کد خبر: ۱۴۰۰۷۸
تاریخ انتشار : ۰۶ آذر ۱۳۹۰ - ۲۲:۰۵

قطع آب‌هیرمند، کشاورزان سیستانی را به کندن چاه کشاند

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رییس اداره منابع امور آب شهرستان مرزی هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان گفت: رعایت نکردن حقآبه ایران از رودخانه هیرمند از سوی افغانستان و تداوم پدیده خشکسالی، کشاورزان این خطه را مجبور به حفر چاهک برای جمع‌آوری و ذخیره آب کرده است. 

محمدامین خندان بارانی در نشست مسئولان محلی با کشاورزان هیرمند افزود: کشاورزان با حفر این چاهک‌ها به عمق ۱۰ تا ۱۴ متر در زمین‌های کشاورزی خود حدود ۵/ ۱ لیتر آب در ثانیه استحصال و ذخیره می‌کنند. 

وی گفت: حفر چاهک در شرایط خشکسالی از جمله عوامل کاهنده ریسک منابع آب در این شهرستان است و می‌تواند به عنوان منبع تامین‌کننده مطمئن پیش‌بینی شود. حفر چاهک‌ها افزون بر این‌که بستر مناسبی برای کشت انواع محصولات زراعی فراهم می‌کند، می‌تواند زمینه‌ساز تنوع‌سازی فعالیت‌های اقتصاد روستایی و تغییر الگوی کشت مناسب باشد. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هیرمند نیز در این نشست گفت: حفر، تجهیز و توسعه چاهک‌های کشاورزی در شهرستان هیرمند از اهمیت بالایی برخوردار است. 

حبیب رستمی افزود: در زمان خشکسالی و قطعی آب رودخانه هیرمند 3 هزار و ۲۰۰  هکتار از اراضی کشاورزی و ۱۴۴ واحد گلخانه هیرمند توسط چاهک‌ها آبیاری می‌شود و حدود ۴ هزار نفر از کشاورزان منطقه به این وسیله بخشی از نیازمندی‌های خود را تامین می‌کنند. 

وی اظهار کرد: توسعه کشت‌های سودآور از جمله گلخانه‌ها، سبزیجات، صیفی جات، قلمستان‌ها و باغات انگور از دیگر مزایای حفر چاهک‌هاست.
مدیر جهاد کشاورزی هیرمند افزود: وجود ۲۴۵۰ حلقه چاهک در این شهرستان نقش بسزایی در حاصلخیز شدن اراضی کشاورزی منطقه داشته است. 

پیش از این علی‌اکبر صالحی، وزیر امور خارجه و محمدجواد محمدی‌زاده، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان محیط زیست کشور در سفر به سیستان و بلوچستان از مذاکره و فشار به دولت افغانستان برای رعایت حقآبه ایران از رودخانه مرزی هیرمند خبر داده بودند. 

کم آب شدن رودخانه هیرمند در سال‌های گذشته به خشک شدن تالاب بین‌المللی هامون نیز منجر شده و علاوه بر تغییر زیست بوم منطقه، اقتصاد جنوب شرق کشور را تحت تاثیر قرار داده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین