کد خبر: ۱۴۰۱۵۴
تاریخ انتشار : ۰۷ آذر ۱۳۹۰ - ۱۸:۴۸

راشد الغنوشی: در تونس آینده، پوشش زنان آزاد است، نه اجباری

وظیفه دولت، تحمیل قوانین ایدئولوژیک نیست
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: رهبر جنبش اسلامی النهضة تونس با تاکید بر اینکه مردم این کشور شاهد تحقق “اسلام میانه‌رو” خواهند بود، تصریح کرد: جنبش اسلام‌گرای النهضة جنبشی است که بیشترین شکنجه‌ها و ظلم‌ها را تحمل کرده است به همین دلیل به کسی ظلم نمی‌کند. 

راشد الغنوشی، رهبر جنبش اسلامی النهضة در گفت‌وگو با روزنامه الرای العام چاپ کویت، عنوان داشت: حزب من که در انتخابات اخیر تونس به پیروزی رسید سعی دارد وجهه اسلام را که در این کشور توسط برخی اقدامات افراطی و تروریستی خدشه‌دار شده است، تغییر دهد. 

وی در ادامه افزود: ما معتقدیم که تونس باید بدون حضور دیکتاتورها اداره شود آنها مردم را می‌ترسانند تونس در حقیقت بعد از انقلاب به خوبی زندگی می‌کند چرا که سرنگونی دیکتاتور تونس با کمترین هزینه و به وسیله انقلاب مسالمت‌آمیز انجام شد. 

الغنوشی همچنین تاکید کرد: بعد از این انقلاب شاهد برگزاری انتخابات آزاد و شفاف در تونس بودیم که کسی به نتایج آن اعتراض نداشت. ما همچنین شاهد برگزاری نخستین جلسه مجلس ملی موسسان با حضور تمام گروه‌های سیاسی در تونس بودیم. 

وی در ادامه افزود: انقلاب تونس در حقیقت نتیجه مبارزات نیم قرن گذشته در این کشور بود چرا که تونسی‌ها سال ۱۹۳۸ در مقابل اشغالگران فرانسوی فریاد “ما خواهان پارلمان هستیم” سردادند و این رویا با تشکیل مجلس ملی موسسان محقق شد. 

الغنوشی همچنین تاکید کرد: پارلمان‌های سابق در این کشور به وسیله انتخاباتی سرشار از تقلب تشکیل می‌شد. مجلس ملی موسسان تونس قانون اساسی جدید کشور را تدوین می‌کند و بر اهمیت احترام گذاشتن به قانون تاکید دارد. 

وی در ادامه افزود: معتقدم که آرزوی تونسی‌ها برای تشکیل کشوری دموکراتیک و جدید در رای دادن به جنبش اسلام‌گرای النهضة محقق شد تا این تحولات که احزاب حاکم گذشته برای انجام آن شکست خوردند، صورت پذیرد. 

الغنوشی همچنین تاکید کرد: انتخاب حزب ما توسط تونسی‌ها بیان‌گر ‌آن است که اسلام گراها بیشترین ضرر و شکنجه را از سوی ظلم و فساد نظام سابق متحمل شده‌اند. آنها حزب ما را انتخاب کردند تا اخلاق بار دیگر به بخش‌های مختلف زندگی در تونس از جمله اقتصاد و سیاست بازگردد. 

وی در ادامه افزود: وظیفه دولت این نیست که قوانین خود را بر جامعه در راستای اهداف ایدئولوژیک تحمیل کند بلکه باید شرایط را برای تحقق امنیت و صلح اجتماعی و ارائه خدمات بهداشتی به تمام اقشار جامعه فراهم کند. 

الغنوشی همچنین تاکید کرد: ما مطمئن هستیم که هیچ ترس و بیمی نسبت به اسلام در تونس وجود ندارد. این دین دین فطری مردم است و مانند کالا نیست که ترس از بین رفتن آن را داشته باشیم. اسلام موافق آزادی و مخالف استبداد است. 

