آفتابنیوز : آفتاب: سایت جهان نوشت: اول- یکی از مهمترین تحولات چند ساله ایران در چند سال اخیر، بعد از حوادث انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸، بدون تردید اتهاماتی است که آمریکا اخیراً درباب ترور سفیر عربستان در واشنگتن به ایران وارد آورده است. این اتهامات اگرچه به واسطه ماهیت خود، در ظاهر خندهدار و دور از ذهن میآید اما در عمل تجربه نشان داده است که همین اتهامات به ظاهر کوچک و مسخره، میتواند منشاء توطئههای بزرگتری شود.
دوم- چند روز از کلید خوردن فاز اول این پروژه یعنی اتهامزنی به ایران میگذرد. مقامات ارشد نظام و در راس آنها مقام معظم رهبری به عنوان عمود خیمه نظام، به میدان آمده و پاسخی در شان و قدرتمند به این اتهامات دادهاند. محمود احمدینژاد به عنوان رئیسجمهوری ایران دیروز پس از چند روز سکوت، سخنان مناسبی درباب اتهامات آمریکا به ایران انجام داد و بجز علی اکبر صالحی( که داستان انفعال دستگاه تحت کنترل وی در این باب دیروز در جهان منتشر شد و واکنشهای متفاوتی را هم در پی داشت) فرد دیگری در دولت به موضعگیری در این باره نپرداخت. این در حالی است که مقامات ارشد دولت در کوچکترین حوادث غیر مرتبط به حوزه خود بارها نظریه داده و حتی نسخه تجویز میکردند.
سوم- هر سال در آستانه سفر رئیسجمهوری به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد، موجی از گمانهزنیها برای رایزنی طیف موسوم به جریان انحرافی با آمریکا منتشر میشود. هر سال هم اتفاقاتی پشتپرده میافتد که هر از چندگاهی تنها بخشی از آن به رسانهها درز پیدا میکند که در نهایت نشان از پالسهای مثبت جریان انحرافی و گاه دیدارهای پشتپرده حداقل با چهرههای موثر اتاق فکرهای دستگاه سیاست خارجی آمریکا منتشر میشود.
چهارم- تردیدی نیست که جریان انحرافی رخنه کرده در دولت به دنبال بهرهبرداری از این ماجرا در راستای اهداف داخلی و خارجی خود است. برخی اخبار هم حاکی از تلاش این جریان برای ضربه به نظام در این پرونده حکایت دارد. این جریان در روزهای گذشته کوشیده خود را تافته جدابافتهای از کلیت نظام فرض کند- جملاتی نظیر اینکه "دولت" ایران مشکلی با عربستان ندارد- تلاش فراوانی هم برای ماهیگیری از آب گلآلود انجام داده است که جهان بزودی به آن اشاره خواهد کرد.