آفتابنیوز : آفتاب: مدیر کل آموزش و پرورش استان قم در نشست خبری خود قبل از آغاز سال تحصیلی جدید عنوان کرد که تمام مدارس ابتدایی استان بصورت تک شیفت و تعداد کمی از مدارس استان بصورت دو شیفت خواهند بود اما متاسفانه با گذشت بیش از 10 روز از آغاز سال تحصیلی جدید شاهد تشکیل کلاسهایی با جمعیت بالای 35 نفر و همچنین دو نوبته بودن بیشتر مدارس استان هستیم که این امر در کاهش یادگیری دانش آموزان تاثیر بسزایی خواهد داشت.
با توجه به اینکه شیوه تدریس کلاس اول ابتدایی در سال جاری تغییر کرده و به صورت کارگاهی و با رویکرد ملی - مذهبی تدوین شده است و معلم در کلاس باید با بازخوردهای توصیفی دانشآموزان را مورد ارزیابی قرار دهد، این سئوال بوجود میآید که آیا با تشکیل کلاسهای شلوغ و بالای 35 نفر میتوان این شیوه تدریس را بدرستی پیاده کرد یا خیر؟
همچنین در خصوص تغذیه دانش آموزان ابتدایی نیز تا کنون دهان شوی و شیر رایگان در مدارس ابتدایی استان قم توزیع نشده است.
مدیر کل آموزش و پرورش استان قم در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شلوغی کلاسهای مقطع ابتدایی قم اظهار داشت: جمعیت هیچ یک از کلاسهای ابتدایی قم بالای 40 نفر نیست و زمانی که تعداد دانش آموزان ابتدایی یک کلاس به 40 نفر برسد، تبدیل به دو کلاس خواهد شد.
محمد حسین امین جعفری ابراز داشت: حدود 19 هزار دانش آموز اول ابتدایی در سال تحصیلی جدید در قم به مدرسه رفتند و هم اکنون 400 مدرسه ابتدایی در استان وجود دارد و 90 هزار دانش آموز ابتدایی در قم در حال تحصیل هستند.
به گفته کارشناسان، استاندارد جمعیت یک کلاس مقطع ابتدایی بین 20 تا 25 نفر است در صورتی که تراکم کلاسهای ابتدایی در قم بخصوص در مناطق محروم بیشتر از 30 نفر و کمتر از 40 نفر است و بدلیل اینکه با توجه به گفته مدیر کل آموزش و پرورش قم مبنی بر اینکه کلاس بالای 40 نفر در مدارس نباید تشکیل شود بنابراین هیچ کلاسی 40 نفره نیست ولی غالبا کلاسها با 37 نفر دانش آموز تشکیل میشوند.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان قم نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: آمار تراکم جمعیت دانش آموزان مقطع ابتدایی قم حداقل 24 و حداکثر 36 نفر است.
مجیده ملایی ابراز داشت: هیچ کلاس 37 نفرهای در مقطع ابتدایی در استان قم وجود ندارد مگر اینکه مورد خاصی باشد که کلاسی 37 نفره تشکیل شود.
وی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی گذشته 11 هزار تبعه خارجی در تمام مقاطع تحصیلی قم ثبت نام شدهاند، گفت: با توجه به اینکه استان قم یک شهر مهاجرپذیر است، آمار ثبت نام از اتباع بیگانه در مدارس قم در سال تحصیلی جدید نسبت به سال گذشته بیشتر شده است.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش قم با بیان اینکه تمام مدارس مقطع ابتدایی قم کتاب درسی را کامل دریافت کردهاند، افزود: مدرسهای در استان وجود ندارد که کتاب درسی خود را دریافت نکرده باشد.
گفته این مقام مسئول در آموزش و پرورش در حالی است که برخی از اولیای دانش آموزان کلاس اول ابتدایی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشتند که تراکم دانش آموزان در کلاس فرزندانشان زیاد و بین 30 تا 37 نفر است و هنوز کتاب درسی در مدرسه توزیع نشده و در برخی مدارس کتابهای درسی بصورت ناقص در اختیار دانشآموزان قرار گرفته است.
یکی از اولیای دانش آموزان ابراز داشت: با گذشت 10 روز از مهرماه، هنوز وسایل کمک آموزشی در مدارس توزیع نشده است و از امکانات ورزشی خبری نیست.