آفتابنیوز : آفتاب: به گفته مقامهای دولت انتقالی لیبی، نیروهای مخالف سرهنگ قذافی دو موضع حساس در نزدیکی شهر جنوبی سبها را اشغال کردهاند.
احمد بنی سخنگوی نظامی شورای انتقالی ملی گفت که فرودگاه و قلعه این شهر آزاد شده است.
او پیشبینی کرد که شهر سبها که یکی از معدود سنگرگاههای باقی مانده وفاداران سرهنگ قذافی است ظرف دو روز آینده تسخیر شود.
اما جنگجویان هوادار قذافی در بنی ولید و سرت - زادگاه او - دست به مقاومت شدیدی زدهاند.
سرهنگ بنی در یک کنفرانس خبری در طرابلس گفت: "نیروهای ما آنجا در فرودگاه و در قلعه هستند. پرچمهای ما در آنجا برافراشته شده است."
سبها از پایگاههای سنتی قذافه، قبیله سرهنگ قذافی، بزرگترین شهر لیبی در ناحیه "صحرا" است و جاده منتهی به نیجر از آن میگذرد.
درحالی که جادههای منتهی به تونس، مصر، چاد و سودان عمدتاً تحت کنترل نیروهای مخالف قذافی است، حلقه داخلی رهبر برکنار شده لیبی از نیجر به عنوان راه خروج استفاده کردهاند که از جمله ساعدی پسر سرهنگ قذافی بود که در برابر پیشروی نیروهای مخالف به نیجر گریخت.
به گفته سرهنگ بنی، اوضاع در بنی ولید در ۱۴۰ کیلومتری جنوب شرقی طرابلس، پایتخت، به سوی یک فاجعه انسانی میرود.
او وفاداران سرهنگ قذافی را متهم کرد همه آذوقه و تدارکات موجود در شهر را دزدیدهاند و به هرکس که میخواهد به مخالفان ملحق شود تیراندازی میکنند.
او پافشاری کرد که شهر کاملاً محاصره شده است، اما این مسأله مستقلاً قابل تایید نبود.
نیروهای مخالف سرهنگ قذافی روز پنجشنبه و بار دیگر در روز جمعه دست به حملهای به شهر زدند اما هر دو بار زیر آتش سنگین مجبور به عقبنشینی شدند. نبردهای سنگین از آن زمان ادامه یافته است.
سرهنگ بنی در پاسخ به این سوال که چرا نبردها این قدر دشوار بوده است گفت: "بنی ولید شهری میان کوههاست و چون بعضی از جنگجویان ما از جای دیگری میآیند و شهر را خوب نمیشناسند، با مشکلاتی روبهرو هستند."
در روزهای شنبه و یکشنبه ۹۰۰ وسیله زرهی در تهاجمی به شهر سرت در ساحل مدیترانه شرکت کردند.
شورای انتقالی ملی در این دو روز در شهر بنغازی تشکیل جلسه داد تا ترکیب جدید کابینه را اعلام کند اما این تصمیم را عقب انداخته است.
هفته گذشته، مصطفی عبدالجلیل رئیس این شورا خواستار کمک تسلیحاتی شد تا چند ناحیه باقی مانده که همچنان در اختیار وفاداران قذافی است اشغال شود.
او به بی بی سی گفت که رهبر فراری لیبی در جنوب این کشور برای انتقامگیری توطئه میکند.
سرهنگ قذافی که برای بیش از ۴ دهه کنترل این کشور را در دست داشت از زمان اشغال طرابلس توسط مخالفان در اواخر ماه گذشته ناپدید شد. موقعیت او معلوم نیست.