آفتابنیوز : 
وی ضمن اشاره به رفتار تبعيض آميز برخي قدرتها در جهان گفت كه اين رفتار به استفاده كشورها از تكنولوژي پيشرفته مربوط ميشود اما خوشبختانه جمهوري اسلامي ايران توانست با علم و دانشي كه در جوانانش وجود داشت به توانايي صلح آميز هستهاي دست پيدا كند.
وي با اشاره به اينكه دانشمندان ايراني اين عرصه ميانگين سني در حدود سي سال دارند افزود: صيانت و حفظ فناوري مذكور از اين پس از مهمترين مسايل ميباشد.
لاريجاني گفت: از آن جايي كه فناوري وارد مرحله Hi-tech ميشود انواع ممانعتها پيش ميآيد؛ يعني اگر شما ذوب آهن يا توليد رب گوجه داشته باشيد كسي با شما مشكل ندارد، ولي ورود به عرصه Hi-tech همواره با مشكلاتي مواجه بوده است.
وی با بيان اينكه در حال حاضر محل نزاع طرف اروپايي و آمريكا حوزه فناوريهاي مدرن و پيشرفته است افزود: تفاوتي ندارد كه ايران در زمينه ICT نانوتكنولوژي و يا فناوري هستهاي وارد شود.
لاريجاني گفت همه كشورها بر اساس NPT حقوقي دارند؛ طبق ماده 3 اساسنامه نبايد مانع از توسعه اقتصادي طرفهاي پيمان NPT و يا مانع از فعاليتهاي صلح آميز هسته اي از جمله مبادله مواد براي عمل آوردن و توليد مواد هستهاي در راستاي توليد انرژي صلح آميز هستهاي شد.
وي گفت: هيچ يك از مقررات حاضر در اساسنامه اين گونه تعبير نميشود كه به حقوق قابل تفويض هر يك از طرفهاي معاهده NPT به منظور انجام امور صلح آميز لطمه زند.
وي با بيان اينكه در حال حاضر يكي از مشكلات ما همين مساله است گفت: در حال حاضر بخشي از مقررات NPT را به گونه ای تفسير ميكنند كه ما را از آن محروم كنند.
وي با اشاره به ماده 4 NPT مبني بر اينكه معاهده تجهيزات و اطلاعات علمي به منظور مصارف صلح آميز بايد تسريع شود گفت: چرا اين گردش اطلاعات و تجهيزات به وجود نميآيد و در اين سالها كه ايران عضو NPT چرا اين گونه نبوده است و در اين 18 سال گذشته كه ايران اقدام به توليد و دستيابي به تكنولوژي صلح آميز هستهاي كرده است دچار اين مشكل بوده است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي تاكيد كرد: در حال حاضر به جاي گردش اطلاعات انحصاري در اطلاعات به وجود آمده است كه ايران مجبور شد خود به سمت دستيابي به اين فناوري حركت كند.
لاريجاني با بيان اينكه اهداف آژانس در مقايسه با واقعيت امروز مساله هستهاي قابل بررسي است گفت: آژانس تلاش ميكند كه انرژي هستهاي در خدمت صلح سلامت و آرامش بشر شتاب و گسترش يابد؛ اما رفتار با ايران نشان دهنده اين امر نيست آنها دنيا را دچار انسداد عملي خواهند كرد.
وي گفت در وظايف آژانس اين گونه به نظر ميرسد كه فناوري هستهاي امري عادي است از جمله توليد برق هسته اي، اما برخي دولتهاي اروپايي اصرار دارند كه بگويند فناوري هسته ای در برق هسته ای خلاصه ميشود كه اين يك فريب بزرگ است؛ مقررات مطرح در NPT ميگويد كه انرژي امري عامي است.
وي در خصوص برخي مباحث كه مخفيكاري طولاني ايران را در دستيابي به فناوري هسته ای مطرح ميكند گفت: داستان اين مساله شبيه به قصه حسين كرد شبستری است در ماده 3 اساسنامه آمده است كه بايد 180 روز قبل از تزريق مواد مباحث را به آژانس اطلاع داد كه ما هيچ تزريقي در تاسيسات نطنز نداشتهايم و اين مساله صرفا بزرگنمايي است.
