آفتابنیوز : آفتاب: شورای ملی انتقالی لیبی از تمام پزشکان ساکن خارج از کشور خواست به لیبی بازگردند. وضعیت طرابلس بحرانی است. در حالیکه هیچنشانی از دهها هزار زندانی نیروهای قذافی در دست نیست، مخالفان احتمال مذاکره با قذافی را رد کردند.
شمسالدین بن علی، یکی از سخنگویان شورای انتقالی لیبی وضعیت بیمارستانهای طرابلس اسفبار توصیف کرد. وی یکشنبه (۶شهریور/۲۸ اوت) در گفتوگو با شبکه خبری الجزیره گفت: «ما علاوه بر پزشک، نیاز مبرم و فوری به دارو و دستگاههای پزشکی داریم.»
وضعیت بحرانی طرابلس
یک هفته پس از ورود مخالفان به طرابلس وضعیت این شهر هنوز بحرانی است. منبع اصلی آبآشامیدنی شهر قطع شده و شبکه برقرسانی نیز آسیب دیده است. وضعیت مجروحان در بیمارستانهای طرابلس وخیم گزارش شده؛ از این رو شورای ملی انتقالی لیبی روز یکشنبه از تمام پزشکان لیبیایی ساکن خارج از این کشور خواست هر چه سریعتر به لیبی بازگردند.
زندانیان زندان ابوسلیم آزاد شدند. اما از سرنوشت ۵۰ هزار زندانی دیگر خبری در دست نیست.
آمار قربانیان نبرد داخلی در طرابلس رو به افزایش است. در حالیکه مردم با کندن گورهای موقت جنازهی کشتهشدگان را دفن میکنند، درگیریهای پراکنده درخیابانهای پایتخت ادامه دارد. محمود جبرئیل، رئیس شورای ملی انتقالی لیبی روز یکشنبه در گفتوگو با روزنامه "شرقالوسط" اذعان کرد: «رژیم قذافی هنوز کاملا سقوط نکرده است» وی افزود که در اختیار گرفتن کنترل طرابلس توسط مخالفان اهمیتی سمبلیک دارد.
به گفته محمود جبرئیل، مخالفان هنوز نیروی کافی برای کنترل تمام کشور در اختیار ندارند. رئیس شورای ملی انتقالی لیبی اما تأکید کرد که مخالفان بر این بحران غلبه خواهند. محمود جبرئیل گفت، مهم این است که ما شخص قذافی را سرنگون کردیم.
رد احتمال مذاکره با قذافی فرمانده مخالفان روز یکشنبه اعلام کرد که مخالفان در آستانهی حمله به زادگاه قذافی، شهر سرت قرار دارند که در حد فاصل بندر بنغازی، پایگاه مخالفان و طرابلس واقع شده است. مخالفان میگویند که آنها در انتظار نتیجهی مذاکرات با رهبران قبایل برای تحویل مسالمتآمیز این شهر به مخالفان به سر میبرند.
همزمان فردی که خود را سخنگوی معمر قذافی معرفی کرده، در تماس تلفنی با خبرگزاری آسوشیتدپرس از آمادگی معمر قذافی برای مذاکره با مخالفان خبر داد. ساعاتی پس از انتشار این خبر رهبران مخالفان احتمال مذاکره بادیکتاتور ۶۹ ساله لیبی را رد کردند.
سرنوشت نامشخص ۵۰ هزار زندانی شورای ملی انتقالی لیبی نگرانی خود را در مورد وضعیت حدود ۵۰ هزار زندانی ابراز کرده که هیچنشانی از آنها در دست نیست. شمسالدین بن علی، یکی از سخنگویان شورای انتقالی لیبی یکشنبه به خبرگزاری فرانسه گفت: «شمارمخالفانی که توسط نیروهای قذافی دستگیر شدند، ۵۷ تا ۶۰ هزار نفر تخمین زده میشود. تا کنون ۱۰ تا ۱۱ هزار نفر آزاد شدند. اما هیچ نشانی از سایر زندانیان در دست نیست.»
به گفته رئیس شورای ملی انتقالی لیبی مخالفان هنوز نیروی کافی برای کنترل تمام کشور در اختیار ندارند.
احتمال داده میشود که این زندانیان در مخفیگاههای زیر زمینی در طرابلس محبوس باشند. شورای شورای ملی انتقالی لیبی نگران وضعیت این افراد است. از سوی دیگر احتمال دارد که این زندانیان توسط نیروهای قذافی قتلعام شده باشند.
ساکنان طرابلس در روزهای اخیر چندین گور دستهجمعی در اطراف زندان ابوسیلم پیدا کردند. شمسالدین بن علی در گفتوگو با خبرگزای فرانسه تأکید کرد: «ما نام کسانی که میدانند چه بر سر زندانیان طرابلس آمده است را در اختیار داریم. نیروهای ما در جستجوی این افراد هستند.»
گزارش هولناک دیدهبان حقوق بشر سازمان دیدهبان حقوق بشر نیز روز یکشنبه اتهامات سنگینی علیه نیروهای قذافی مطرح کرده است. این سازمان اعلام کرد، مدارکی در دست دارد که حاکی از اعدام خودسرانه زندانیان پیش از ورود مخالفان به طرابلس است. سازمان مزبور در گزارش خود مدعی شده است که نیروهای قذافی حتی کارکنان بیمارستانها را به قتل رساندهاند.
روز یکشنبه (۲۸ اوت) اتحادیه عرب از سازمان ملل متحد و تمامی کشورهای مرتبط خواست، داراییهای مسدود شده معمر قذافی را آزاد کنند. پیش از این درخواست، محمود جبرئیل، رئیسشورای انتقالی لیبی به عنوان نماینده این کشور در نشست اتحادیه عرب شرکت کرده بود. صندلی لیبی در این اتحادیه به مدت ۶ ماه خالی بود.