کد خبر: ۱۳۳۱۳۹
تاریخ انتشار : ۰۱ شهريور ۱۳۹۰ - ۱۳:۱۷

مخالفان قذافی آماده تشکیل دولت

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رهبران مخالف حکومت لیبی در صدد تشکیل دولت جدید در این کشور هستند. 

روز سه شنبه، ۱ شهریور (۲۳ اوت)، شورای ملی انتقالی لیبی که رهبری مخالفان حکومت این کشور را بر عهده دارد، اعلام کرد که اعضای شورا امیدوارند بتوانند روز چهارشنبه، ۲۴ اوت، به طرابلس، پایتخت عزیمت کنند و دولت جایگزین "حکومت ساقط شده" این کشور را در پایتخت تشکیل دهند. 

شورای ملی انتقالی در جریان نبرد برای سرنگونی حکومت معمر قذافی، رهبر لیبی، در بنغازی، مرکز مخالفان مستقر بود و مصطفی جلیل، رئیس شورا، روز یکشنبه و با ورود مخالفان به طرابلس، خاتمه دوران زمامداری سرهنگ قذافی را اعلام کرد. 

این شورا در بیانیه خود ابراز امیدواری کرده است تا روز چهارشنبه، نیروهای مخالف حکومت بتوانند به طور کامل بر فرودگاه شهر و مناطق اطراف آن مستقر شوند و امنیت پرواز به پایتخت را فراهم آورند. 

به گفته ناظران، شورای ملی انتقالی می‌کوشد هر چه زودتر موقعیت خود به عنوان جانشین مشروع و توانمند حکومت معمر قذافی را تثبیت کند و به این وسیله، زمینه را برای استقرار سریع امنیت و بازگشت اوضاع به شرایط عادی فراهم آورد. 

در اجرای این نظر، شورای ملی انتقالی با دو مساله اصلی مواجه است. 

در درجه اول، رهبری شورا باید بتواند هزاران تن از جوانان مسلح عضو نیروهای مخالف را قانع کند با خلع سلاح خود موافقت کنند و اجازه دهند شرایط جنگی که طی ماه‌های اخیر بر این کشور حکمفرما بوده است به پایان برسد. 

وظیفه دیگر شورا عبارتست از تلاش برای حفظ وحدت ملی به خصوص جلوگیری از بروز تنش بین ساکنان مناطق غربی و شرقی و قبایل و طوایف گوناگون لیبی که شماری از آنها با حکومت قذافی ارتباط نزدیک داشته‌اند. 

در آغاز مقاومت مسلحانه مخالفان در لیبی، رهبران حکومت به خصوص معمر قذافی و فرزندش سیف الاسلام، هشدار می‌دادند که ادامه مخالفت با حکومت باعث خصومت بین اهالی مناطق شرق و غرب لیبی و بروز جنگ داخلی طولانی مدت خواهد شد.

در طول بیش از شش ماه گذشته، شهر بنغازی در شرق لیبی مرکز اصلی مخالفان حکومت و شهر طرابلس در غرب، مقر حکومت معمر قذافی بوده است. 

شورای ملی انتقالی انتظار دارد با تشکیل سریع دولت جدید در طرابلس، ضمن تاکید بر وحدت ملی، اجازه بروز هرج و مرج و اقدامات تلافی جویانه را ندهد تا از بروز احتمالی اختلاف قومی و منطقه ای جلوگیری به عمل آید. 

در همانحال، گزارش‌های رسیده از طرابلس حاکی از ادامه فعالیت نیروهای طرفدار حکومت است که به خصوص خطوط تدارکاتی مخالفان را هدف حمله قرار می دهند احتمالا با این منظور که آنان را با کمبود امکانات مواجه سازند و وادار به تخلیه پایتخت کنند. 

همچنین، به نظر می‌رسد که حضور ناگهانی سیف الاسلام قذافی، که قبلاً خبر بازداشت او انتشار یافته بود، و اظهاراتش در مورد ادامه عملیات برای "شکستن کمر" مخالفان باعث تقویت روحیه طرفداران حکومت شده است. 

در حالیکه نیروهای مخالف از تسلط بر بخش عمده‌ای از پایتخت خبر داده‌اند، شاهدان عینی گفته‌اند که به نظر می‌رسد برخی محله‌های شهر در اختیار هیچکدام از دو طرف نیست و اهالی این محله‌ها در نظر دارند برای دفاع از خود، مسلح شوند. 

در هفته های اخیر، گفته می‌شد که نیروهای طرفدار معمر قذافی احتمالاً با تخلیه برخی شهرهایی که در اختیار دارند، در داخل پایتخت متمرکز شده‌اند تا مانع از ورود مخالفان به این شهر شوند.

به همین جهت، خبر موفقیت گروه‌هایی از نیروهای مخالف در ورود به طرابلس و پیشروی به مناطق مرکزی شهر غیر منتظره بود به خصوص با توجه به تبلیغات حکومت در مورد توانایی نیروهای دولتی و انتظار اینکه این نیروها با تمرکز در مواضع تدافعی محکم، هر نوع عملیات تهاجمی را به سادگی دفع کنند. 

پیشروی مخالفان واکنش گسترده‌ای را در سراسر جهان در پی آورد و کشورهای عمده حامی آنان، به ویژه کشورهای عضو سازمان ناتو که در اعمال قطعنامه شورای امنیت برای محافظت از غیرنظامیان در برابر نیروهای دولتی مشارکت نظامی داشتند، خاتمه حکومت چهل و دو ساله معمر قذافی را نزدیک اعلام کرده و خواستار کناره‌‌گیری او به منظور خاتمه خونریزی شدند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین