کد خبر: ۱۳۹۱۳۷
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۰ - ۱۱:۲۸

کلیه گران شد

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: هزینه پیوند کلیه یک میلیون تومان گران شد تا شرایط بازار سیاه و غیرقانونی خرید و فروش اعضای بدن برای دلالان و سودجویان داغ شود.

شیوع بالای بیماری‌های غیرواگیر همچون دیابت که منجر به تخریب کلیه و سایر اعضای بدن می‌‌شود، باعث شده تا آمار بیماران دیالیزی و نیازمند پیوند کلیه در کشور نیز افزایش یابد. این موضوع در کنار آمار پایین اهدای عضو از بیماران مرگ مغزی، شرایطی را به وجود آورده تا پیوند کلیه از افراد زنده در اولویت قرار داشته باشد. به طوریکه بیماران نیازمند پیوند کلیه چشم انتظار افرادی هستند که در فروش عضو بدن خود انصاف بیشتری دارند.

مصطفی قاسمی رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کشور با اعلام اینکه هزینه دریافت کلیه از اهدا کننده یک میلیون تومان گرانتر شده است، گفت: در سال 89 تعداد دو هزار و 285 پیوند کلیه در کشور انجام شده است که هزار و 690 مورد آن از افراد داوطلب و 595 پیوند هم از بیماران مرگ مغزی بوده است.

وی افزود: تا کنون بیماران دیالیزی برای پیوند کلیه می‌بایست 5 میلیون تومان به اهدا کننده پرداخت می‌کردند که این مبلغ به 6 میلیون رسیده است که این مبلغ را خود بیمار باید پرداخت کند.

قاسمی با اشاره به مبلغ یک میلیون تومان هدیه دولت به اهدا کننده کلیه، هزینه پیوند کلیه در روال قانونی را 7 میلیون تومان دانست.

این در حالی است که اغلب قیمت کلیه را اهدا کننده تعیین می‌کند. زیرا با توجه به نیاز بیمار دیالیزی برای پیوند، شرایط به گونه‌ای رقم می‌خورد که قیمت کلیه سقف نداشته باشد. به طوریکه اهداکنندگانی هستند که بابت دریافت یک کلیه حاضر شده‌اند یک واحد مسکونی به اهدا کننده بدهند.

رشد بیماران کلیوی در کشور که گفته می‌شود به مرز 20 درصد رسیده است، باعث شده تعداد بیماران دیالیزی و پیوند کلیه هم افزایش یابد. متاسفانه بیمارانی که دچار تخریب کلیه می‌شوند، بدن شان همیشه به دیالیز جواب نمی‌دهد و می‌بایست پیوند شوند. در چنین وضعیتی است که تقاضا برای دریافت کلیه بالا می‌رود و از سوی دیگر پیوند از بیمار مرگ مغزی در کشور به اندازه‌ای نیست که بتوان به تمامی درخواست‌ها پاسخ داد.

دکتر محمد عقیقی، رئیس اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت با تاکید بر ضرورت انجام سالانه سه نوبت آزمایش کلیه برای افراد بالای 30 سال در کشور، تصریح کرد: بهترین راهکار برای جلوگیری از ابتلا به بیماری‌های مزمن کلیوی، مراقبت‌های فعال است. یعنی افراد بالای 30 سال که یکی از عوامل خطر مانند دیابت و فشارخون را دارند باید سالی یک بار و افرادی که عوامل خطر ندارند باید سالی 3 بار از بابت ارزیابی عملکرد کلیه آزمایش شوند.

وی افزود: افرادی که به سن بالای 50 سال می‌رسند حتی اگر هیچکدام از این عوارض را هم نداشته باشند باید به صرف سن بالا، یک بار در سال آزمایش دهند.

عقیقی درباره علائم بالینی این بیماری گفت: کم‌خونی و رنگ پریدگی از علائم بیماریهای مزمن کلیوی است و کسانی که دچار فشارخون بوده و در اندام‌های تحتانی خود دچار تورم هستند نسبت به ابتلا به این بیماری نیز مستعد هستند.

رئیس اداره پیوند و بیماری‌های خاص وزارت بهداشت، دیابت را از بیماری‌های مرتبط با نارسایی مزمن کلیوی دانست و افزود: دیابت یک بیماری پیچیده با عوارض وسیعی در سطح بدن است که شایع‌ترین عوارض آن بر روی کلیه، چشم و قلب است.

وی تصریح کرد: بیماران دیابتی باید به صورت مکرر به پزشک مراجعه کرده و از نظر چشمی، کلیوی، قلبی عروقی و معاینه اندام‌ها تحت کنترل قرار بگیرند.

عقیقی خاطرنشان کرد: افرادی که دچار دیابت نوع 1 دارند و انسولین استفاده می‌کنند بعد از 5 سال باید به فکر کلیه‌هایشان باشند. همچنین افرادی که دچار دیابت نوع 2 هستند بعد از 10 سال ممکن است دچار نارسایی کلیوی شوند که می‌توانند با انجام آزمایشات مکرر از بروز این بیماری جلوگیری کنند.

در حال حاضر، اغلب فروشندگان کلیه را افراد تقریبا جوان تشکیل می‌دهد که به دلیل نیاز مالی مجبور می‌شوند عضو حساس بدن خود را به قیمت چند میلیون تومان بفروشند. این موضوعی است که در برخی شهرستانهای کشور نمود بیشتری دارد به طوریکه حسین بیگلری، مدیر انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی کرمانشاه چندی پیش عنوان کرده بود که برخی از جوانان بیکار این منطقه برای تامین هزینه‌های زندگی مبادرت به فروش کلیه خود می‌کنند.

این در حالی است که سن متقاضیان فروش کلیه اغلب بین 20 تا 30 سال است و در این بین دختران جوانی هم متقاضی فروش کلیه هستند.

البته تعداد اندک متقاضی پیوند کلیه در این قبیل استان‌ها، باعث شده افرادی که قصد فروش کلیه خود را دارند به شهرهای بزرگ کشور از جمله تهران مسافرت کنند و عضو حساس بدن خود را در پایتخت به مزایده بگذارند!!
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین