آفتابنیوز : آفتاب: محمود احمدینژاد صبح امروز در جمع ایثارگران، مدیران و منتخبان استان اردبیل در مجتمع فدک اظهار داشت: دور چهارم سفر را از استان اردبیل آغاز کردیم تا این استان الگویی باشد برای تمامی کشور برای رفع مشکلات و تحولی عظیم در حوزههای متعدد تا بتوانیم کشور را با این الگو بسازیم.
وی به توانمندیهای استان اردبیل در حوزههای مختلف اشاره کرد و گفت: چرا باید به گونهای رفتار کنیم که آب چاهها در این استان خشک شود و یا بخواهیم آبی را از حوزههای دیگر به این استان انتقال دهیم.
احمدینژاد نگاه اول در حل این معضل را اصلاح مصرف درست و بهینه اعلام کرد و افزود: بیش از 50 سال است در این کشور سدسازی و انتقال آب از حوزهای به حوزه دیگر اجرایی شده به طوری که بسیاری از منابع طبیعی به هم خورده است در حالی که با یک سوم این اعتبارات که در این مدت هزینه شده است میتوانستیم سه برابر وضعیت فعلی کشت کرده و تولید داشته باشیم.
احمدینژاد هزینه بالای اجرای خط انتقال آب از کشورهای دیگر و برخی حوزههای میان استانی را سنگین توصیف کرد و گفت: صرف این هزینهها پول بیتالمال است که میتواند به شکل صحیح و در مسیر واقعی قرار گرفته و به توسعه کشور کمک کند.
وی به تصمیم جلسه دیشب شورای اشتغال استان در پرداخت 85 درصد سهم تبدیل آبیاریهای سنتی به آبیاری مدرن از سوی دولت به طور رایگان اشاره کرد و افزود: ما در این زمینه برای استان اردبیل بودجه نامحدودی قرار دادیم تا کار انجام شده الگویی برای سایر استانها باشد تا پیشرفتها مطلوب به دست آید.
احمدینژاد با ابراز نگرانی از اسیدی شدن و گل و لای بودن آبهای استخراج شده از چاهها و قناتها بیان داشت: ما در صنعت نیز برخی تصمیمات را گرفتیم تا چرخه صنعت با رونق بیشتر بچرخد.
احمدینژاد با یادآوری اینکه همچنان در این کشور نرخ سوخت به ویژه گازوئیل در مقایسه با بسیاری از کشورها پایین است و مصرف نیز بالاست خواستار اصلاح مصرف در حوزه سوخت و منابع آب شد.
وی بیان داشت: هر چند با هدفمند کردن یارانهها برخی از مشکلات مرتفع شده اما دولت مصمم است همچنان حمایت خود را از تامین سوخت صنایع و واحدهای صنعتی انجام دهد.
احمدینژاد به برخی سر و صداهای بلند شده در ارتباط با خشک شدن دریاچه ارومیه اشاره کرد و بیان داشت: بر اساس ارزیابیها دریاچه ارومیه هر 500 سال با چنین شرایطی روبهرو میشود به طوری که پیشبینی میشود وضعیت بارش اندک و خشکسالی در این منطقه حاکم باشد.
احمدینژاد اظهار داشت: 500 سال پیش نیز دریاچه ارومیه چنین وضعیتی داشته و بیش از 300 میلیمتر کاهش بارندگی در این منطقه اتفاق افتاده است.
وی در مورد انتقال آب ارس به این دریاچه گفت: با منطقی یا غیرمنطقی بودن این انتقال کاری نداریم اما آنچه مهم است این که هنوز نتوانستیم از سهم برداشت شده خود از ارس درست استفاده کنیم.
احمدینژاد به ذخایر آبی استان اردبیل به ویژه حاصلخیز بودن دشت زرخیز مغان اشاره کرد و افزود: ما امروز به نقطهای رسیدهایم که به دلیل شوری زمین و آسیب به خاک مجبور هستیم هر هکتار 10 تا 12 میلیون تومان برای زهکشی سرمایهگذاری کنیم.
احمدینژاد در ادامه سخنان خود از مسئولان استان اردبیل خواست با شیوه مدیریتی جدی و برنامهریزی شده در استان اقدام به کارهای الگویی بکنند به طوری که این خطه در تمام زمینهها به یک مدل حقیقی در توسعه کشور تبدیل شود.
وی ضرورت سرمایهگذاریهای کلان در حوزه آبگرمهای اردبیل را خاطرنشان کرد و گفت: ما امروز در مسیر ساختن ایران سرمایهگذاران را به جلو سوق دهیم و مبادا با بروکراسیهای اداری و کارهای بدون ابتکار سرمایهگذاران را فراری دهیم.
احمدینژاد به محور موضوعات مطرح شده از سوی جامعه عشایری، صنعتگران، کشاورزان در این جلسه اشاره کرد و گفت: شایسته نیست جمعیت ساکن این استان به سایر مناطق مهاجرت کنند در حالی که وظیفه ماست تا زمینه مهاجرت معکوس یا حداقل تثبیت سکونت در این استان را فراهم کنیم.
وی گفت: دولت در خدمت شماست و با یک یا حسین و یا علی باید کارها را به پیش ببریم و نگران بودجه نباشیم چرا که بودجه مسئله اول نیست بلکه موضوع اصلی فکر و همت است که اردبیل نیز کانون این مبانی است.
احمدینژاد در پایان سخنان خود بیان داشت: وجود 800 هزار هکتار زمین کشاورزی در این استان و صدها استعداد دیگر در این سرزمین طیب و طاهر ما را وادار میکند که تاریخ این سرزمین را شایسته رقم بزنیم تا این سرزمین همچون گذشته در الگودهی پیشتازی کند.