وی در ادامه افزود: ما تنها مواردی را از اسلام اجرا خواهیم کرد که مردم خواهان آن هستند و کسی نمی‌خواهد آن را به مردم تحمیل کند. جنبش اسلام‌گرای النهضة جنبشی است که بیشترین شکنجه‌ها و ظلم‌ها را تحمل کرده است به همین دلیل به کسی ظلم نمی‌کند. 

الغنوشی همچنین تاکید کرد: در نظام گذشته شاهد آن بودیم که زنان نمی‌توانستند نوع پوشش خود را انتخاب کنند ما به آنها این آزادی را می‌دهیم اما به دیگر زنان اجبار نمی‌کنیم که پوشش اسلامی داشته باشند.
وی در ادامه افزود: ما خواهان آن هستیم که نظام سیاسی در تونس تغییر کند و از نظام ریاست جمهوری که تمام قدرت در دست یک فرد است به نظام پارلمانی منتقل شود چرا که بدین ترتیب قدرت در دست مردم است ما می‌خواهیم قدرت به پارلمان منتقل شود. برخی با این نظر مخالفند و برخی با ما هم‌عقیده هستند. 

الغنوشی همچنین عنوان داشت: ما اعتراف می‌کنیم که از تجربه و مهارت زیادی در مدیریت کشور برخوردار نیستیم. چرا که هیچ تجربه معاصر که در برگیرنده حاکمیت اسلام در کشورها باشد وجود ندارد. 

وی در ادامه افزود: معتقدیم که تجربه حکومت اسلامی در ترکیه به تجارب ما نزدیک‌تر است. چرا که روند تاریخی در این کشور شبیه تونس است. 

درخواست انقلاب‌ تونس مبارزه با ظلم و ایجاد فرصت‌های شغلی و زندگی مناسب بود و ما درخواست‌های ایدئولوژیکی مطرح نکردیم. شرایط انقلاب در تونس با مصر فرق دارد در مصر مسیحیان در اقلیت هستند اما قدرتمندند و ارتش قصد دارد در حکومت باقی بماند. 

الغنوشی همچنین تاکید کرد: رژیم اسرائیل در منطقه و معاهده کمپ دیوید مصر را وارد برهه پیچیده‌ای کرده است ملت تونس ملت یکپارچه‌ای هستند و مانند مصر اختلاف نظر ندارند و ارتش نیز قصد حکومت ندارد. ما و اخوان‌المسلمین مصر گرایش‌های اسلامی داریم در عین حال نسبت به آینده مصر خوشبین هستیم چرا که جریان اسلامی در این کشور میانه‌رو است. 

وی در ادامه افزود: تونس کشوری نیست که تندروها بتوانند در آن فعالیت کنند. در نهایت مشخص شد که نمی‌توان با استفاده از خشونت مانع به وقوع پیوستن تحولات اجتماعی شد. در حال حاضر در تونس آزادی وجود دارد بنابراین نیازی به اقدامات افراطی نیست. من نمی‌خواهم یکبار دیگر زین العابدین بن علی، رئیس‌جمهور مخلوع این کشور را نه در دنیا و نه در آخرت ببینم. 

الغنوشی همچنین تاکید کرد: ما خواهان اسلام میانه‌رو هستیم. موضع آمریکا در قبال اسلام‌گراها تغییر کرده است. ممنوعیت ورود من به آمریکا لغو شده است و من می‌توانم طی چند هفته آینده بعد از ۲۰ سال وارد این کشور شوم. سفر من به آمریکا بنا به دعوت مجله “امور خارجه آمریکا” که مرا به عنوان یکی از متفکران تاثیرگذار سال ۲۰۱۱ انتخاب کرده است، انجام می‌شود. 

جنبش اسلام‌گرای النهضة جنبشی است که بیشترین شکنجه‌ها و ظلم‌ها را تحمل کرده است به همین دلیل به کسی ظلم نمی‌کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین