آفتابنیوز : آفتاب: عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از عدم تحقق ۵۴ هزار میلیارد تومان درآمد هدفمند کردن یارانهها خبر داد و گفت: عدم تحقق این درآمد پیشبینی شده در بودجه سال جاری، پرداخت یارانه نقدی مردم تا پایان سال را دچار مشکلات جدی کرده است.
غلامرضا مصباحیمقدم گفت: این موضوع که چرا صندوق بینالمللی پول در گزارش خود میزان درآمدهای اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها را بیان کرده است؛ سئوالی است که باید از مسئولان دولتی پرسید.
وی افزود: در قانون بودجه، درآمد دولت از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها ۵۴ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
نماینده تهران، ری، اسلام شهر و شمیرانات در مجلس شورای اسلامی تحقق ۵۴ هزار میلیارد تومان درآمد هدفمند کردن یارانهها را تا پایان سال جاری غیرممکن خواند و گفت: در خوشبینانهترین حالت درآمد اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها ۳۰ تا ۳۶ هزار میلیارد تومان است.
مصباحی مقدم تأکید کرد: رقم ۵۴ هزار میلیارد تومان درآمد اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها با احتساب یارانه آردونان و برق در بودجه سال جاری در نظر گرفته شده است.
دخل دولت ۳۶ هزار میلیارد تومان، خرج دولت ۴۰ هزار میلیارد تومان وی ادامه داد: دولت برای پرداخت یارانه نقدی به مردم تا پایان سال، به ۴۰ هزار میلیارد تومان نیاز دارد و نیاز دولت به این مبلغ با درآمد ۳۶ هزار میلیارد تومان در خوشبینانهترین حالت به معنی کسری بودجه در پرداخت یارانه نقدی مردم است.
نماینده تهران در مجلس افزود: اگر دولت در خوشبینانهترین حالت از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها ۳۶ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کند، برای پرداخت یارانهها با کسری بودجه ۴هزار میلیارد تومانی روبهرو میشود.
کسری بودجه، کاهش جمعیت دریافتکنندگان یارانه را به دنبال دارد
مصباحیمقدم تحقق درآمد ۶۰ هزار میلیارد تومانی اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها را بسیار خوشبینانه و غیرواقعی خواند و گفت: رقم اعلام شده بسیار غیرمنطقی است و درآمد کسب شده از قانون هدفمندی یارانهها حتی بسیار کمتر از رقمی است که در بودجه سال جاری پیشبینی شده است.
نماینده تهران با غیرمنطقی خواندن سخنان دبیر ستاد هدفمندی یارانهها مبنی بر افزایش یارانه نقدی مردم گفت: دولت هماکنون برای پرداخت یارانه مردم تا پایان سال با کسری بودجه روبهرو است و به دنبال کوچک کردن جامعه هدف و کاهش جمعیت دریافت کنندگان مالیات است و چگونه میتواند با کسری بودجه یارانه مردم را افزایش دهد.
سهم بخش تولید نیز به صورت یارانه نقدی در میان مردم توزیع شد وی تأکید کرد: اگر دولت بخواهد با افزایش قیمت کالاها و به ویژه قیمت حاملهای انرژی مقدار یارانه مستقیم را افزایش دهد، این اقدام خلاف قانون بودجه است.
مصباحیمقدم تصریح کرد: هماکنون به دلیل عدم تحقق درآمد ۵۴ هزار میلیارد تومانی قانون هدفمند کردن یارانهها دولت هم با کسری بودجه در پرداخت یارانهها روبهرو شده است و هم تا به امروز و بعد از گذشت هشت ماه از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها، سهم ۲۰ درصدی بخش تولید را پرداخت نکرده است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: اگر دولت منابع اضافی کسب کرده است که به واسطه آن، قصد افزایش مبلغ یارانه نقدی مردم را دارد؛ بهتر است این منابع را صرف پرداخت سهم ۲۰ درصدی بخش تولید کند.
تأیید ضمنی گزارش صندق بینالمللی پول سیدشمسالدین حسینی، وزیر امور اقتصادی و دارایی و سخنگوی اقتصادی دولت، به تازگی، درآمد حاصل از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها از آغاز اجرای این قانون در ۲۸آذرماه سال ۸۹تاکنون را بر اساس محاسبات انجام شده از سوی صندوق بینالمللی پول، کمتر از ۶۰میلیارد دلار اعلام کرده است.