کد خبر: ۱۳۴۰۶۶
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۰ - ۰۸:۴۵

پسران قذافی بنی ولید را ترک کرده‌اند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رئیس دولت موقتی لیبی می‌گوید که دو نفر از پسران سرهنگ قذافی رهبر فراری لیبی تا روز شنبه در شهر بنی ولید حضور داشتند اما اکنون آنجا را ترک کرده‌اند. 

مصطفی عبدالجلیل رئیس شورای ملی انتقالی لیبی گفت که سیف الاسلام و معتصم قذافی از موانع تسلیم شدن این شهر بوده‌اند.

پیشتر شورشیان گفتند که مذاکرات برای تسلیم بنی ولید شکست خورده و حمله به آنجا قریب الوقوع است. 

اما آقای عبدالجلیل گفت که گفت‌وگوها تا ضرب الاجل روز شنبه ادامه خواهد یافت. 

همزمان یک فرمانده ارشد مخالفان سرهنگ قذافی گفته است که خواهان عذرخواهی بریتانیا و آمریکا برای انتقال او به لیبی در سال ۲۰۰۴ است. 

عبدالکریم بلهاج گفت او در عملیات مشترک سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و ام آی سیکس، پس از بازداشت در بانکوک تایلند به لیبی منتقل و در آنجا زندانی شد و مورد شکنجه قرار گرفت. 

جزئیات مروبط به پرونده آقای بلهاج در پیام‌های ارسالی برای دولت قذافی توسط سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا وجود دارد. 

در روزهای اخیر همچنین اسنادی از روابط میان دولت سرهنگ قذافی و چین کشف شده است. 

روزنامه "گلوبال اند میل" کانادا گزارش داد که اسناد کشف شده در طرابلس نشان می‌دهد که تولیدکنندگان سلاح در چین در ماه ژوئیه با مقام‌های دولت قذافی که در پی خریداری سلاح و مهمات بودند دیدار کردند. 

یک سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که نمایندگان آقای قذافی از پکن بازدید کرده بودند اما قراردادی امضا نشد و محموله‌ای ارسال نشد. 

در آن زمان تحریم‌های سازمان ملل مانع انجام فروش تسلیحات به دولت قذافی می‌شد. 

نیروهای شورای ملی انتقالی در نزدیکی بنی ولید، در 150 کیلومتری جنوب شهر طرابلس، موضع گرفته‌اند. 

بنی ولید یکی از چهار شهری است - در کنار جفرا، سبها و سرت - که هنوز در کنترل هواداران سرهنگ قذافی است. 

اعضای ارشد نیروهای مخالف سرهنگ قذافی که این شهر را محاصره کرده‌اند می گویند مذاکرات اکنون متوقف شده است. به گفته آنها مذاکرات هرگز جدی نبوده است زیرا نیروهای سرهنگ قذافی در جریان مذاکرات به آتش‌بار ادامه می‌دادند. 

عبدالله کنچیل مذاکره‌کننده شورای انتقالی به بی بی سی گفت که وفاداران آقای قذافی خواهان ورود مخالفان به شهر بدون سلاح‌های‌شان بود. 

او گفت نگران است که ممکن است هواداران آقای قذافی در انتقام‌جویی به غیرنظامیان شلیک کنند یا از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده کنند. 

بنی ولید همچنین سکونت‌گاه بزرگ‌ترین و قدرت‌مندترین قبیله در لیبی به نام وارفالا است. 

موقعیت سرهنگ قذافی معلوم نیست، اما آقای کنچیل گفت که پسرش سیف الاسلام قذافی روز شنبه شهر را ترک کرد و به نقطه‌ای نامعلوم در جنوب رفته است. 

در همین حال گزارش می‌شود حال منصور دا رئیس امور امنیتی سرهنگ قذافی به کشور همسایه نیجر گریخته است. 

رویترز به نقل از یک مقام نیجر که از او نام نبرد گزارش داد که منصور دا به همراه ده نفر دیگر وارد شهر شمالی آقادز شده است. 

آقای جلیل که رئیس شورای انتقالی ملی است گفت که برای "پرهیز از خون‌ریزی بیشتر" کمک‌های انساندوستانه به شهرهایی که هواداران قذافی در آنها سنگر گرفته‌اند ارسال می‌شود. 

اسناد و مدارکی که اخیرا در یک ساختمان دولتی در طرابلس پیدا شد، حاکی از همکاری‌های نزدیک میان حکومت سرهنگ معمر قذافی و سرویس‌های اطلاعاتی غربی بود. 

در این اسناد از چندین نفر که برای بازداشت فراقانونی و انتقال مظنونان ترویستی روی آنها انگشت گذاشته شده بود نام برده شده است که نام عبدالحکیم بلهاج فرمانده جدید نظامی مخالفان سرهنگ قذافی جزو آنهاست. 

پس از خروج حکومت لیبی از انزوا، لیبی و سیستم زندان‌های آن بخشی از نبرد با تروریسم بود. 

پیش از سقوط طرابلس، یکی از مشاوران نزدیک سرهنگ قذافی گفت که ماموران ام آی 6 تا شروع قیام مخالفان در ماه فوریه در آنجا کار می‌کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین