آفتابنیوز : آفتاب: یک کارشناس منابع آب گفت: در حالیکه نرخ فرونشست سالیانه چهار میلی متر در کشورهای پیشرفته بحرانی قلمداد میشود در سال ۸۵ نرخ فرونشست در کشور ما ۱۷ سانتیمتر در سال بوده و در سال جاری این نرخ به ۳۶ سانتیمتر در سال افزایش پیدا کرده است.
محمدرضا اسدی با بیان اینکه در طبقه بندی کشورهای جهان از لحاظ مخاطرات طبیعی ایران سومین کشور پرمخاطره است. همچنین از ۴۰ پدیده مخاطره آمیزی که در جهان وجود دارد کشور ما به دلیل زمینشناسی جوان آن بیش از ۳۰ مورد آن را تجربه کرده است.
به گفته وی، در لیست بلایای طبیعی با بیش از 10 هزار کشته در جهان سه بار نام ایران دیده میشود و این نشان میدهد در زمینه مقاومسازی و کاهش خسارتهای جانی اقدامات اصولی انجام نشده است.
وی با بیان اینکه در ۳۹ سیل بزرگ ۲۵ سال گذشته هزار میلیارد تومان به کشور خسارت وارد شده افزود: خسارت ناشی از سیل در کشور ۲۵ درصد رشد داشته است.
اسدی اظهار داشت: ایران با میانگین بارندگی سالیانه ۲۵۰ میلی متر و محدود بودن رودخانههای دایمی نیاز آب خود را از طریق سفرههای زیرزمینی تامین میکند و برداشت بیش از اندازه آبهای زیرزمینی موجب پدیده فرونشست در مناطق متعددی از کشور شده است.
وی با اشاره به اینکه نرخ فرونشست سالیانه چهار میلی متر در کشورهای پیشرفته بحرانی قلمداد میشود، گفت: در سال ۸۵ نرخ فرونشست در کشور ما ۱۷ سانتیمتر در سال بوده که در سال جاری به ۳۶ سانتیمتر در سال افزایش پیدا کرده است.
اسدی با هشدار نسبت به اتمام ذخایر آبهای زیرزمینی و بحران تامین آب گفت: سهم برداشت آبهای زیرزمینی در دنیا ۷۰ درصد به کشاورزی، ۲۰ درصد به صنعت و ۱۰ درصد به شرب و مصارف خانگی اختصاص دارد اما در کشور ما ۹۳ درصد آبهای زیرزمینی صرف کشاورزی میشود.
داوطلبان کنکور تنها تا روز سهشنبه فرصت بررسی سوابق تحصیلی خود را دارند رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش گفت: داوطلبان کنکور تنها تا روز سهشنبه فرصت بررسی سوابق تحصیلی خود و تصحیح احتمالی آن را در سایت مرکز سنجش آموزش و پرورش دارند.
عبدالامیر عرفی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: سامانه دریافت کد سوابق تحصیلی داوطلبان کنکور سراسری و دانشگاه آزاد اسلامی از سه شنبه هفته گذشته آغاز به کار کرده و تا سهشنبه این هفته یعنی هشتم آذر ماه فعال است.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود که 900 هزار داوطلب به این سامانه مراجعه و سوابق تحصیلی خود را برای ارسال به سازمان سنجش بررسی کرده باشند.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش افزود: یکی از نکاتی که داوطلبان باید به آن دقت کنند این است که منظور از معدل آنها که در این سامانه عنوان شده نمره کل که در کارنامه آمده نیست بلکه منظور معدل امتحان نهایی آنهاست که در سامانه ما ثبت شده است. لذا مراقب باشند این دو را با هم اشتباه نگیرند و دچار خطا نشوند.
عرفی ادامه داد: دانش آموزانی که سوابق تحصیلی یا مشخصات فردی آنها مشکل دارد، در همان سامانه پیغام بگذارند و یا با تلفنهایی که در سایت آمده تماس بگیرند. پس از بررسی نهایی اطلاعات در سایت مرکز سنجش آموزش و پرورش به داوطلبان کد رهگیری ارائه میشود و سوابق را برای سازمان سنجش کشور ارسال میکنیم. هممچنین داوطلبان برای اطمینان خاطر بیشتر میتوانند سوابق تحصیلی خود را در سایت آن سازمان نیز مشاهده کنند.
وی ادامه داد: داوطلبانی که دیپلم خود را از سال ۸۴ به بعد دریافت کردهاند، در تاریخی که متعاقباً اعلام میشود، باید با مراجعه به سایت مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش مشخصات سجلی و سوابق تحصیلی خود را با اطلاعاتی که در سایت از آنها قرار دادهایم، منطبق و در صورت صحت در پایان کد رهگیریشان را برای شرکت در کنکور ۹۱ دریافت کنند.