آفتابنیوز : آفتاب: عضو كمیسیون كشاورزی مجلس گفت: دستهای مرئی و نامرئی و مافیا در واردات بیرویه محصولات كشاورزی دخیل است و كمیسیون كشاورزی مجلس نیز همه اینها را بررسی میكند و اجازه نخواهد داد كه مافیا بیش از این جولان بدهد.
یونس اسدی اظهار داشت: الان در فصل برداشت بازار اشباع از میوه به ویژه وارداتی است كه اثرات زیانبار آن بر تولید طی سالهای آینده مشخص خواهد شد.
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس گفت: دستهای پنهان مرئی و نامرئی و مافیا در واردات بیرویه محصولات كشاورزی دخیل است و كمیسیون نیز همه اینها را بررسی میكند و اجازه نخواهد داد كه مافیا بیش از این جولان بدهد.
اسدی گفت: اگر این روند ادامه داشته باشد با اجرای هدفمندی یارانهها كه هزینههای تولیدات كشاورزی یافته واردات بیرویه هم تاثیر مضاعفی گذاشته و كشاورزی سنتی از گردونه تولید خارج میشود كه ادامه آن باز مهاجرتهای بیرویه، ناامنیهای اجتماعی و از بین رفتن آب و زمین زراعی خواهد بود.
وی گفت: در حال حاضر انواع میوههای سردرختی و فصل خارجی مانند میوه، هلو ، آلو، انگور و پرتقال را در كشور شاهد هستیم.
تولیدات كشاورزی ما قابل رقابت با دیگر كشورها نیست اسدی گفت: از آنجایی كه كشاورزی ما سنتی است قیمتهای تمام شده بالا، نرخ بهرهوری پایین، تورم بالا و نرخ تسهیلاتی كه توسط بانكها داده میشود بیشتر است در حالی كه در كشورهای دیگر نرخ وامها 2 الی 3 درصد و تورم اقتصادی هم پایین است. از سوی دیگر زیرساختهای تولید نیز در كشور فراهم نیست و همه اینها باعث شده كه تولیدات ما قابل رقابت با كشورهای دیگر نباشد.
ناهماهنگی وزارتخانههای كشاورزی و بازرگانی و بههمخوردن تعادل عرضهوتقاضا وی افزود: اگرچه اعتقادی به درهای بسته و نبودن واردات و صادرات ندارم اما عرضه و تقاضا باید ثابت باشد اما طی سالهای گذشته به دلیل ناهماهنگیهایی كه بین دو وزارتخانه جهاد كشاورزی و بازرگانی شاهد بودیم موجب واردات بیرویه و به هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا در بازار شده كه به تبع آن نوسانهای زیاد قیمت را در بازار شاهد بودیم.
وی افزود: همه این عوامل باعث از بین رفتن انگیزههای تولید و كاهش تولید میشود.
آمار درستی در كشور نیست وی تصریح كرد: از سوی دیگر آمارهای درستی هم در كشور نیست به عنوان مثال برای نیاز به واردات برنج ارقامی از 500 الی 1.5 میلیون تن اعلام میكنند. همچنین در مورد میزان تولید نیز چنین اختلافهای فاحشی وجود دارد.
اسدی گفت: از سوی دیگر آمارهایی كه برای واردات و صادرات اعلام میكنند بیشتر مبنای تناژی است كه نباید بر مبنای واقعیت باشد زیرا اینكه آیا این واردات و صادرات در مورد محصولات مزیتدار بوده و یا نه مهم است.
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس همچنین تفاوت بهرهوری و قیمت تمام شده را دلیل اصلی قاچاق عنوان كرد و گفت: طی سالهای گذشته بخش زیادی از واردات بیرویه محصولات كشاورزی از مبادی غیر رسمی و قاچاق بوده كه مسئولان هم تلاش زیادی برای كنترل آن نداشتهاند.
قانون محكم برای مقابله با تغییر كاربری زمین كشاورزی وجود دارد، اجرا نمیشود وی افزود: همچنین تغییر كاربریها در بخش كشاورزی به دلیل نداشتن سود مناسب در بخش كشاورزی و همچنین آزمندی زمینخواران برای كسب سود بیشتر بوده است.
عضو كمیسیون كشاورزی مجلس افزود: اگرچه قانون محكمی در زمینه مبارزه با زمینخواری وجود دارد اما طی سالهای گذشته میزان تصرفات و تغییر كاربریها به صورتهای قانونی و غیرقانونی افزایش پیدا كرده است.