آفتابنیوز : آفتاب: داروی "سلسپت" بیماران پیوند کلیه دوباره بود پولی شد، تا این بیماران همچنان شاهد خلف وعده و عهدشکنی بیمهها و سازمان غذا دارو باشند. زیرا بر اساس بخشنامه بیمههای تامین اجتماعی و خدمات درمانی، بیماران پیوند کلیه میبایست از اول دی ماه جاری مابه التفاوت قیمت این دارو را از جیب بدهند.
در آخرین روزهای شهریور امسال بود که رئیس انجمن خیریه حمایت از بیماران کلیوی نسبت به پولی شدن داروهای رایگان بیماران پیوندی به شدت گلایهمند بود و میگفت که عدم دسترسی به دارو پس از عمل پیوند، باعث میشود که پیوند پس بزند و در نتیجه تمام زحمات هدر برود و بیمار هم تلف شود.
پس از اینکه موضوع بیماران پیوندی، رسانه ای شد، مسئولان سازمان غذا و دارو نسبت به این اتفاق ناخوشایند واکنش نشان دادند و داروی "سلسپت" مجددا به صورت رایگان در اختیار بیماران پیوند کلیه قرار گرفت.
حالا پس از گذشت ۳ ماه از کشمکش بیماران با مسئولان وزارت بهداشت بر سر رایگان شدن داروهای پیوند کلیه، دوباره خبر میرسد که سازمانهای بیمه تامین اجتماعی و خدمات درمانی با صدور بخشنامهای که تاریخ آن مربوط به اول دی ماه جاری است، به داروخانههای توزیع کننده داروی سلسپت اعلام کردهاند که بابت توزیع این دارو باید هزینهای از بیمار دریافت شود.
سعید موسوی، یکی از بیماران پیوند کلیه است. او که ۸ سال پیش عمل پیوند داشته است با انتقاد از اوضاع بحرانی بیماران در کشور، به خبرنگار مهر گفت: باور کنید از این وضعیت به سطوح آمدهایم. هرچند وقت یک بار یا دارو توزیع نمیشود و یا اینکه پولی میشود.
به گفته این بیمار پیوندی؛ داروی سلسپت از اول رایگان توزیع میشد اما بعد از مدتی پولی شد. وقتی اعتراض کردیم، وزارت بهداشت نامهای به بیمهها نوشت تا دوباره این دارو به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار بگیرد.
موسوی ادامه داد: این وضعیت تا دو ماه قبل ادامه داشت تا اینکه دوباره این دارو پولی شده است و بیماران باید با بیمه تامین اجتماعی 38 هزار تومان و خدمات درمانی 78 هزار تومان برای داروی سلسپت پول بدهند.
این بیمار پیوندی با اعلام اینکه سایر داروهای بیماران با ۳۰ درصد افزایش قیمت مواجه شده است، افزود: قرار نبود بعد از هدفمندی یارانهها، داروها شامل افزایش قیمت شوند اما حالا علاوه بر افزایش قیمت دارو، سایر هزینهها مثل سونوگرافی و... نیز گران شده است و یک بیماران دیالیزی که از کار افتاده است، از کجا میتواند هزینههای درمانی خودش را تامین کند.
به گفته موسوی؛ علاوه بر داروی سلسپت، بیماران پیوند کلیه بابت داروی "راپامیون" ماهانه ۱۲۵ هزارتومان پول باید بدهد. اگر مسئولان بدانند که هزینه پس زدن یک کلیه به مراتب چندین برابر هزینهای است که بابت دارو میدهند، هرگز اجازه نمیدهد که قیمت داروها بالا برود.
دکتر محمود کسایی، مدیر داروخانه شفا وابسته به کلینیک بیماران کلیوی با اشاره به بخشنامه بیمههای تامین اجتماعی و خدمات درمانی مبنی بر دریافت مابه التفاوت قیمت داروی سلسپت از بیماران پیوند کلیه، به خبرنگار مهر گفت: در حال حاضر دو قلم داروی دیگر برای بیماران پیوند کلیه توزیع میشود که بیماران چندان تمایلی به استفاده از آنها ندارند.
وی با اعلام اینکه یک بیمار پیوند کلیه بابت مصرف ۲۴۰ عدد قرص سلسپت در ماه می بایست 36 هزار تومان به تامین اجتماعی و 63 هزار تومان به خدمات درمانی مابه التفاوت پرداخت کند، افزود: بخشنامه بیمهها از اول دی ماه به داروخانهها ابلاغ شده است.
بر اساس نامهای که تاریخ آن مربوط به ۲۵/۷/۱۳۹۰ است، سازمان غذا و دارو به بیمههای تامین اجتماعی، خدمات درمانی و نیروهای مسلح اعلام داشته بود که اغلب بیماران قادر به پرداخت مابهالتفاوت داروی سلسپت نیستند و در نتیجه خواستار مساعدت بیمهها شده بود.
در حال حاضر بعد از گذشت ۲ ماه از صدور این نامه، دوباره داروی سلسپت به عنوان اصلیترین داروی بیماران پیوند کلیه هزینه ساز شده و اعتراض بیماران را به همراه داشته است.