آفتاب: معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: امسال افراد مبتلا به بیماری سالک در این استان افزایش یافته است.
دکتر 'نادر نیکپرست' روز دوشنبه در نشست کارگروه امنیت سلامت دارو و غذا استان اظهار داشت: از ابتدای امسال تاکنون ۲۶۶ مورد بیماری سالک در این استان گزارش شده در حالی که طی سال قبل ۲۰۴ مورد بیماری شناسایی شده بود.
وی گفت : اسفراین با گزارش ۱۶۱ مورد و کسب ۶۱ درصد از افراد مبتلا به بیماری سالک رتبه نخست را در استان طی سال جاری به خود اختصاص داده و فاروج نیز با یک درصد ابتلا به این بیماری کمترین مورد را در این زمینه در استان دارد.
وی افزود: افراد مبتلا به بیماری سالک در این استان از سال ۸۴ تا ۸۷ روند کاهشی داشته است اما امسال این روند افزایش یافته است.
وی ساماندهی کانال های آب، حذف اماکن متروکه، دفن زبالهها، ساماندهی فاضلاب، استفاده از توری مناسب، بهداشتی کردن جایگاههای دام، تخریب ساختمانهای مخروبه و جمع آوری سگهای ولگرد را از عوامل موثر در کنترل انتقال بیماری سالک برشمرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه احتمال شیوع ناگهانی بیماری سالک وجود دارد، افزود: باید نسبت به کنترل این بیماری اقداماتی موثر انجام شود.
مدیر گروه بیماری دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این نشست گفت: سالک یک بیماری انگلی است که به وسیله پشه خاکی به انسان منتقل میشود.
دکتر 'افشین دلشاد' افزود: این بیماری ایجاد زخم پوستی میکند و ممکن است بهبودی آن تا بیش از یک سال طول بکشد ولی محل آن بعد از بهبودی تا پایان عمر باقی میماند و موجب اذیت میشود.
وی در ادامه با بیان اینکه خراسان شمالی از نظر آلودگی سالک در بین استانهای کشور آلودگی متوسط دارد، افزود: با توجه به اینکه در همسایه غربی استان، گلستان افزایش بیماری داشتهایم باید اقدامات جدی برای کنترل بیماری سالک در استان انجام شود.