آفتابنیوز : وي با بيان اينكه گفت وگو و تماس با هر چهار گروه براي پيشبرد پرونده هستهاي ايران در مسيرصحيح و بر اساس مصالح و منافع ملي ضروري است، اظهار داشت: از نظر ما مذاكرات با هر يك از اين گروههاي چهارگانه اهميت خاص خود را دارد و نميتوان يكي را بر ديگري رجحان داد.
عضو ارشد هيات مذاكرهكننده ايراني با بيان اين كه براي پيگيري تعامل در سطح بينالمللي و تحقق اهداف مهم كشور در پرونده هسته اي، كار با هر چهار گروه ياد شده مهم است، گفت: بايد براي پيشبرد منطق خود و فرصتسازي و نه فرصت سوزي روند گفت وگوها را تقويت كرد و توسعه بخشيد.
وي همچنين درباره چشم انداز آينده نشست جاري شوراي حكام و فرجام پرونده ايران نيز گفت: اروپاييان و آمريكا خواستار كسب آراي نسبي شوراي حكام نيستند و كسب اجماع تمام اعضاي شورا را دنبال ميكنند.
وعيدي در اينباره افزود: اگر روسيه و چين همچنان به مخالفت خود با ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت ادامه دهند، به احتمال زياد غرب از ارجاع پرونده به شوراي امنيت ورايگيري براي كسب اكثريت نسبي پرهيز خواهد كرد و آنها زماني به سوي رايگيري خواهندرفت كه از كسب رضايت اين دو قدرت داراي حق وتو مطمئن شده باشند.
عضو ارشد هيات مذاكرهكننده ايران اظهار داشت: به نظر ميرسد كه غربي ها به دنبال طي كردن مسير شوراي امنيت در شرايط حاضر نيستند، زيرا اين مسير به نفع هيچ كس نيست و در واقع مسير باخت - باخت است.
وي افزود: من دليل و علامت روشني مبني بر اينكه غرب تصميم به ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت و اعمال سياست مسير مقابله با ايران داشته باشد، نميبينم.
وي گفت:به فرض آنكه غرب چنين مسيري را مد نظر قرار داده باشد، بهترين سناريو براي آنان "اجماع" است و نه رايگيري.
وعيدي در عين حال با بيان اينكه تلاش غرب آن است كه شرايط را براي ايران سخت تر كند، اظهار داشت: اين كه تصور كنيم همه دنيا له و يا عليه ماست، برداشتي اشتباه است.
وي همچنين با بيان اين مطلب كه تلاش ما تشنج زدايي و حركت در مسير حل بحران است، طرح محمود احمدي نژاد رييس جمهوري اسلامي ايراندر مجمع عمومي سازمان ملل را در اين راستا و مهم ارزيابي كرد.
وعيدي اظهار داشت: اين طرح مورد توجه جهانيان قرار گرفته است و جنبش عدم تعهد حمايت خود را از آن اعلام كرده است.
وي مالزي، الجزاير، نيجريه، سوريه، ونزوئلا، كوبا، پاناما، برخي ديگر از كشورهاي اسلامي و عربي، كشورهاي آمريكاي لاتين و گروه نم را ازپشتيبانان طرح رييس جمهوري ايران معرفي كرد.
وعيدي همچنين اظهار داشت: ما اميدواريم با اصل قرار دادن و محوريت ابتكار رييس جمهوري و كسب حمايت تعداد زيادي از كشورهاي عضو شوراي حكام در اجلاس وضعيتي را به وجود آوريم كه حتي ضرب الاجلي براي پرونده ايران تعيين نشود.
وي گفت: چون احتمال ارجاع به دليل مخالفت روسيه و چين بسيار پايين است، طرح دوم غرب اين است كه شوراي حكام ضرب الاجل و "مكانيسم ماشه" را تصويب كند وبا اتخاذ سياست تاخيري در صدد جلب رضايت مخالفان و كسب اجماع در آينده بر آيد.
معاون بينالملل شوراي عالي امنيت ملي ايران با تاكيد بر اينكه امكان ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت زياد نيست، اما منتفي نيز نيست، گفت: امكان اتخاذ سياست مكانيسم ماشه پايين نيست و اگر آنها تصميم قطعي براي مقابله داشته باشند، اين مكانيسم را دنبال خواهند كرد.
عضو ارشد هيات ايراني از سوي ديگر اظهار داشت: ما نيز ميكوشيم ضمن تلاش براي جلوگيري از ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت، مانع تصويب قطعنامهاي شويم كه در آن درخواست دسترسي اضافه تر از پيمان پادمان ها و پروتكل الحاقي و در واقع گنجاندن ضرب الاجل و مكانيسم ماشه گنجانده شده باشد.
وعيدي اظهار داشت: غرب در صدد آن است كه ما را به "مرگ" بگيرد تا به "تب" راضي شويم، اظهار داشت: ارجاع پرونده به شوراي امنيت "مرگ" و تعيين ضرب الاجل و مكانيسم ماشه "تب" و هر دو براي ما خطرناك است، زيرا "تب" نيز موجب "مرگ" خواهد شد.
وي افزود: وظيفه ما است كه هم از "مرگ" و هم از "تب" جلوگيري كنيم.
عضو ارشد هيات مذاكرهكننده ايران همچنين اظهار داشت: بر اساس گزارش هاي كتبي و شفاهي "محمد البرادعي" مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي، ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت مبناي حقوقي و فني ندارد و اروپا و آمريكا رويه سياسي را دنبال ميكنند و ما نيز فعالانه در صدد مقابله با اين رويه هستيم.