آفتابنیوز : آفتاب- امیدسلیمی بنی: زندان بزرگ تهران، تاکنون 6 هزار نفر از زندانیان رجایی شهر کرج را پذیرش کرده، ولی هنوز روند انتقال محکومان از زندانهای استان البرز به زندان بزرگ تهران ادامه دارد.
تاکنون اطلاعات چندانی درباره زندان بزرگ تهران، منتشر نشده، ولی گفته شده که این زندان در اراضی جنوب تهران و در جاده فشافویه، واقع شده است. زندانی که از تیرماه امسال، اولین دربندان را به خود دید و قرار است تا پایان سال، 9 هزار نفر دیگر به سلولهایش منتقل شوند.
مدیر کل زندانهای استان البرز گفته: "تاکنون بیش از شش هزارنفر بادر نظر گرفتن تمامی مسائل امنیتی از زندانهای استان البرز به زندان تهران بزرگ، جابجا شدهاند و تا آخر سال انتقال بخش دیگری از زندانیان به آن مرکز، انجام خواهد شد."
به گفته ابوالقاسم علوی وجود چهار زندان بزرگ در شهر کرج با توجه به شرایط حاضر آن یکی ار دغدغههای نمایندگان و مقامات و مسئولین شهری و استانی و ریاست سازمان زندانها وسایر مسئولین قضایی بوده، از این رو، اسماعیلی، رئیس سازمان زندانها دستورداده است تا بیش از 15هزار نفر از زندانیان تهرانی به "زندان تهران بزرگ "واقع در جاده فشافویه منتقل شوند.
وی مشکلات زندانهای کرج را "ناکافی بودن بودجه و اعتبارات، تراکم بیش از حد جمعیت کیفری در سطح زندانها" و مشکلات عدیده زندانیان همچون فقر و کمسوادی برشمرد و گفت: "بودجه سازمان زندانها پاسخگوی اقدامات سازمان نیست."
از اوین، تا زندان بزرگ اکنون، شمار زندانهای تهران به 4 باب رسیده است. زندان معروف اوین، در شمال شهر که پذیرای بیش از 6 هزار زندانی جرایم مالی و امنیتی است، بازداشتگاه خیابان وزراء که در اختیار نیروی انتظامی قرار دارد و یک بازداشتگاه کوچک با ظرفیت 150 نفر در داخل شهر قرار دارند و اکنون زندان بزرگ تهران با ظرفیت بیش از 15 هزار نفر زندانی، افزوده شده و با احتساب زندانهای سایر شهرهای استان، از جمله قرچک ورامین که به زندانیان زن، اختصاص دارد، انتظار میرود تعداد زندانیان محبوس در ندامتگاههای تهران، به نزدیک 22 هزار نفر برسد.
البته نباید از یاد برد زندانیان زندان بزرگ تهران و قرچک ورامین، زندانیانی هستند که سابقاً از حوزه قضایی تهران به استان البرز برده شده بودند و با تفکیک این استان، این زندانیان به محل حبس خود باز میگردند. سخنگوی قوه قضائیه نیز در نشست خبری مردادماه خود با اشاره به حضور زندانیان در سایر زندانهای غیر از محل صدور رای محکومیت، گفته بود: "طبق آئین نامه سازمان زندانها، با صلاحدید قاضی و موافقت زندانی، میشود زندانی را در محلی به جز محل صدور رای حبس، محبوس کرد."
پیش از این، از سوی مدیر کل زندانهای استان لرستان، تعداد زندانیان کل کشور بیش از 250 هزار نفر عنوان شده بود و اسماعیلی، رئیس سازمان زندانها نیز در گفتوگوی خود با خبرگزاری مهر از "بدهکار بودن میلیاردی" این سازمان به بازار، بهخاطر غذای زندانیان نام برده بود.
برخی محاسبات نشان میدهد روزانه بیش از 5 میلیارد تومان، تنها برای غذای زندانیان کشور، هزینه میشود و برخی نمایندگان نیز میگویند با بازدیدهایی که از ندامتگاهها داشتهاند، متوجه شدهاند در زندانها جای سوزن انداختن نیست.