کد خبر: ۱۴۰۹۹۳
تاریخ انتشار : ۲۰ آذر ۱۳۹۰ - ۱۰:۰۳

تهمینه میلانی: حجازی را ندیدم اما می‌دانم قهرمان نسل ما بود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: تهمینه میلانی از فیلمنامه نویسان و کارگردانان مطرح سینمای ایران است. میلانی ساخت فیلم‌هایی چون بچه‌های طلاق، دو زن، نیمه پنهان، واکنش پنجم، زن زیادی، آتش‌بس، تسویه حساب، سوپر استار و ...را در کارنامه دارد. 

به نوشته سایت رسمی ناصر حجازی؛ میلانی در دوره هشتم جشنواره فیلم فجر برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلم (بچه‌های طلاق) و در دوره هفدهم همان جشنواره برنده سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه (دو زن) شد. میلانی در جشنواره‌های داخلی و خارجی دیگر همچون مصر، سوئیس و...جوایز و افتخارات بسیاری کسب کرده است. 

با تهمینه میلانی که از علاقه‌مندان به ورزش فوتبال نیز می‌باشد از ناصر حجازی صحبت کردیم که در ادامه می‌خوانید: 

شناخت خود از ناصر حجازی را بیان کنید. 

متاسفانه هیچ‌گاه با ناصر حجازی از نزدیک برخوردی نداشتم اما بخوبی ازوی که قهرمان نسل ما بود شناخت کافی دارم و همواره اخبار مربوط به ایشان را پیگیری می‌کردم. حتی در زمان بیماری نیز دورادور جویای احوال و سلامتی ایشان بودم و صادقانه بگویم که کمی خجالت مانعی بود تا به ملاقات وی بروم. زمانی که حجازی فوت کرد، احساس کردم که برادر خود را از دست داده‌ام و برای وی تا ابد از صمیم قلب احترام ویژه‌ای قائل هستم. 

تهمینه میلانی دلیل محبوبیت ناصر حجازی را چه می‌داند. 

محبوبیت افتخاری است که کمتر کسی از آن برخوردار است و ناصر حجازی این افتخار را در کنار قهرمانی بهمراه دارد. حجازی به مردم کشورش وفادار بود و همین وفاداری محبوبیت وی را محکم‌تر می‌کرد. انسان‌هایی که به مردم پشت نکنند و احترام به آنها را از یاد نبرند، محبوب قلب‌ها خواهند بود. 

اگر از ناصر حجازی خاطره‌ای دارید، بیان کنید. 

ساده بگویم که حجازی در دوره غول‌ها به اوج رسید و همین عامل در کنار جذابیت‌های ظاهری و اخلاقی باعث شده بود تا بیشتر از سایرین مورد توجه باشد. من و همسرم محمد نیک‌بین از دوستداران ورزش فوتبال هستیم و به حجازی علاقه ویژه‌ای داریم. در واقع حضور حجازی در درون دروازه یا بر روی نیمکت مربیگری جلوه خاصی به هر دیدار میداد و ارزش آن بازی را بیشتر می‌کرد به همین علت خانواده من تمام دیدارهایی که از وی تماشا کرده است را خاطره‌انگیز می‌داند و تاسف‌آور است که در دفعات بسیار از حضور حجازی در درون دروازه یا نیمکت مربیگری محروم بودیم. 

به نکته خوبی اشاره کردید ، ناصر حجازی در اوایل دهه ۶۰ هم بر اساس قانون بی‌پایه و اساس ۲۹ ساله‌ها که ظاهراً فقط به قصد حذف وی اجرا شد از حضور در درون دروازه تیم ملی محروم گردید. بعنوان یک فیلمساز و فیلمنامه‌نویس نگاه خود را به این مورد بیان کنید.

بعد از انقلاب کنترل کردن ستاره‌ها شکل گرفت. اتفاقی که با منطق سازگار نیست و بهتر است که بگویم امکان‌پذیر نمی‌باشد. فوتبال یا سینما و حرفه‌هایی مشابه با ستاره‌ها جذابیت دارند و با محدود کردن ستاره‌ها به نابودی این حرفه‌ها کمک کرده‌ایم. هر چند که مردم فوتبال را برای فوتبال دوست دارند اما در کنار این مهم حضور ستاره‌ها به فوتبال رونق بیشتری می‌دهد. حال ستاره‌ها را حذف کنیم در واقع بخش بزرگی از جذابیت فوتبال را نادیده گرفته‌ایم. بعنوان مثال در شرایط فعلی مسی یا رونالدو را کنار بگذارند در اصل همان جذابیتی که گفتم از تیم‌های آنها گرفته می‌شود. حذف حجازی یا بسیاری از ستارگان سینما در ایران نیز اینگونه بود. سال‌ها طول کشید تا دروازه‌بانی چون حجازی به دروازه تیم ملی ایران شور و هیجان ببخشد. البته نا گفته نماند که حذف حجازی ضربه‌ای به جایگاه حقیقی وی وارد نکرد. حجازی به دلیل وفاداری به اصول فردی هیچ‌گاه از ارزش و شخصیت واقعی اش کاسته نشد و حتی بیشتر نیز شد. 

علیرضا رئیسیان در گفت‌وگو با پرتال شخصی ناصر حجازی عنوان کرد که در فیلم نیمه پنهان به تهیه‌کنندگی وی و کارگردانی شما قرار بود تا ناصر حجازی ایفاگر نقش اصلی مرد فیلم باشد که این اتفاق نیفتاد و حتی رئیسیان نیز از تهیه‌کنندگی فیلم کناره‌گیری نمود، در اینباره صحبت کنید. 

قرار بود از حجازی بدلیل محبوبیت، چهره و جذابیت ظاهری در این فیلم استفاده کنیم اما شنیدیم که حجازی مخالف حضورش در سینما است و قبل‌تر نیز به پیشنهادات دیگر پاسخ منفی داده است و از این‌رو همسرم محمد نیک‌بین آن نقش را ایفا نمود. 

ناصر حجازی را در یک جمله توصیف نمایید. 

تعریف ناصر حجازی در یک جمله کار ساده‌ای نیست. توصیف مردی با قهرمانیهای بسیار و خصوصیات والای اخلاقی در یک جمله امکان‌پذیر نمی‌باشد. 

و حرف پایانی. 

زندگی با ستاره‌ها کار ساده‌ای نیست بخصوص ناصر حجازی که بسیار مورد توجه بود و من همواره وی و همسرشان را تحسین کرده‌ام که کیان و قداست خانواده را حفظ کردند. برای بهناز شفیعی همسر ناصر حجازی احترام قلبی خاصی قائل هستم که در تمامی مراحل زندگی بخصوص این اواخر پشت مردش ایستاد. شاید بسیاری از افراد پشت پا زدن به مسایل اخلاقی را نوعی روشنفکری و مدرن فکر کردن عنوان کنند که معتقدم این افراد تظاهر به روشنفکری دارند در حالیکه افکار باز همسو با اخلاق و انسانیت است و انسانیت جز تلاش برای رسیدن به درک و شعور والا و وجدانی سالم نیست. تلاش برای حفظ کیان خانواده بخشی از روشنفکری واقعی است که خانواده حجازی از این حیث نیز قابل تقدیرند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین