آفتابنیوز : آفتاب: رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران با بیان این که نباید اجازه داد که جریانات سیاسی وارد وزارتخانه صنعت و تجارت شود، گفت که اگر جریانات سیاسی وارد شوند، وزیر را به بیابانها خواهند برد.
یحیی آل اسحاق در گفتوگو با همشهری اقتصاد افزود: غضنفری با هر کسی که میخواهد بهعنوان مدیر و معاون پای صحبت بنشیند و او را انتخاب کند، باید بگوید که برای این دوره وزارت من، جریانات سیاسی حق ورود ندارند و نباید فشار بیاورند.
وی ادامه داد: از آن طرف هم، از جریانات سیاسی و رئیس جمهور محترم و سایر مسئولان و نمایندگان هم باید خواهش کرد که این وزارتخانه را راحت بگذارند و آن را وارد جریانات سیاسی نکنند. آنها نباید فشار سیاسی در معرفی افراد و تخصیص منابع داشته باشند. اگر چنین فشارهایی وارد کنند، وزارتخانه جدید و وزیر متلاشی میشود.
رئیس اتاق تهران با بیان این که هنوز قضاوت درباره این وزارت خانه تازه تاسیس خیلی زود است، تاکید کرد: تازه وزیر معارفه شده است؛ اما ادغام کار بسیار ارزشمند و ضروری است و بنده همان زمانی که خودم مسئولیت وزارت بازرگانی را به عهده داشتم، به دنبال عملیاتی شدن این ادغام بودم.
وی ادامه داد: آن زمان، محلوجی وزیر معادن و نعمتزاده وزیر صنایع بود. تا حدی نیز کار را پیش بردیم ولی نشد؛ به هرحال این اتفاق اکنون رخ داده است. در تحلیل این ادغام باید توجه داشت که این موضوع به دو بحث کلان برمیگردد. یک دیدگاه در موضوع تولید و جایگاه حاکمیت و دیدگاه دیگر در بحث اجرایی. فلسفه این دو موضوع خوشبختانه کم کم در حال اصلاح شدن است. کشور بعد از 30 سال به این نتیجه رسیده که در اقتصاد، نقش دولت حاکمیتی و نه اجرایی است.
آل اسحاق معتقد است: اگر به دنبال ادغام هستیم و میخواهیم از مزایای این ادغام و اهداف و آثار آن بهرهمند شویم، باید وزارتخانه جدید در راستای وظایف حاکمیتی بنا گذاشته شود و باید زدودن هر نهاد غیرحاکمیتی از بدنه وزارتخانه جدید، جزو اولویتهای وزیر صنعت، معدن و تجارت باشد؛ این گونه است که نام او در تاریخ ایران باقی خواهد ماند. اولویت اول او باید این باشد که اجراییات تصدیگرایانه که هم اکنون در دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی هست، به هر قیمتی و در اولین فرصت کنار گذاشته شود.
وی در پاسخ به این سوالی مبین بر این که این کار به سادگیای که در کلام می آید نیست، گفت: بله. حتما مقابل چنین اقدامی مقاومت خواهد بود و مشکلاتی وجود دارد. این کار حتما بازدارندههایی دارد، اما با گذشت زمان، وزیر را نجات میدهد و او به مسئولیت تاریخیاش خواهد رسید، ضمن اینکه نشاط اقتصادی را نیز در کشور فراهم خواهد کرد و اجرای اصل 44 را به دنبال خواهد داشت.
رئیس اتاق تهران افزود: این طور است که فعالان اقتصادی هم رضایت دارند. بدون تعارفات معمول، غضنفری وظایف سنگینی به عهده دارد و خدا باید کمکش کند. ما هم به عنوان یار شاطر در خدمت وی هستیم. او باید مشکلات تولید، توزیع، مصرفکننده و روابط بینالمللی اقتصاد را حل کرده، نیروی انسانی موجود را به خوبی مدیریت کند و نهادهای هر دو مجموعه را همگن نماید.
وزارتخانه جدید به طور قطع با بخش کشاورزی، بانک مرکزی و بانکهای عامل مشکل خواهد داشت و خدا باید به داد وزیر برسد. او جدا شجاعت به خرج داده که این مسئولیت را پذیرفته است؛ بنابراین وظیفه همه ما ست که در این مسئولیت تاریخی، او را کمک کنیم؛ چراکه باید وزیر مقتدر و توانایی با پشتوانه قوی، وارد میدان شود که از عهده این مسئولیت برآید. ما بهعنوان یک یار حتما او را پشتیبانی خواهیم کرد.