کد خبر: ۱۳۹۸۳۹
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۰ - ۱۵:۰۷

ابراز انزجار مجلس آلمان از عملیات تروریستی نئونازی‌ها

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب:‌ مجلس آلمان یاد قربانیان عملیات تروریستی نئونازی‌ها را گرامی داشت. تمامی احزاب مجلس آلمان با انتشار بیانیه مشترکی انزجار خود را از این جنایات ابراز کردند. حدود ۳۰۰ کارشناس امنیتی برای روشن شدن ابعاد فاجعه فعالیت می‌کنند.

روز سه ‌شنبه (۲۲ نوامبر / یکم آذر) نمایندگان مجلس آلمان برای گرامی‌داشت یاد ده قربانی عملیات تروریستی گروه نئونازی موسوم به "ناسیونال‌سوسیالیست‌های زیرزمینی" گرد‌آمدند.

در این نشست نوربرت لامرت، رئیس بوندس تاگ، ضمن ابراز انزجار از این جنایات گفت: «ما احساس شرم می‌کنیم که ماموران امنینی ایالتی و کشوری قادر نبود‌ه‌اند در طول این سال‌ها جنایات انجام شده را شناسایی و از آنها جلوگیری کنند.»

در بیانیه‌ی مشترک احزاب پارلمان آلمان نیز آمده است که نمایندگان پارلمان «احساس شرم» می‌کنند از اینکه «پس از جنایات فجیع رژیم ناسیونال‌سوسیالیسم، ایدئولوژی راست افراطی هنوز می‌تواند در کشورمان رد پای خونین خود را برجای بگذارد.»

ابعاد این "رد پای خونین" هنوز مشخص نشده است. بر اساس گزارش‌های رسمی، ۸ شهروند ترک‌تبار آلمان، یک شهروند یونانی‌تبار و یک پلیس زن در سا‌ل‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۷ توسط اعضای گروه "ناسیونال‌سوسیالیست‌های زیرزمینی" به قتل رسیده‌اند. اینکه این گروه از چند نفر تشکیل شده و چه کسانی از آن پشتیبانی می‌کرده‌اند نیز در پرده‌ی ابهام است.

وزارت کشور آلمان نزدیک به ۳۰۰ کارشناس امنیتی را برای شفاف‌سازی در زمینه‌ی فعالیت اعضای این گروه و همکاری نهادهای امنیتی آلمان با آنها به‌کار گماشته‌است.

در نشست یادبود مجلس، هانس پتر فریدریش، وزیر کشور، وعده داد که دولت آلمان از این پس با تمام قدرت با تفکری که زمینه‌ساز چنین جنایاتی می‌شود مبارزه خواهد کرد.

به دلیل اینکه هشت نفر از قربانیان، مهاجر ترک بوده‌اند، جامعه‌ی ترک‌های مقیم آلمان خود را بیش از دیگر مهاجران در معرض خطر فعالیت‌های راست‌گرایان افراطی می‌بیند.

تا کنون سازمان‌های ترک‌های مقیم آلمان در این رابطه ابراز نگرانی کرده و از دولت آلمان خواستار اقداماتی جدی شده‌اند. اما روز سه‌شنبه (۲۲ نوامبر) برای نخستین بار رئیس دولت ترکیه نیز در این رابطه به‌طور رسمی اظهار‌نظر کرد.

رجب طیب اردوغان ضمن انتقاد از "ترک‌ستیزی" در آلمان از دولت این کشور خواست، در مبارزه با گروه‌های افراطی از ترکیه بیاموزد. اردوغان گفت، جنایات راست‌گرایان افراطی را نباید فقط کار چند تروریست دانست بلکه دولت آلمان باید در این رابطه نهادهای دولتی را هم زیر ذره‌بین ببرد.

به گفته‌ی اردوغان، دولت او در مبارزه با گروه‌های غیرقانونی در ترکیه موفق بوده است. رسانه‌های آلمانی می‌نویسند که اشاره‌ی نخست‌وزیر ترکیه به ماجرای "ارگنکون" و دستگیری نظامیان بلندپایه در این کشور است.

در سال ۲۰۰۷ نزدیک به ۲۰۰ افسر ارتش ترکیه به اتهام کودتا دستگیر شدند. پرونده‌ی این ماجرا هنوز بسته نشده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین