آفتابنیوز : در اين راه، كاخ سفيد مقاصد خود را پنهان نكرده است و حتي جرج بوش رئيس جمهور آمريكا در نطق ساليانه خود، ايران را به حمايت از تروريسم متهم كرده است. كاندوليزا رايس وزير امورخارجه آمريكا نيز اظهارات مشابهي داشته است و بهنظر ميرسد دولتمردان واشنگتن، به انزوا كشاندن ايران را براي اعمال فشار بر دولت اين كشور، مناسب ميبينند.
كاخ سفيد، حتي به اظهارات مقامات آژانس بينالمللي انرژي اتمي نيز راضي نميشود و همواره بر بعد نظامي فعاليتهاي هستهاي ايران تأكيد ميكند؛ هرچند كه بررسيهاي آژانس چنين اتهامي را اثبات نميكند.
اما يك راه ديگر نيز براي رسيدن به اين هدف براي آمريكا وجود دارد. آمريكا ممكن است به تلاش براي انحراف مذاكرات ايران با سه كشور اروپايي روي آورد.
تصويري كه اين سه كشور اروپايي از ايران در ذهن دارند، با آمريكا متفاوت است اما آنها نميتوانند امنيت ايران يا دسترسي به فناوري پيشرفته هستهاي را تضمين كنند.
حق چنين ضمانتهايي مدتهاست كه به انحصار آمريكا درآمده است اما واشنگتن نميخواهد مسأله ايران را نيز تحت همين شرايط بررسي كند.
از سوي ديگر، تهران معتقد است كه ميتواند برنامههاي هستهاي خود را بدون ايجاد بحران در جامعه جهاني و پس از امضاي موافقتنامه اي جامع در ماه ژوئن سال 2005 ميلادي به نحو دلخواه خود ادامه دهد.
اما سه كشور اروپايي كه از ديدگاههاي آمريكا در اين خصوص اطلاع دارند، با چنين برنامهاي مخالفت ميكنند و به همين جهت، اين بنبست همچنان ادامه يافته است.
اين همان شرايطي است كه آمريكا خواهان آن است. اگر ايران تا مارس 2005 به نتيجه دلخواه خود نرسد و مذاكرات را ترك كند، واشنگتن از اين مسأله بهعنوان بهانهاي براي ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت و اعمال تحريمها استفاده خواهد كرد.
در واقع، آمريكا قصد دارد از اين روش براي بههم زدن مذاكرات ايران با سه كشور اروپايي استفاده كند.
در جريان سفر رايس به لندن، برلين و پاريس نيز وي اظهار كرد كه آمريكا به ايران اجازه نخواهد داد شرايط جديدي را براي عمل كردن به تعهدات بينالمللي خود در مسائل هستهاي ايجاد كند.
در همان زمان، رهبران كشورهاي اروپايي به رايس گوشزد كردند كه بهترين راه را در اين خصوص در پيش گرفتهاند. اما سادهانگارانه خواهد بود اگر فكر كنيم واشنگتن از سناريوي موردنظر خود در مورد ايران، چشمپوشي خواهد كرد.