آفتابنیوز : آفتاب: با وجود مخالفت سیلویو برلوسکونی برای کنارهگیری از قدرت، کارشناسان برای سقوط او ساعتشماری میکنند. فشار از سوی بازارهای مالی و مردم و اپوزیسیون ایتالیا به حدی افزایش یافته، که شانسی برای بقای برلوسکونی باقی نمانده است.
صبح سهشنبه (۷ نوامبر) ارزش واحد پولی یورو تنزل یافت. در نخستین معاملات بازار بورس، ارزش یورو برابر با ۳۷۵۴/ ۱ دلار بوده است.
تاجران بورس میگویند، علت این نوسان، وضعیت نابسامان و بیثبات سیاسی در ایتالیا است. این بیثباتی بر بازار بورس آسیا نیز تأثیر گذارده است.
روز دوشنبه (۶ نوامبر / ۱۵ آبان) نخست وزیر ایتالیا تا پاسی از شب با مشاوران خود در بارهی تحولات اخیر در صحنهی سیاسی و اقتصادی ایتالیا مذاکره کرد. او سپس رم را ترک گفت و به گفتهی نزدیکانش برای رسیدن به "قرارهای شخصی" به میلان رفت.
چند ساعت پس از خروج برلوسکونی از رم، جولیو فرارا و فرانکو بکیس، دو خبرنگار نزدیک به نخستوزیر ایتالیا، در اینترنت اعلام کردند که رئیس دولت در ساعتهای آینده از مقام خود کنارهگیری خواهد کرد.
در پی اعلام این خبر، در بازار بورس میلان یک جهش ناگهانی ایجاد شد.
برلوسکونی با تکذیب تمامی خبرها در رابطه با کنارهگیری خود، اعلام کرد، به هیچ وجه چنین قصدی نداشته و تعجب میکند که این گونه "اخبار نادرست" در رسانهها منتشر میشوند.
نکتهی مهم این است که بسیاری از روزنامهها، از جمله روزنامهی لیبرال راستگرای "کورریرا د لا سرا"، روزنامهی نزدیک به اپوزیسیون "لا رپوبلیکا" و دو روزنامهی "ایل فولیو" و "ایل لیبرو" که به برلوسکونی نزدیک هستند، خبر سقوط برلوسکونی را پخش کردهاند.
روزنامهی "لا رپوبلیکا" بارها کنارهگیری برولسکونی از سمت نخستوزیری را وعده داده بود، اما "یکهسوار" تاکنون تمایلی به از دست دادن قدرت نشان نداده است.
فشارهای بحران مالی بحران مالی چنان دامن ایتالیا را گرفته است که بسیاری از کارشناسان احتمال میدهند، این کشور نیز در آیندهی نزدیک به سرنوشت یونان دچار شود. در ماههای گذشته موسسههای اعتباری، از جمله موسسهی مودی، اقتصاد ایتالیا را ارزیابی کرده و رتبه اعتباری این کشور را کاهش داده بودند.
پیتر لوئیجی برسانی، رهبر حزب دمکراتیک ایتالیا معتقد است که دولت مسئول نزول رتبهی اعتباری این کشور شده و پیوسته هشدار داده است که اگر این دولت به زودی تغییر نکند، ایتالیا با خطر ورشکستگی اقتصادی روبرو خواهد شد.
میزان بدهیهای دولت ایتالیا در حال حاضر به بیش از ۱۲۰ درصد تولید ناخالص داخلی این کشور رسیده است.
تظاهرات سراسری بحران اقتصادی و رسواییهای سیاسی برلوسکونی مدتهاست که اعتراضات گستردهی مردم این کشور را برانگیخته است. در آخرین حرکت اعتراضی که روز شنبهی گذشته (۶ نوامبر / ۱۵ آبان) برگزار شد، دهها هزار نفر در رم، پایتخت ایتالیا به تظاهرات پرداختند.
برسانی، رهبر اپوزیسیون نیز با شرکت در این تظاهرات بار دیگر تاکید کرد که حزب وی آماده است تا با کمک احزاب دیگر دولت تازهای تشکیل دهد.
اکنون نه تنها احزاب مخالف، بلکه بسیاری از همراهان و پشتیبانان برلوسکونی نیز خواهان کنارهگیری او هستند. اخیرا شش تن از اعضای حزب "مردم آزادی" که وابسته به برلوسکونی است، خواهان استعفای نخستوزیر شدند.