آفتابنیوز : 
كشورهاي عضو جنبش عدم تعهد و حمايت همسايگان از جمله طرحهايي بود كه براي خروج از بحران مطرح شد كه هر كدام به دلايلي با انتقادات فراوان در داخل روبه رو شده و غير قابل اعتماد خوانده شدند اكنون در واپسين ساعات، خبرها حاكي از آن است كه احتمالاً طرح ابتكاري رئيس جمهور يكي از سه گزينه پيش بيني شده قبلي است كه به موجب آن، ايران همكاري بين المللي (Joint Venture) براي غني سازي اورانيوم را پيشنهاد خواهد داد و در اين پيشنهاد از اروپا، روسيه، چين و آفريقاي جنوبي براي شركت در سرمايه گذاري مشترك دعوت به عمل خواهد آمد. بر اين اساس، ايران در بخشهايي از چرخه سوخت، توليد ديگران را خريداري خواهد كرد و كل چرخه را نخواهد داشت. در اين صورت جامعه بين المللي مي تواند مطمئن شود كه هيچ انحرافي وجود ندارد.
اين طرح قبلاً نيز به عنوان يكي از گزينه هاي پيش روي تيم هسته اي كشورمان مطرح بود، امّا به دليل وجود امكان وابستگي به بيگانگان، از سوي مقام معظم رهبري مردود گرديد؛ ناظران معتقدند كه طرح اساساً با استقلال كشور در زمينه حفظ دستاوردهاي فني خود، در تناقض مي باشد. با اين حال منتقدان احمدي نژاد مي گويند واقعاً معلوم نيست كه رئيس جمهور ايران، به راستي طرحي داشته باشد و اين احتمال وجود دارد كه اساساً از ابتدا طرح ابتكاري چنداني در كار نبوده و احمدي نژاد سعي داشته با رايزني در فرصت باقيمانده تا 19 سپتامبر موقتاً از ارجاع پرونده هسته اي ايران به شوراي امنيت جلوگيري تا در فرصت فراهم آمده، تيم مذاكره كننده، گزينه هاي بعدي را مورد مطالعه قرار دهند. آنها مي گويند: دليل اين ادعا آن است كه از ابتدا اين سؤال مطرح بود كه در مورد سرنوشت مسائل حساس و مهّمي كه سران نظام – و به ويژه رهبر انقلاب – برايش تعيين تكليف كرده و حتي در ساختار اجرايي و جزئي آن نظر مي دهند آيا مي توان با تغيير رئيس جمهور چرخشهاي اساسي اي را به وجود آورد؟
از ديدگاه آنان، طرح همين مباحث از جمله عواملي بود كه باعث گرديد پرونده هسته اي يكباره ظرف دو سه ماه اخير؛ با چالش جدّي در عرصه بين المللي مواجه شود و تلاشهاي انجام شده در راستاي اعتماد سازي، تخريب گردد و لاجرم لازم باشد طرحي ابتكاري از سوي ايران داده شود كه از ابتداء ايران با آن مخالف بوده و آن را مخالف استقلال خود مي دانسته است.