کد خبر: ۱۳۲۱۴۷
تاریخ انتشار : ۱۷ مرداد ۱۳۹۰ - ۲۱:۲۱
افزایش فشارهای منطقه‌ای بر بشار اسد؛

کویت و بحرین هم سفیران خود را از سوریه فراخواندند

دست‌کم ۱۷۰۰ غیرنظامی کشته شدند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: هم‌زمان با گلوله‌باران شهر دیرالزور، در شرق سوریه برای دومین روز متوالی، فشارهای منطقه‌ای بر حکومت سوریه افزایش یافته و کویت و بحرین نیز پس از عربستان سعودی سفیر خود را از دمشق فراخوانده است. 

شیخ محمد السالم الصباح، وزیر خارجه کویت با اعلام خبر فراخواندن سفیر این کشور از سوریه برای "رایزنی" گفت که وزرای خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس به زودی نشستی را برای بررسی اوضاع سوریه برگزار می‌کنند.

وزیر خارجه بحرین نیز گفته است که کشورش قصد دارد مقام‌های سوریه را برای درک اهمیت رفتار معقول و منطقی مورد فشار قرار دهد. 

در مصر، شیخ الازهر، بلندپایه‌ترین مقام مذهبی این کشور، با صدور بیانیه‌ای از دولت سوریه خواسته است تا فورا به "خون‌ریزی" پایان دهد. 

پیش از این ملک عبدالله، پادشاه عربستان سعودی نیز سفیر این کشور را برای مشورت از دمشق فراخوانده بود. 

ملک عبدالله در بیانیه‌ای در ارتباط با وقایع سوریه اعلام کرد: "آنچه در سوریه می‌گذرد برای عربستان سعودی قابل پذیرش نیست... تنها دو گزینه برای آینده سوریه وجود دارد: یا خود راه عاقلانه‌ای در پیش بگیرد، یا در غیر این صورت به ورطه آشوب و هرج‌ومرج کشیده خواهد شد." 

در این بیانیه همچنین آمده است: "پادشاهی عربستان سعودی خواهان پایان دادن به ماشین کشتار و خون‌ریزی است... سوریه باید پیش از آن که خیلی دیر شود، عاقلانه بیندیشد و اصلاحات را به صورت واقعی اعمال کند." 

جیم میور، خبرنگار بی‌بی‌سی در بیروت می‌گوید این بیانیه با در نظر گرفتن استانداردهای دیپلماسی در جهان عرب بسیار مداخله‌جویانه ارزیابی می‌شود. 

این واکنش، صریح‌ترین و شدیدترین موضع‌گیری منطقه‌ای در قبال وقایع سوریه است که از طرف یکی از بانفوذترین رهبران منطقه‌ صورت می‌گیرد. 

اتحادیه عرب نیز روز یکشنبه برای نخستین بار بیانیه‌ای درباره وقایع سوریه صادر کرد. این اتحادیه اعلام کرد که نسبت به شرایط سوریه "بیمناک" است و خواهان پایان دادن به خشونت‌ها شد. 

"پادشاهی عربستان سعودی خواهان پایان دادن به ماشین کشتار و خون‌ریزی است... سوریه باید پیش از آن که خیلی دیر شود، عاقلانه بیندیشد و اصلاحات را به صورت واقعی اعمال کند." 

ترکیه، دیگر کشور موثر در منطقه نیز فشارها بر سوریه را افزایش داده است. احمد داود اوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه روز سه شنبه (۹ اوت) با پیامی "شدیداللحن" به سوریه خواهد رفت. 

سوریه در مقابل می‌گوید منتقدین این کشور کشتارها و خراب‌کاری های "گروه‌های مسلح تروریستی" و همین طور برنامه‌های اصلاحی رئیس‌جمهور سوریه برای پایان دادن به بحران را نادیده می‌گیرند. 

به گفته مخالفان و ساکنان دیرالزور انفجارها و تیراندازی‌ها از صبح روز دوشنبه ادامه یافته و تانک‌ها دوباره وارد شهر شده‌اند. 

روز یکشنبه دست‌کم ۵۰ نفر در اثر حملات نیروهای نظامی ارتش سوریه کشته شدند. 

فعالان حقوق بشر می‌گویند از زمان آغاز اعتراض‌ها در سوریه از اواسط ماه مارس، دست‌کم ۱۷۰۰ غیرنظامی در این کشور کشته و ده‌ها هزار نفر نیز بازداشت شده‌اند. 

روز دوشنبه "کمیته‌های هماهنگی محلی"، گروهی از مخالفان که هماهنگی و گزارش اعتراض‌ها را بر عهده دارد، اعلام کرد که آتش توپخانه و مسلسل نیروهای حکومتی در شهر دیرالزور شنیده شده است.

گزارش‌هایی هم از سرپیچی شماری از سربازان از دستور تیراندازی به سوی غیرنظامیان منتشر شده است 

حمله به شهر دیرالزور، در ۴۵۰ کیلومتری شرق دمشق، از بامداد روز یکشنبه (۷ اوت) با ورود چندین تانک و خودروی زرهی به نقاط مختلف شهر آغاز شد. 

به گفته ساکنان محله الجوره، در کنار رود فرات، تک‌تیراندازها در پشت‌‌بام ساختمان‌ها در این منطقه مستقر شده‌اند. 

گزارش‌هایی هم از سرپیچی شماری از سربازان از دستور تیراندازی به سوی غیرنظامیان منتشر شده است. 

رسانه‌های دولتی می‌گویند رهبران محلی از ارتش سوریه خواسته‌اند تا "از شهروندان و همین طور ساختمان‌های دولتی و خصوصی حفاظت کنند." 

مخالفان از حمله نیروهای ارتش سوریه با سلاح سنگین به شهر معرة النعمان در استان شمالی ادلب نیز خبرداده‌اند. 

خبرنگاران بین‌المللی برای پوشش خبرهای مربوط به اعتراض‌ها در سوریه با محدودیت شدید روبه‌رو هستند و امکان تایید گزارش‌های منتشر شده از سوی شاهدان و مخالفان نیز وجود ندارد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین