آفتابنیوز : آفتاب: مسئولین امور پزشکی گواتمالا گفتهاند که وسعت آزمایش بیماریهای مقاربتی آمریکا در این کشور در دهه ۱۹۴۰ بیشتر از رقمی است که کمیسیون تحقیقاتی ایالات متحده اعلام کرد.
رئیس انجمن پزشکی گواتمالا گفته است تعداد افرادی که در جریان آن مطالعات آلوده شدهاند ممکن است تا ۲۵۰۰ نفر باشد.
این در حالیست که گزارشی که یک کمیسیون تحقیقاتی در آمریکا روز دوشنبه منتشر کرد حاکی از آن بود که در جریان بررسی تاثیرات داروی پنیسیلین برای درمان بیماریهای مقاربتی ۱۳۰۰ نفر در گواتمالا به باکتری این بیماریها آلوده شدند.
این گزارش به این نتیجه رسید که دانشمندان آمریکایی در آن زمان از نقض مقررات اخلاقی آگاه بودند.
شواهد موجود نشان میدهد که مقامهای آمریکایی و گواتمالایی در هنگام این آزمایشها با یکدیگر همکاری میکردند.
کارلوس مجیا، عضو کمیسیون تحقیقاتی که دولت گواتمالا برای بررسی این ماجرا تشکیل داده به گفته است که دستکم نه پزشک گواتمالایی در این آزمایشها شرکت داشتند.
وی افزود هشت نفر از این پزشکان فوت کردهاند و از محل اقامت پزشک نهم که گفته میشود که اکنون بیش از ۹۰ سال دارد، اطلاعی در دست نیست.
گزارش نهایی این کمیسیون قرار است در اکتبر منتشر شود.
گزارشی که پیش تر در آمریکا منتشر شد نشان میدهد که بسیاری از دانشمندان آمریکایی که این آزمایشات را انجام دادند، تلاش کرده بودند موافقت شرکت کنندگان را جلب کنند.
رئیس کمیسیون مطالعات اخلاق پزشکی آمریکا گفته است حدود ۵۵۰۰ گواتمالایی در این آزمایشات که در سالهای ۱۹۴۶ تا ۱۹۴۸ انجام شد، شرکت داشتند که ۱۳۰۰ نفر از آنها با باکتری بیماریهای مقاربتی آلوده شدند.
هدف، استفاده از نتایج این آزمایشات برای سربازان آمریکایی مستقر در نقاط مختلف جهان بود.
محققان آمریکایی در آن زمان برای بررسی تاثیرات داروی پنیسیلین بر بیماریهای مقاربتی، این۱۳۰۰ نفر را که زندانی، بیمار روانی و روسپی بودند به باکتریهای عامل بیماریهای مقاربتی همچون سیفلیس و سوزاک آلوده کردند.
آقای مجیا میگوید که تودههای این باکتریها به چشم، دستگاه عصبی و اندام جنسی مردان تزریق میشد.
او می افزاید این رفتار دانشمندان آمریکایی شبیه اقداماتی است که دانشمندان آلمان نازی میکردند.
از این ۱۳۰۰ نفر، حدود ۷۰۰ نفر پس از ابتلا تحت انواعی از معالجه قرار گرفتند.
نتیجه تحقیقات ایالات متحده نشان میدهد که حداقل ۸۳ نفر از آنها تا پایان سال ۱۹۵۳ فوت کردند.
این کمیسیون که سال گذشته به دستور باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا تشکیل شد، نتوانسته تایید کند که این افراد مستقیم و یا غیرمستقیم بدلیل این آلودگی عمدی فوت کردند.
وی سال گذشته از آلوارو کولوم، همتای گواتمالایی خود در این رابطه عذرخواهی کرد و گفت که این ماجرا با ارزشهای آمریکا در تناقض است.