لاريجاني گفت: ايران در دو سال گذشته گفتگوهاي زيادي را با طرف اروپايي داشته است كه فراز و فرودهايي نيز داشته است اما نتيجه تمام اين اقدامات اين شد كه ايران تمام فعاليتهاي مربوط به غني سازي اورانيوم حتي قطعهسازي را تعليق كند. اما ايران تمام اين گفتگوها را به اين منظور ادامه داد كه اعتماد سازي براي تضمينهاي عيني لازم به اروپا و آژانس دهد تا برنامه غني سازي اورانيومش را داشته باشد. اما اروپا بعد از مدتي اعلام كرد كه بهترين تضمين عيني توقف كامل فعاليتهاي غني سازي اورانيوم در ايران است.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به اظهارات نماينده آمريكا مبني بر اينكه همه كشورها بايد به انرژي صلحآميز هسته ای دست يابند و ايران هم ميتواند برنامهي صلح آميز هسته ایاش را داشته باشد اما آنها اين گونه مطرح ميكنند كه ايران بايد چند كار ساده را نسبت به برنامه هسته ایاش انجام دهد. كه نكته اول تعطيلي كل اين فعاليتهاست.
وي با اشاره به طرح چهار ماده اي كه ايران در راستاي تضمينهاي عيني به سه كشور اروپايي داده بود گفت: اين طرح مورد بررسي دانشمندان زيادي از سوي اروپاييها قرار گرفت، اما بنا شد اروپا خود طرحي را ارايه دهد كه در آن متاسفانه هيچ بحثي از در اختيار داشتن فناوري هسته ای ديده نميشد؛ لذا بين اينكه ايران نيروگاه اتمي فناوري و تسليحات اتمي داشته باشد خلطي شكل گرفت. آنها معتقد بودند كه اگر ايران چيزي بيشتر از نيروگاه اتمي بخواهد قطعا به دنبال تسليحات اتمي است، اما ما ميگوييم دليلي ندارد فناوري هسته ای را از مردم كشورمان دريغ كنيم. در حالي كه ايران پذيرفته است كه به سوي تسليحات اتمي نرود.
دبير شوراي عالي امنيت ملي با اشاره به گزارش اخير مديركل آژانس بينالمللي انرژي اتمي گفت: در دو سال گذشته تمام مسايل حقوقي و فني با آژانس در مسير خوبي قرار گرفت و در اين گزارش مساله آلودگيها معدن گچي و پلوتونيوم در مسير خوبي براي ابهام زدايي از آنها قرار گرفت. اما آژانس خواستههاي بيشتري از ايران داشت.
لاريجاني تاكيد كرد: ما همكاري با آژانس را حتما ادامه ميدهيم و از سويي مقررات NPT را براي اداره مساله هسته ای ايران خوب ميدانيم به شرطي كه همه ضوابطش اجرا شود.
لاريجاني با اشاره به طرح احمدي نژاد گفت: از اينكه برخوردهاي غير اصولي با طرح رييس جمهوري ايران صورت گرفته است تعجب ميكنم؛ در عين حال كه برخي مثل گروه نم از آن استقبال كردند.
وي با يادآوري مولفههاي اين طرح گفت: ما گفتگو با اروپا را معلق نكردهايم؛ اروپاييها خود اين مذاكرات را تعليق كردند در عين حال كه در گفتوگو با وزراي اروپايي و رييس كميته سياست خارجي اتحاديه اروپا سولانا داشتم آنها نيز به ادامه گفتگوها تاكيد داشتند؛ البته ما اختلاف نظرهايي با آنها داريم، اما به اين تفاهم رسيديم كه بر مبناي طرح چهار مرحلهاي گذشته ايران، طرح دكتر احمدي نژاد و مقررات آژانس گفتگوها ميتواند ادامه يابد؛ ضمن آنكه ما تاكيد كرديم فضاي شوراي حكام بايد نسبت به مساله هسته ای ايران آرام شود. بنابراين ما آمادگي داريم اگر اين شرايط محقق شود گفتگوها را ادامه دهيم.
وي با اشاره به رويكرد اروپا و آمريكا مبني بر اينكه ما به نيت ايران در بخش هسته ای اطمينان نداريم گفت: ما مسووليت پاسخ گويي به نهاد آژانس بينالمللي انرژي اتمي را ميپذيريم و از سويي طرح دكتر احمدي نژاد اين مقوله را در خود داشت كه براي اعتماد سازي بيشتر ايران آمادگي دارد در بخش غني سازي كشورهاي ديگري حضور داشته باشند؛ مثل سرمايهگذاري خصوصي در بخش اقتصاد و اين بهترين نوع شفاف سازي است.
