آفتابنیوز : آفتاب: به تازگی همزمان با ورود نیروهای مخالف معمر قذافی به طرابلس پایتخت لیبی، اسنادی به دست آمد که نشان میدهد چندین مورد کشتار گروهی در آن کشور روی داده است.
گزارشگران از مکانهایی بازدید کردهاند که تعداد زیادی جسد در آنجا یافت شدهاند. در همین حال کارکنان بیمارستانها و مدافعان حقوق بشر در حال جمعآوری اسنادی هستند که ممکن است در محاکمات آینده در برای رسیدگی به جنایات جنگی به کار آید.
انبار خلة فرجان در منطقه صلاح الدین دستکم ۴۷ جسد در محل انبار در حومه جنوبی طرابلس یافت شده است. این ساختمان توسط تیپ خمیس، نیرویی که فرمانده آن پسر سرهنگ قذافی بود، به طور موقت به عنوان زندان استفاده میشده است.
دیده بان حقوق بشر، گروه مدافع حقوق بشر مستقر در آمریکا، این کشتار را "قتلهایی بیرحمانه" خوانده است. یک شاهد به دیدهبان حقوق بشر گفته است که در ۲۳ اوت نگهبانان زندان روی زندانیان آتش گشودند. به گفته آنان، نگهبانان از بالای سقف فلزی به زندانیها شلیک میکردند و نارنجک میانداختند.
بسیاری از اجساد حتی قابل شناسایی نبودند. البته هنوز مشخص نیست که آتشسوزی در زندان چگونه شروع شد.
منطقه میان غرغور و باب العزیزیه در ۲۸ اوت، کارکنان دیدهبان حقوق بشر ۱۸ جسد را بر بستر رودخانه ای خشک بین منطقه غرغور طرابلس و مجتمع محل سکونت معمر قذافی پیدا کردند که هفته پیش از آن کشته شده بودند. این گروه مدافع حقوق بشر میگوید که این محل چندین روز به عنوان محل انداختن اجساد توسط وفاداران به قذافی مورد استفاده قرار میگرفته است.
زمین مقابل باب العزیزیه دست کم ۲۹ جسد در ۲۵ اوت در مقابل محل سکونت قذافی در مرکز طرابلس پیدا شدند. این منطقه به صورت یک کلینیک موقت درآمده بود. البته هنوز مشخص نیست کسانی که اجسادشان در اینجا دفن است توسط مخالفان کشته شدهاند یا نیروهای قذافی؟
سیدنی کویرام از دیده بان حقوق بشر که از این محل بازدید کرده گفت که هر چند کشتارهای قبلی به طور انحصاری به نیروهای حامی قذافی نسبت داده میشود ولی در مورد اجساد کشف شده در زمین مقابل باب العزیزیه نمیتوان به طور حتم گفت که آنها هم توسط نیروهای حامی قذافی کشته شدهاند.
بیمارستان ابوسلیم هنوز مشخص نیست که دقیقاً در بیمارستان ابوسلیم چه روی داده است. در آنجا اجساد بیش از ۲۰۰ مرد، زن و کودک در راهروها یا روی تختهای بیمارستانی یافت شدند.
بعضی از مردم محل نیروهای حامی قذافی را عامل این کشتار میدانند ولی رابین وادو سخنگوی صلیب سرخ گفت که این بیمارستان در خط مقدم درگیری قرار داشت و در گرماگرم جنگ پزشکان و پرستاران نمیتوانستند به این محل دسترسی داشته باشند.
صلیب سرخ ۱۷ بیمار را به یک کلینیک دیگر انتقال داده و تلاش میکند که بیمارستان دوباره کار خود را آغاز کند.