت اسرائیل خوانده بود.
دبیرکل حزبالله لبنان تاکید دارد: دادگاهی که سازمان ملل متحد برای رسیدگی به پرونده ترور رفیق حریری تشکیل داده است در خدمت اهداف آمریکا و اسرائیل است و از پنج سال پیش که اسرائیل در جنگ با حزبالله "شکست خورد"، به دنبال آن بوده که این "شکست " را با متهم و محکوم کردن حزب الله جبران کند.
سید حسن نصرالله به عنوان دلیلی دیگر برای اثبات سیاسی بودن دادگاه بینالمللی گفت که این دادگاه از آغاز، صرفا تحقیقات خود را روی جریان خاصی در لبنان متمرکز کرده و هیچگاه فرضیههای دیگر را در نظر نگرفته است.
با این که شواهد متعددی درباره دخالت اسرائیل در ترور حریری به دادگاه بینالمللی عرضه شده اما این دادگاه حاضر نشده است درباره آنها تحقیقات کند و فرضیه احتمال دست داشتن اسرائیل را هم در نظر گیرد.