لاريجاني گفت: آنچه براي ما مهم است اين كه در اين چارچوب آمادهايم برنامهي هسته ای خود را شفاف دنبال كنيم. فشار بيشتر به ايران با قصد محروم كردنمان از تكنولوژي هسته ای پاسخ مثبت نميدهد و اين گونه زورگوييها در شرايط فعلي دنيا جواب نميدهد.
وي با اشاره به اينكه اروپا و آمريكا برنامهي هسته ای كره شمالي را پذيرفتهاند و قبول كردند كه غني سازي اورانيوم را انجام دهد گفت: كره شمالي به فعاليتهاي هسته ایاش ادامه ميدهد و تنها به سمت تسليحات اتمي نميرود؛ در حالي كه از هم اكنون اعلام كرده است كه هيچ برنامهاي تسليحاتي ندارد؛ بنابراين مساله كره شمالي تجربهاي است كه كشورهاي غربي بايد از آن درس بگيرند. اينگونه فشار وارد كردن به كشوري يعني يك ملت را تحت فشار قرار دادن.
وي خطاب به دولتمردان انگليس گفت: آيا از اينكه در مقابل ملت ايران در صنعت نفت چيزي به دست نياوردهايم پند نگرفتيد؟ حقيقت اين است كه ايران از دو سال چانهزني و مخفي كردن نيتهاي اين سه كشور اروپايي در مذاكرات واقعا خسته شده است .
با بيان اين كه مساله غني سازي در ايران يك خواست است تاكيد كرد در اين خصوص فشارها پاسخ نميدهد و اگر قرار است گفتوگويي بر مبناي مقررات NPT و آژانس انجام شود، ايران آماده است.
وي افزود: اگر فكر ميكنيد با مقرارت فراتر از آژانس و يا وارد آوردن فشارها ميتوانيد دستاوردي داشته باشيم اشتباه ميكنيد؛ چرا كه در خصوص كره شمالي هم اين تجربه انجام شده است.
دكتر لاريجاني ادامه داد: ترديد نكنيد، هيچ دولتي نيست كه از حقش بگذرد و اينگونه نيست كه اگر بخواهيد به زور از كشوري اين دانش را بگيريد دولت آن كشور با شما معامله كند.
لاريجاني همچنين گفت: همانند آنچه كه در نيويورك اعلام كردم به سه كشور اروپايي عرض ميكنم كه ما تنها با چهارچوبهاي مشخص و موضوعات معين آماده مذاكره هستيم.
وي با بيان اينكه مذاكره در درون تهديد را نميفهمد خاطر نشان كرد: مذاكره همراه با تهديد مذاكره نيست، بلكه ابلاغيه است و در مذاكره نبايد تهديد وجود داشته باشد و چنانچه مذاكره از اين جنس نباشد مشكلي نخواهيد داشت.
لاريجاني افزود: مطمئنم اين فرصت بسياري خوبي براي سه كشور اروپايي است تا نقد بر توانمنديشان در عرصه بينالمللي را به خوبي نشان دهند.
وي ادامه داد: به نظرم ملت ايران و جهانيان دارند به اين نتيجه ميرسند كه سه كشور اروپايي استعداد كافي را براي حل چنين مسايلي ندارند چرا كه در بيساري موارد تند رويهايي را انجام ميدهد
دكتر لاريجاني همچنان اظهار داشت: دنياي امروز دنياي تندروي نيست؛ اين مساله نه در درون كشورها و نه در عرصه بينالمللي پذيرفته شده نيست.
دبير شوراي عالي امنيت ملي كشورمان اظهار اميدواري كرد كه آژانس بينالمللي انرژي هستهاي با رفتار صحيح ديپلماتيك حقوق ايرانيان را حفظ كند.
لاريجاني در خصوص پيش نويس قطعنامه سه كشور اروپايي و بخشي از آن مبني بر ارجاع پرونده هستهاي كشورمان به سازمان ملل متحد گفت: اين را عرض كنم كه پيش نويس مذكور كه حاوي عناصر و مولفههايي است ساعتي پيش مطرح شده و آنچه كه روز گذشته در رسانهها منتشر شد مربوط به 17 شهريور تا حالا بوده است.
ادامه دارد
من ميدونم كه شما ارتباطي با اقاي لاريجاني نداريد ولي اگه يه وقتي بهش دسترسي پيدا كردين بگين اين غربيها مثل ماشين هستند.