آفتابنیوز : آفتاب: از ابتدای سال تحصیلی ۹۱-۹۰ دانشگاهها، حوادثی رخ داد که منجر به مرگ برخی دانشجویان شد. حوادثی که تاکنون مرگ ۱۰ دانشجوی دانشگاهها را از ابتدای سال تحصیلی جاری تاکنون رقمزده شامل خودکشی، خفگی، تصادف و سایر موارد بوده است.
با شروع سال تحصیلی ۹۱-۹۰ فوت دانشجوی دختر دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغازی بر حوادثی بود که موجب مرگ تعدادی از دانشجویان دانشگاههای کشور شد.
حوادثی که مرگ ۱۰ دانشجوی دانشگاه را رقمزده بر اساس اخباری که از ابتدای سال تحصیلی جاری در خبرگزاری مهر منتشر شده، شامل خودکشی، خفگی، تصادف و سایر موارد بوده است.
آزاده عطاءالهی - دانشجوی رشته زبان و ادبیات انگلیسی واحد پیشوا ورامین دانشگاه آزاد اسلامی بر اثر سهلانگاری راننده سرویس دانشگاه، زیر چرخهای اتوبوس جان خود را از دست داد.
فوت آمنه زنگنه - دانشجوی کارشناسی ارشد رشته پلیمر دانشگاه صنعتی امیرکبیر که بر علت اصلی آن سرپوش گذاشته شد، سهلانگاری دیگری بود که نباید از نظر دور داشت.
میلاد رشیدزاده - دانشجوی ترم اول کارشناسی دانشگاه تهران یکی دیگر از دانشجویانی بود که در خوابگاه کوی دانشگاه تهران بر اثر سکته جان خود را از دست داد.
۳ دانشجوی دانشگاه فنی و حرفهای تبریز به نامهای مجید عسگری، امین بابازاده و جعفر بابازاده بر اثر استنشاق گاز مونوکسید کربن در نیمههای شب جان خود را از دست دادند.
یک دانشجوی دانشگاه شیراز به علت پارهای مشکلات عاطفی خود را در نیمههای شب و از طبقه هفتم خوابگاه این دانشگاه پرت میکند و جان خود را از دست میدهد.
عبدالله یادگاری - دانشجوی رشته حقوق در مقطع کارشناسی، اهل کرج، یاسر کوثری شهرکی- دانشجوی رشته تاسیسات در مقطع کارشناسی، اهل مرودشت و محمدجواد سلطانی - دانشجوی رشته الکترونیک در مقطع کاردانی و اهل مرودشت که در یک خانه زندگی میکردند در نیمههای شب به علت گرفتگی دودکش بخاری به کام مرگ میروند.
ماجرای فوت ۳ دانشجوی دانشگاه آزاد صفاشهر پدر مرحوم یادگاری که در کرج زندگی میکند گمان میکند علت فوت پسرش و دوستان وی شاید لج و لجبازی میان دو همسایه بوده است.
وی گفت: فرزند من ۲ سال مستاجر صاحبخانهای بود که در منزلش فوت کرد. در این مدت صاحبخانه مثل فرزند خودش از پسرم و دوستانش پذیرایی کرد و هیچ مشکلی با هم نداشتند.
وی ادامه داد: لوله دودکش بخاری منزل پسر من واقع در ساختمان منزل همسایهای بود که با صاحبخانه فرزندم مشکل داشتند.
همسایه فرزندم دوبار کاری کرد که دودکش بخاری دچار گرفتگی شود اما صاحبخانه این گرفتگی را برای ایمنی بخاری تعمیر میکند.
یادگاری با اشاره به شب حادثه ادامه داد: آخرین مکالمه تلفنی من با پسرم ساعت ۱۱ شب حادثه بود و صبح روز بعد متوجه فوت پسرم میشوم.
برخی مردم صفاشهر با دانشجویان مشکل دارند وی با اشاره به شکایت از مقصر اصلی این حادثه تاکید کرد: اول قصد شکایت نداشتم اما دانشجویان این دانشگاه از من خواستند تا شکایت کنم. حتی استادان هم از وضعیت منطقه صفاشهر شاکی بودند، زیرا پیش از این هم برخی مردم آن منطقه که دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر در آن قرار دارد با دانشجوها مشکل داشتند.
حتی پیش از این سه دانشجوی دختر این دانشگاه جان خود را از دست دادهاند و به سر یک دانشجوی دختر آجر پرتاب کرده بودند.
یادگاری اظهار داشت: از دولت تقاضا دارم پیش از احداث دانشگاه در یک منطقه ابتدا در آن نقطه فرهنگسازی کنند و ببیند برای ساختن دانشگاه چنین مکانی جایگاهی دارد یا نه. دانشگاه باید جایی باشد که فرهنگش هم موجود باشد.
مادر این دانشجوی فوت شده دانشگاه آزاد اسلامی واحد صفاشهر در گفتوگو با خبرنگار مهر گفت: در هر شهر یا روستایی که نباید دانشگاه آزاد ساخته شود بلکه اول لازم است فرهنگ دانشگاه ساختن را در آن محیط ایجاد کنند و بعد دانشگاه بسازند، نه اینکه به خاطر منافع شخصی آن شهر دانشگاه آزاد تاسیس شود.
تشکیل کمیتههایی که تسکین درد شده است
دانشگاهها بلافاصله با شنیدن خبر فوت دانشجویشان بر اثر حوادث گوناگون، اقدام به تشکیل کمیتههای حقیقتیابی میکنند که نه تنها دانشجوی از دست رفته را به خانواده بر نمیگرداند بلکه بعد از مدتی علتی به دور از واقعیت برای فوت دانشجو اعلام میکنند.
این در حالیست که مراقبت از جان دانشجویان تحصیل در واحدهای شهرستانی باید با حفظ کیفیت در تمام شهرها حتی نقاط محروم صورت گیرد.
اینکه برخی دانشگاهها افتخار به تاسیس واحدهای خود در مناطق محروم میکنند نباید سند افتخارشان باشد بلکه توجه به کیفیت زندگی و اطمینان از ایمن بودن محل زندگی دانشجویان شهرستانی در مناطق محروم یکی از نکاتی است که در بیشتر مواقع به دست فراموشی سپرده میشود.